Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Toti: "Igvaina pāreja ir katastrofa"

Agris Suveizda

Toti: "Igvaina pāreja ir katastrofa"
Frančesko Toti
Foto: SIPA/Scanpix

Visu profesionālo karjeru pavadījis vienā klubā, "Roma" leģenda Frančesko Toti Itālijas presē kritizēja mūsdienu futbolistus un konkrēti Gonsalo Igvainu par pārlieku lielo tiekšanos pēc naudas.

"Futbolisti mūsdienās ir kā klaidoņi – viņi seko naudai, nevis savai sirdij. Varbūt tā ir starpība starp mani un pārējiem," sacīja Frančesko Toti, kuram septembrī apritēs jau 40 gadi.

"Nav daudz sportistu, kuri seko savai sirdsbalsij. Ja es būtu domājis tikai par naudu, Romu būtu pametis jau pirms desmit gadiem. Man svarīga ir kaisle, nevis nauda. Vienmēr esmu mīlējis šīs krāsas un vienmēr gribējis vilkt šo kreklu," Toti turpināja.

"Cilvēki iet uz stadioniem gūt baudu un redzēt darbībā spēlētājus, kuri vienmēr būs kopā ar viņu komandu. Viņi sagaida, ka netiks nodoti," pikts bija Toti. "Tikai paskatieties uz to, kas notika ar Igvainu, kad viņš aizgāja no "Napoli" uz "Juventus". Tā ir katastrofa. Taču mūsdienās tas ārzemniekam acīmredzot ir diezgan normāli vienkārši aiziet uz citu komandu, kur varēs pelnīt vairāk. Tā ir mentalitātes problēma."

Vaicāts, ko labprāt mainītu Itālijas futbolā, Toti minēja leģionāru skaita samazināšanu: "Ja tas būtu atkarīgs no manis, atgrieztos vecajos laikos, kad katrā komandā bija maksimums divi ārzemnieki. Pārējiem vajadzētu būt itāliešiem – varbūt diviem vai trim laukumā, kuri nav vietējie. Mēs savā komandā pat nerunājam itāļu, bet gan angļu valodā. Spēlētāji, treneri, asistenti, masieri – visi runā angliski. Tagad visi ir ārzemnieki."

Izmantotie resursi:
Footballers today follow money and not their...

 +18 [+] [-]

, 2016-07-27 14:24, pirms 8 gadiem
Kurš nu kurš, bet Toti tiešām var izteikt šādu kritiku

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 14:42, pirms 8 gadiem
lūzuma punkts 1993.g. ar Bosmana lietu un ES pilsonību, pirms tam arī klubu futbolam bija saistošs nacionāli mentāls principiāls konteksts, bet nu vismaz 20 gadus globālais tirgus un oligarhija diktē reklāmlīgumu noteikumus un transfēru kosmiskās summas jau 6 ciparu robežās- kvalitāte augusi, interese pagaisusi atšķirībā no WC. EC

  +4 [+] [-]

, 2016-07-27 15:06, pirms 8 gadiem
Nu man nebuutu iebildumu, ja ieviestu 5 legionaaru limitu klubaa un tikai 4 vareetu atrasties uz laukuma vienlaiciigi. Jau saak apnikt, ka vieteejiem nedod iespeeju, bet vinji varbuut pat ir labaaki par legionariem. Tas ljoti labi ir redzams EPL.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 15:29, pirms 8 gadiem
Frančesko runāja par prostitūtismu futbolā. Forza Roma!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 16:11, pirms 8 gadiem
specha rakstīja: lūzuma punkts 1993.g. ar Bosmana lietu un ES pilsonību, pirms tam arī klubu futbolam bija saistošs nacionāli mentāls principiāls konteksts, bet nu vismaz 20 gadus globālais tirgus un oligarhija diktē reklāmlīgumu noteikumus un transfēru kosmiskās summas jau 6 ciparu robežās- kvalitāte augusi, interese pagaisusi atšķirībā no WC. EC
8 ciparu robežās

Bet: futbola tansferu tirgus ir kļuvis globāls. Nav vairs Itālija vai Anglija pati pa sevi. var pret to pukstēt, bet tā ir realitāte.
Svarīgi zināt: ES ir vienotais darba tirgus, kas tieši futbola kontekstā ir smagi cilāts jautājums.
Tai pat laikā: vai tad Latvijā spēlē maz latvijas spēlētāju? Spānijā maz spāņu? Itālijā maz itāļu? Nu nav tā.
Cita lieta, ka Ļoti turīgs klubs var salasīt pasaules izlasi (Madrides Real, Barselona un daudzi citi) un reģionālam klubam ir grūti ar tādiem sacensties.
Bet tas ir finanšu, sponsoru, saimniekošanas, jauno talantu audzēšanas jautājums.

Vai ne tā?

  -1 [+] [-]

, 2016-07-27 16:39, pirms 8 gadiem
Bet ja sirds seko naudai?

  -3 [+] [-]

, 2016-07-27 17:10, pirms 8 gadiem
Tiesi ta. Ja Francesko butu piedzimis LV, varetu visu savu spozo karjeru spelet Daugavpili, piemeram. Patriots, jebrio. Doma jau laba.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-27 20:08, pirms 8 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Lv futbola arī vajag kvotu, 2-3 leģionāri
Trula pāķa šaurās pierītes domāšana!
Pareizi - jo mazāka konkurence, jo lielākas izredzes, ka arī tāds pamuļķis kā tu beidzot tiks pie darba, nevis tikai skribelēs aprobežotus komentārus te!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-27 20:14, pirms 8 gadiem
Rai4a rakstīja: Tiesi ta. Ja Francesko butu piedzimis LV, varetu visu savu spozo karjeru spelet Daugavpili, piemeram. Patriots, jebrio. Doma jau laba.
Nu gan salīdzināji...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-28 09:59, pirms 8 gadiem
Toti ir simpātiski uzskati. Savukārt, Athletic Bilbao piemērs parāda, ka arī mūsdienās viss ir iespējams - ja vien vadošajām kluba personām ir principi.

     [+] [-]

, 2016-07-28 13:35, pirms 8 gadiem
Vai Agris var pastāstīt, kāpēc ir itālieši, nevis itāļi, un kādēļ ir itāļu valoda nevis itāliešu?
Agrāk esmu dzridējis boksterējumus, ka itālieši ir tie, kuri dzīvo itālijā, bet itāļi tie kuri ir pēc nacionalitātes piederīgi Itālijai. Vai šajā gadījumā visi spēlētāji, kuri spēlē Itālijā ir itālieši? Tad par ko ir sabēdājies Toti?