Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Bufons joko par savu neiekļūšanu "Ballon d`Or" 59 kandidātu vidū

Rolands Eliņš

Bufons joko par savu neiekļūšanu "Ballon d`Or" 59 kandidātu vidū
Džanluidži Bufons
Foto: :LaPresse/Scanpix

Itālijas izlases un Turīnas "Juventus" leģendārais vārtsargs Džanluidži Bufons publiskā vēstulē pateicies visiem saviem līdzjutējiem par izrādīto atbalstu, kad izplatījās ziņas (vēl neapstiprinātas), ka viņš nav iekļauts šīs sezonas "Ballon d`Or" kandidātu sarakstā. Bufons arī nevairījās pasmaidīt par šādu notikumu attīstību, sakot, ka pats pārāk daudz sadomājies par savu vietu labāko vārtsargu vidū.

Spānijas laikraksts "Mundo Deportivo" vakar publicēja ikgadējās "Ballon d`Or" balvas nopludināto 59 kandidātu sarakstu. Lai arī FIFA vēl nav apstiprinājusi tā patiesumu un gada labākā futbolista balvas kandidātus vēl nav paziņojusi, "Mundo Deportivo" piedāvātais variants izraisīja plašu rezonansi. Tajā bija iekļauti arī tādi spēlētāji kā Kristians Atsu no "Bournemouth", Masimo Longo, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Anglijas trešajā līgā jeb "League One", tāpat vieta bija atrasta "Arsenal" vārtsargam Davidam Ospinam, kamēr Čempionu līgas finālists Džanluidži Bufons bija palicis ārpus kandidātu skaita.

Vispārsteigtākie par šādu kandidātu sarakstu, protams, bija Itālijas futbola līdzjutēji un mediji, kuriem šodien atklātā vēstulē publiski atbildēja pats Bufons.

"No rīta visai parastā dienā, kura šķietami neatšķīrās no citām, es pēkšņi saņēmu neskaitāmus zvanus ar tādu atbalstu un solidaritāti, kas mani patiešām iepriecināja," raksta Bufons. "Ne jau par to, ka neesmu iekļauts 50 vai 60 "Ballon d`Or" kandidātu vidū, nemaz nezināju, ka tāds saraksts tiek sastādīts, taču mani pārsteidza cilvēku izrādītais atbalsts. Jūs visi zināt, kāds es esmu optimisms, un arī no šī gadījuma paņemšu sev tikai to labāko, proti, jūsu parādīto atbalstu un mediju pausto sašutumu par šādu kandidātu izvēli."

"Protams, runājot pavisam godīgi, biju domājis, ka pagājušajā sezonā vismaz piecu labāko vārtsargu vidū man bija jābūt... Acīmredzot es pats kaut ko ne tā biju sadomājies. Lai nu kā, bet paldies visiem maniem līdzjutējiem, tieši jūsu dēļ es arī savas emocijas vēlējos izteikt rakstiski. Jūs izrādījāt man cieņu, un es to neuzskatu par pašsaprotamu lietu."

Bufons aizvadītajā sezonā palīdzēja "Juventus" kļūt par Itālijas čempionu, iegūt Itālijas kausu, kā arī aizveda savu komandu līdz UEFA Čempionu līgas finālam, kurā gan nācās atzīt "Barcelona" pārākumu. Bufona sniegums izpelnījās arī ceturto augstāko punktu skaitu UEFA piešķirtajā balvā par 2014./15. gada sezonas labāko Eiropā spēlējošo futbolistu, piekāpjoties vien Luisa Svaresa, Lionela Mesi un Krištianu Ronaldu priekšā.

"Mundo Deportivo" nopludinātais "Ballon d`Or" kandidātu saraksts

Izmantotie resursi:
Buffon sull'esclusione dal Pallone d'Oro:

  -1 [+] [-]

, 2015-10-03 16:18, pirms 9 gadiem
Pf...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-03 17:18, pirms 9 gadiem
ja un barcas un real speletaju nav kas sastav top5 galvenie kandidati

  +1 [+] [-]

, 2015-10-03 17:40, pirms 9 gadiem
Haha, gandrīz neviena no Spānijas un 7 no Juves, normāli heiteri tajā Mundo Deportivo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-03 19:38, pirms 9 gadiem
Nu cik es domaju, tad sis saraksts ir vienkarsi kkads murgs un ir talu no ista

     [+] [-]

, 2015-10-03 23:24, pirms 9 gadiem
Tādi Depaji un pat Viliani un Sančezi ir pilnīgi diegabikši salīdzinājumā ar Dži Dži
Kurš tos puikiņus atcerēsies pēc 8 gadiem, bet Dži Dži būs vēl lielāks kā Dzofs

     [+] [-]

, 2015-10-04 08:35, pirms 9 gadiem
kaads var paskaidrot kas tas par aapsi sarakstaa priekshpeedeejaa vietaa- pirmo reizi par taadu uzzinu?