Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Nodevība, meli, sabojātas attiecības – "Napoli" un Igvains apmainās laipnībām

Agris Suveizda

Nodevība, meli, sabojātas attiecības – "Napoli" un Igvains apmainās laipnībām
Gonsalo Igvains ar Turīnas "Juventus" devīto numuru
Foto: La Presse/Scanpix

Turīnas "Juventus" par Itālijas rekordsummu 90 miljoniem eiro iegādājās Argentīnas izlases uzbrucēju Gonsalo Igvainu, kurš iepriekšējā sezonā guva 36 vārtus un atkārtoja A Sērijas rekordu. "Napoli" fani un vadība ir nikni par argentīnieša nodevību, savukārt Igvains savā prezentācijā jaunajā klubā atklāja, ka pameta Neapoli kluba prezidenta dēļ.

Sarri: "Biju gaidījis vismaz telefona zvanu"

"Napoli" prezidents Aurēlio De Laurentiss neslēpa dusmas: "Daži cilvēki saka, ka runāšana par nodevību ir pārspīlēta, bet es domāju tieši pretēji, jo Igvaina izvēle izrādītās nepateicības dēļ ir nodevība. Protams, ir jāņem vērā loma, kuru spēlēja "Juventus", bet no viņa biju gaidījis citādu uzvedību."

Vīlies bija arī "Napoli" galvenais treneris Maurīcio Sarri: "Pēc tam, kad redzēju viņu "Juventus" kreklā, ir grūti runāt par Igvainu. Runāšu par šo tēmu, bet ne ar lielu prieku. Tas bija viņa lēmums, jo mūsu piedāvājums bija tikpat labs kā tas, ko viņam piedāvāja citur. Esmu sarūgtināts, jo biju gaidījis vismaz telefona zvanu – kaut vai piecas minūtes pirms medicīniskajām pārbaudēm. Bet esmu pietiekami vecs, lai nebūtu pārsteigts. Arī puiši gaidīja atvadīšanos. Cik zinu, nebija nekā. Taču nav ko raudāt – esam spēcīgi un iepriekšējā sezonā trīs spēlēs bez viņa ieguvām sešus punktus, kas nav slikti. Zaudējām būtisku spēlētāju, labāko uzbrucēju pasaulē, bet viņa prombūtnē lielāku uzsvaru liksim uz komandas spēli."

Igvains: "Attiecības ar prezidentu vairs nebija iespējamas"

Vakar Turīnas "Juventus" prezentēja savu rekordpirkumu, un Gonsalo Igvains nekautrējās runāt par "Napoli" pamešanu: "Šajās dienās izvēlējos klusēt, taču tagad varu izteikt savas domas. Neapolē pavadīju trīs brīnišķīgus gadus un varu tikai pateikties jums visiem par man izrādīto mīlestību, bet šo izvēli izdarīju savu iemeslu dēļ. Tagad domāju tikai par "Juventus", tomēr saprotu, ka esat dusmīgi uz mani – redzēju izteiktos apvainojumus. Tā bija izvēle, kas man bija jāizdara, un esmu par to laimīgs.

Sarri panāca manu progresu, un viņš man bija lielisks treneris. Ja viņš ir dusmīgs par to, ka aizgāju neatvadījies, tad par to atvainojos – varu viņam tikai par visu pateikties. De Laurentiss? Aiziešana bija mana izvēle, bet viņš to veicināja. Pasakos arī faniem un komandas biedriem, bet ne viņam. Mūsu starpā vairs nebija nekādu attiecību, un pie viņa negribēju palikt ne minūti ilgāk. Manas attiecības ar viņu vairs nebija labas, jo mūsu domas nesakrita. Attiecības starp mums vairs nebija iespējamas."

"Tagad esmu "Juventus" – komandā ar uzvarētāju mentalitāti un lielisku projektu. Varu tikai pateikties Anjelli, Marotam, kuri izdarīja ļoti daudz, lai iegūtu mani. Un tagad gribu pierādīt, ka viņi nekļūdījās savā izvēlē," Igvains turpināja. "Vislabāk apmaksātais spēlētājs "Juventus" vēsturē? Man tas ir liels prieks, lai gan pagaidām vēl īsti neesmu to aptvēris. Ceru, ka spēšu izmantot šo izdevību un pierādīšu, ka esmu tā vērts. Piekritu "Juventus" piedāvājumam, jo tas ir klubs, kas ir pieradis uzvarēt un spēj sasniegt jebkādu mērķi – pat uzvaru Čempionu līgā. Domāju, ka trīs trofejas [Čempionu līga, A Sērija un Itālijas kauss] ir reāls mērķis, tāpēc mums ir smagi jāstrādā, lai šo sapni piepildītu."

De Laurentiss: "Igvains vai nu ir melis, vai lielisks aktieris"

Aurēlio De Laurentiss šodien atklātā vēstulē kluba mājaslapā veica atbildes triecienu: "Lasīju Igvaina paziņojumus "Juventus" organizētajā preses konferencē un vēlos uzsvērt vietu pēc tam, kad viņš saka, ka "Juventus" ir liela ģimene, ka viņš ir laimīgs vilkt melnbalto kreklu un ka pie viņa aiziešanas vainīgs esmu es. Ilgi domāju, vai šie komentāri ir pelnījuši atbildi, jo visi tāpat diezgan viegli nojauš patiesību. Beigu beigās nopratu, ka nākotnes labad vajag kaut ko pateikt. Un mana atbilde ir šāda:

1) Ja Gonsalo Herardo Igvaina kungu mana klātbūtne tik ļoti aizkaitināja, tad bija nepieciešami gadi, lai to saprastu – ja vien tie nav meli vai arī viņš nav lielisks aktieris. Otrā punkta – proti, aktiermākslas – iespējamību varat izslēgt.

2) Daudzus gadus pavadījām kopā, pat nesenā pagātnē. Piemēram, visu dienu 15. aprīlī Disciplinārajā komisijā Romā, cenšoties samazināt viņa četru spēļu diskvalifikāciju, kamēr klubs cīnījās par "Scudetto". Varu garantēt, ka Gonsalo todien bija ļoti mierīgs un pret mani neizrādīja nekādu neiecietību, ko var apliecināt daudzie cilvēki, kuri todien bija mūsu tuvumā.

3) Kā gan tā varēja būt, ka viņa aģents, vairākkārt tiekoties uz pārrunām par viņa līguma pagarināšanu, neizrādīja nekādu neiecietību? Ja viņi būtu bijuši tik aizkaitināti manis dēļ, tad nebūtu stundām ilgi tik ieinteresēti un aizrautīgi runājuši par naudu, ļoti lielu naudu.

4) Vai viņa aģentam nav kauna teikt, ka komanda, kurā viņš spēlēja un kura palīdzēja viņam gūt 38 vārtus [36 A Sērijā+divi Eiropas līgā – A.S], nebija pietiekami laba? Vai viņam nav kauna teikt, ka Gonsalo komandas biedri bija nekādi, kamēr "Napoli" Itālijā izveidoja visvairāk vārtu gūšanas izdevību, kas ir galvenais nosacījums, lai uzbrucējs gūtu daudz vārtu?

5) Cenšoties izskaidrot, ka šī pāreja ir mana vaina, ir necieņas izrādīšana visiem neapoliešiem. Ja Igvains būtu lasījis Neapoles vēsturi, tad zinātu, ka šī pilsēta bija vienīgā, kas vienatnē tika galā ar nacistiem vēl pirms amerikāņu ierašanās, kuri ierašanās brīdī atklāja, ka pilsēta ir atbrīvota. Ja jums trūkst kauna izjūtas, šos cilvēkus var nodot, taču ne izsmiet."

Izmantotie resursi:
Juventus' Higuain hits out at Napoli's De...
Juventus, Higuain: "Con De Laurentiis un...
Juventus, Higuain: "De Laurentiis mi ha spinto a
Gonzalo Higuain 'betrayed' Napoli by joining...
Sarri: 'Higuain disappointed...
sscnapoli.it

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-07-29 18:54, pirms 8 gadiem
Tas ir labs PR nākošās sezonas Itālijas čempim...un tas Napoli prezidents ir ļooti neapmierināts ar 90 mio !

  +3 [+] [-]

, 2016-07-29 19:09, pirms 8 gadiem
"Tagad esmu "Juventus" – komandā ar uzvarētāju mentalitāti un lielisku projektu.
Šitā pateikt nu pzd vnk..Napoli bija sūdu bedre un lūzeru komanda..

  -1 [+] [-]

, 2016-07-29 19:54, pirms 8 gadiem
Pag, pashi paardod un Igvains vainiigs!? Par tiem 90m vinjam pieminekli vajadzeeja uzcelt, shitaadu lozi izvilkt.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-29 19:57, pirms 8 gadiem
Ko viņš var čīkstēt! Nav jau gluži tā , ka Higuain par brīvu aizmuka. Virs 90 miljoniem. Tad vajadzēja kontraktā ierakstīt 500 miljonus. Ja pats de laurentis ņegramatna līgumu sastāda, tad tagad nav ko tagad raudāt.

     [+] [-]

, 2016-07-29 20:06, pirms 8 gadiem
Tāda netīras veļas mazgāšana nav īstu vīru cienīga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-29 22:44, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Un beigās piemin 2.pasaules karu, žēliņ. Labāk pastāstītu cik daudz neapoliešu atbalstīja Musolīni. Un pastāstītu kāpēc uzmetāt Dzelzs pakta valstis 1.PK. Nodevēji, makarona ēdēji un Kaporeto kaujas zaudētāji !!!!
Ļoti cienījam koments

     [+] [-]

, 2016-07-29 22:57, pirms 8 gadiem
no De Laurentiss pilnīga demagoģija un nekā konkrēta, kas atspēkotu nepatiku, kas adresēta viņam. Itāļu Šlesers :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-07 22:50, pirms 8 gadiem
IGUAINS - MELIS 100% TUR VIS SKAIDRS