Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālijas valdība maina lēmumu un ļauj klubiem jau no pirmdienas atsākt treniņus

Agris Suveizda

Itālijas valdība maina lēmumu un ļauj klubiem jau no pirmdienas atsākt treniņus
"Napoli" spēlētājs Lorenco Insinje. Foto: AFP/Scanpix

Vairāki Itālijas reģioni jau iepriekš plānoja no rītdienas atļaut klubiem atsākt treniņus, līdz ar to Itālijas valdība mainījusi lēmumu un par divām nedēļām pasteidzinājusi savu lēmumu. Itālijas iekšlietu ministrs informējis visus reģionus, ka komandu spēlētāji jau no rītdienas drīkstēs aizvadīt individuālus treniņus sporta bāzēs.

"Gan komandu sporta veidu, gan individuālu disciplīnu sportisti, gluži kā jebkurš pilsonis, drīkst aizvadīt individuālus treniņus kā publiskās, tā arī privātās vietās, ievērojot fizisko distancēšanos vismaz divu metru attālumā un cienot aizliegumu uz jebkāda veida pulcēšanos," sacīts iekšlietu ministra paziņojumā.

Sākotnēji Itālijas valdība lēma, ka no 4. maija individuālus treniņus drīkstēs atsākt tikai individuālo disciplīnu sportisti, bet komandu sporta veidu pārstāvji individuālus treniņus drīkstēs atsākt tikai no 18. maija. Futbola klubi gan cēla trauksmi, ka tas varētu būt pārāk vēlu, lai pagūtu sagatavoties sezonas atsākšanai un laicīgi pabeigt šo sezonu, un vairāki reģioni, kā Kampānija, Emīlija-Romanja, Lacio un Sardīnija, grasījās ļaut klubiem savas bāzes vērt vaļā jau no rītdienas.

Jaunākais valdības lēmums būs spēkā līdz 17. maijam. Visi 20 A sērijas futbola klubi šonedēļ apstiprināja, ka joprojām vēlas pabeigt sezonu, taču konkrēti datumi vēl nav apstiprināti. Itālijas augstākajā līgā vēl jāizspēlē 12 pilnas kārtas un četras atliktās spēles. Savukārt kausa izcīņā vēl atlikušas pusfinālu atbildes spēles un finālspēle.

Izmantotie resursi:
https://www.gazzetta.it/Calcio/Seri...
https://www.getfootballnewsitaly.co...