Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Balodis: "Jāgūst pēc iespējas vairāk vārtu, nedrīkstam apstāties kā pirmajā spēlē"

Emils Ozerinskis

Balodis: "Jāgūst pēc iespējas vairāk vārtu, nedrīkstam apstāties kā pirmajā spēlē"
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats

Otrdienas vakarā pulskten 18:00 Latvijas čempionvienība futbolā "Valmiera" uzņems otro un šajā vasarā pēdējo Eirokausu spēli Jāņa Daliņa stadionā. Pēc uzvaras izbraukumā ar 3:0 pār Sanmarīno komandu "Tre Penne" vidzemnieki savā laukumā bruģēs ceļu uz UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu. Pēdējā pirmsspēles treniņā portālam Sportacentes.com komentāru sniedza "Valmieras" kapteinis Daniels Balodis.

Otrajā Eirokausu kvalifikācijas kārtā "Valmiera" vēl var savu mājas spēli uzņemt Jāņa Daliņa stadionā, bet, potenciāli sasniedzot trešo kārtu, turpmāk paaugstinās stadionu prasības, kas Latvijā spēles ļaus šovasar aizvadīt vairs tikai "Skonto" stadionā. Valmieriešu kapteinis Daniels Balodis dienu pirms spēles apliecināja, ka savu līdzjutēju priekšā komanda centīsies gūt pēc iespējas vairāk vārtu.

"Mums ir svarīgi turpināt spēlēt daudz ar bumbu. Jāmaina malas un aktīvi jāspēlē visas 90 spēles minūtes. Jāturpina spēlēt sava uzbrūkošā spēle, jācenšās gūt pēc iespējas vairāk vārti un nedrīkstam apstāties, kā tas notika pirmās spēles pēdējā pusstundā, kad bija panākts jau labvēlīgs rezultāts. Futbola laukumā viss var ļoti strauji mainīties. Jāizliek viss, kas ir iekšā, un jāiegūst maksimālais iespējamais rezultāts," par gaidāmās spēles uzdevumiem atklāja Balodis.

Jautāts ieskicēt pretinieku "Tre Penne" spēles stilu, centra aizsargs ekvivalentu komandu mūsu futbola virtuvē neatrada: "Šos pretiniekus ir grūti salīdzināt ar kādu konkrētu komandu Latvijā. Viņi atšķiras ar to, ka visi 11 spēlētāji uz laukuma ir ļoti aktīvi. Viņi enerģiski cīnās par katru bumbu. Neatlaidīga cīņa ir viņu stiprā puse."

"Daudziem spēlētājiem šogad ir pirmā pieredze Eirokausos. Tagad ir gūta pieredze pret Ļubļanas "Olimpija", kas nu ir garām un jau ir nosēdusies. Tādēļ visai komandai ir vieglāk pārslēgties uz šīm spēlēm pret Sanmarino komandu," ieskicēja Balodis, kurš rītvakar, paredzams, piedalīsies savā septītajā cīņā uz Eiropas klubu turnīra skatuves.

Balodis savu debiju Eirokausos piedzīvoja 2021. gadā pret lietuviešu "Sūduva", bet pirms gada piedalījās abās spēlēs pret ziemeļmaķedonijas "Shkendija". Prasīts vai izdodas iepriekšējo gadu pieredzi pārnest uz šī gada Eirokausu cīņām, Balodis izteicās: "Personīgi jūtu, ka Eirokausos ir liela enerģētika. Gan no pašas komandas, gan no ārējiem apstākļiem. Ir jāiemācās ar šo situāciju vienoties un sagatavot sevi spēlei tāpat kā pret jebkuru citu komandu.

"Jebkuram futbolistam spēlēšana nāk par labu. Patīk, ka ir uzņemts ļoti labs spēļu ritms. Gribas to ritmu pagarināt un ar uzvarām nopelnīt vairāk spēles arī rudenī," teica Balodis, izrādot cerību, ka "Valmiera" pagarinās savas Eirokausu cīņas, aizcīnoties līdz grupu turnīram.

Iztiekot bez kādiem katastrofāliem pārsteigumiem, "Valmierai" trešajā kvalifikācijas kārtā čempionu zarā pretī nāks vai nu Albānijas komanda "Partizani" vai arī Andoras vienība "Atletic Club d'Escaldes". Pēc pirmās spēles Andorā ar 1:0 priekšā ir albāņu klubs.