Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Jarmolenko uz Dortmundi, "Liverpool" un Roma vienojas par kluba rekordtransfēriem

Rolands Eliņš

Jarmolenko uz Dortmundi, "Liverpool" un Roma vienojas par kluba rekordtransfēriem
Andrijs Jarmolenko
Foto: Borussia Dortmund

Vācijas Bundeslīgas klubs Dortmundes „Borussia” apstiprinājis ukraiņu pussarga Andrija Jarmolenko ierašanos, par viņa pāreju samaksājot 25 miljonus eiro Kijevas „Dynamo” vienībai. „Roma” vienojusies par 38 miljonus vērtu Patrika Šika pāreju, bet „Liverpool” to pašu izdarījusi Nabī Keitā sakarā. 52 miljonus vērtais Keitā Liverpūlē gan ieradīsies tikai nākamsezon.

27 gadus vecais Andrijs Jarmolenko Kijevas kluba sastāvā aizvadīja 339 spēles, bet nu noslēdzis četru gadu līgumu ar „Borussia”. Viņa pāreja nokārtota oficiāli vienā dienā ar nu jau bijušā „Borussia” spēlētāja Usmana Dembelē līguma parakstīšanu „Barcelona” rindās. Par Dembelē pārdošanu Dortmunde ieguva 105 miljonus eiro (šī summa dažādu bonusu veidā var pieaugt līdz pat 150 miljoniem, taču krietnu daļu saņems Dembelē bijušais klubs "Rennes"), no kuriem 25 tika pārskaitīti „Dynamo” par Jarmolenko.

„Andrijs ir spēlētājs, kura gaitām mēs sekojām līdzi jau ļoti ilgi,” komandas papildinājumu raksturojis „Borussia” direktors Mihaels Zorcs. „Viņš ir spēlējis augstākajā līmenī gan klubā, gan izlašu turnīros.”

Jarmolenko Ukrainas izlases rindās guvis 29 vārtus 69 spēlēs, kamēr „Dynamo” sastāvā kopumā izcēlies ar 137 vārtu guvumiem.

Tikmēr Itālijas „Roma” vienojusies par Patrika Šika iegūšanu no „Sampdoria” par 38 miljoniem eiro. Talantīgais čehs vispirms tiks izīrēts uz vienu sezonu par pieciem miljoniem eiro, bet nākamajā vasarā „Roma” būs pienākums nokārtot viņa transfēru par vēl 33 miljoniem. 21 gadu vecais Šiks ar vienu kāju šovasar jau bija nonācis Turīnas „Juventus” sastāvā, taču neizgāja medicīniskās pārbaudes, un „Juve” darījumu atsauca. Šika pāreja uz „Roma” vēl nav oficiāli nokārtota, bet „Sampdoria” prezidents ir apstiprinājis panākto vienošanos. Tas būs „Roma” vēsturē lielākais darījums, pārspējot pirms 17 gadiem veikto Gabriela Batistutas iegādi no „Fiorentina” par 36 miljoniem eiro. Interesantā kārtā "Roma" nākamā spēle A Sērijā būs tieši pret "Sampdoria".

Savus iespaidīgos vasaras darījumus turpina kārtot „Monaco”. Drīzumā tiks oficiāli paziņots par Stevana Jovetiča piesaisti, un internetā nopludinātās fotogrāfijas no viņa fotosesijas kluba mājaslapai. Tajās Jovetičs redzams desmitajā numurā „Monaco” kreklā. Ar šo numuru „Monaco” sastāvā pašreiz spēlē Kilians Mbapē... Līdz ar to oficiāls paziņojums par Mbapē pāreju uz PSG tiek uzskatīts vairs tikai par laika jautājumu. To savā ziņā apstiprināja arī Francijas izlases treneris Didjē Dešams, sarunā ar medijiem atklājot, ka Mbapē spēlēs citā komandā, bet paliks Francijas čempionātā. „Tikai nākotne rādīs, vai tas viņam bija labs lēmums,” sacīja Dešams.

Transfēra baumās tiek minēts par 18 gadus vecā talanta pāreju PSG šķirsies no 180 miljoniem eiro, tiesa, arī viņš vispirms tiks uz gadu izīrēts un tikai pēc tam transfērs tiks nokārtots pilnībā. Jāatgādina, ka PSG šosezon jau šķīrās no 220 miljoniem eiro Neimāra iegādei.

Lielu naudu „Monaco” grasās piedāvāt arī „Liverpool” – 65 miljoni eiro tiek likti galdā par Tomā Lemāru, 21 gadu veco franču pussargu. Britu mediji gan uzsver, ka tas nav nekādā veidā saistīts ar potenciālo Filipes Koutinju darījumu – „Liverpool” joprojām noraidījusi visus „Barcelona” piedāvājumus un solījusi neizskatīt arī nākamos, tiesa, "Barcelona" prezidents Roberts Fernandess spāņu medijiem apgalvojis, ka sarunas joprojām notiek un viņš cer uz Koutinju oficiālu prezentāciju nedēļas nogalē. Lemāra transfērā „Monaco” interese pagaidām nav zināma un šovasar klubs jau atteicās iesaistīties Lemāra transfēra sarunās ar „Arsenal”.

Savukārt „Liverpool” panākusi principiālu vienošanos ar Vācijas vicečempioni „RB Leipzig” par Nabī Keitā iegādi. „Liverpool” piekritusi transfēra maksai 48 miljonu mārciņu (ap 52 miljoniem eiro) apmērā, kas būs kluba rekordtransfērs, pārspējot Endija Kerola piesaisti par 35 miljoniem mārciņu.

Keitā oficiāli „Liverpool” sastāvam gan pievienosies tikai nākamajā vasarā – 2018. gada pirmajā jūlijā. Keitā bija viens no galvenajiem šīs vasaras Jirgena Klopa mērķiem, taču „Leipzig” atteicās viņu pārdot jau šovasar. 22 gadus vecais pussargs ir Gvinejas izlases pārstāvis, bet iepriekšējās trīs sezonas pārstāvējis „Red Bull” vienības – divas sezonas Zalcburgā un aizvadītajā gadā Leipcigā, kur 31 Bundeslīgas mačā guva astoņus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/BVB/status/9021...
Roma ‘agree €38m Schick deal’ | Football Italia
Naby Keita: Liverpool agree club record deal...
Thomas Lemar: Liverpool prepare £60m bid for...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-28 17:43, pirms 7 gadiem
Jarmolenko BVB jau divus gadus lenca, so no surprise there.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-28 17:43, pirms 7 gadiem
par Jermolenko tieshaam prieks,jau sen vajadzeeja paariet uz kaadu speeciigaaku klubu un pieraadiit tur savu vareeshanu

  -1 [+] [-]

, 2017-08-28 18:38, pirms 7 gadiem
Jau jau Pool tā tērē piķi tad 100% Kutinju ceļos uz Barcelonu, jo kur tad naudu dabūs visiem tēriņiem ja ne no Kutinju transfēra!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-28 20:11, pirms 7 gadiem
Poole riktīgi mauc, arī bez Koutiņju tiek galā, Pooles vietā pārdotu viņu, jo nezin ,kas var būt nākotnē. Abiem novēlu atrast labāko ceļu . Viennozīmīgi epl šogad esmu par Liverpool.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-28 20:39, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: no TV naudas un citiem transfēriem, muļķi
Kā tad, muļķi!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-28 20:46, pirms 7 gadiem
alliks rakstīja: Poole riktīgi mauc, arī bez Koutiņju tiek galā, Pooles vietā pārdotu viņu, jo nezin ,kas var būt nākotnē. Abiem novēlu atrast labāko ceļu . Viennozīmīgi epl šogad esmu par Liverpool.
Tas ir sezonas sākums kad garam un kvalitatīvam rezervistu soliņam nav tik liela nozīme (protams ir labi ja tāds ir), jo tie kas spēlē ir labā formā un ar fizisko ir viss ok!

Nāks ČL, nāks visādi vietējie kausi, spēlētāji pagurs, sāksies traumas (Liverpūlei tā ir lielākā problēma gadu no gada) un tad šis rezervistu soliņš būs ļooti svarīgs, tāpēc svarīgi būtu saglabāt pēc iespējas garāku un KVALITATĪVĀKU soliņu!

Visi klubi kas ir TOPā, tiem visiem ir garš un kvalitatīvs rezervistu soliņš, angļu klubiem līdz šim tieši soliņš ir bijusi lielākā problēma, jā daudzi teiks tak piemēram City un Chelsea tak ir labs soliņš, bet rezultāti ir tādi kādi tie ir un uz Eiropas fona tie ir maigi sakot - nekādi!

Paskaties uz to pašu Totenhamu, sākumsastāvs super, bet viņiem beņķis ir pilnīgi tukšs, nav kas nāk uz maiņu un pastiprina spēli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-28 21:57, pirms 7 gadiem
Jarmolenko LABZ! un pa lēto 25m tikai

     [+] [-]

, 2017-08-28 22:24, pirms 7 gadiem
https://mobile.twitter.com/Felixo17...

Tas ir ar kādu domu vai arī es varētu teikt ka mana ome māk labāk

     [+] [-]

, 2017-08-28 23:44, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Jau jau Pool tā tērē piķi tad 100% Kutinju ceļos uz Barcelonu, jo kur tad naudu dabūs visiem tēriņiem ja ne no Kutinju transfēra!
Liverpool īpašnieki šogad piešķīra 200 miljonus+ 30 milj Saho!!!

     [+] [-]

, 2017-08-29 07:28, pirms 7 gadiem
bobiits rakstīja: https://mobile.twitter.com/Felixo17...

Tas ir ar kādu domu vai arī es varētu teikt ka mana ome māk labāk
Esmu barcas fans, bet tas bija super rēcīgi

     [+] [-]

, 2017-08-29 08:04, pirms 7 gadiem
sabikas rakstīja: Esmu barcas fans, bet tas bija super rēcīgi
..njā, bet galu galā žonglēt uz laukuma nevajag un redzēs kā viņš tomēr veiks citas funkcijas

     [+] [-]

, 2017-08-29 16:44, pirms 7 gadiem
Bundeslīga transfēru ziņā ir joks, tikai Bayern spēj noturēt sev atslēgas spēlētājus, pat Red Bull, uz kuru liku cerības, ka varētu patraucēt ko vairāk Bayern šogad (un arī labas sekmes CL), ar visu savu naudas šprici ne sū*a nespēja.

Nav jau arī tik slikti un nepavisam nav švaki tie klubi, BVB vai jaunais RB Leipzig, ka uzreiz jāmūk pie pirmās izdevības, kaut kāda sajūta par lojalitāti vai cīņassparu arī ir?