Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: Grandu cīņa Minhenē - "Bayern" pret "Juventus"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

A grupa: Grandu cīņa Minhenē - "Bayern" pret "Juventus"
Franks Riberī un Arjens Robens treniņā
Foto: AFP

UEFA Čempionu līgas otrās kārtas spēlē A grupā šovakar plkst.21:45 Minhenē tiksies ''Bayern'' un Turīnas ''Juventus'', bet grupas otrajā cīņā ''Bordeaux'' savā laukumā uzņems Haifas ''Maccabi''.

''Bayern'' – ''Juventus''

Minhenē, ''Allianz Areana'' stadionā, šovakar laukumā dosies A apakšgrupas favorītes – ''Bayern'' un ''Juventus''. Pagājušajā sezonā neviena no šīm komandām nespēja uzvarēt savas valsts čempionātā, taču Čempionu līgai kvalificējās un minimālais mērķis kā vienai, tā otrai komandai ir izkļūšana no grupas. Pirmajā kārtā ''Bayern'' viesos ar 3:0 sagrāva ''Haifa'', bet ''Juventus'' savā laukumā nespēja uzveikt ''Bordeaux'' – 1:1. Jāpiebilst, ka šajā spēlē Čīro Feraras vadītā komanda bija vadībā.

Abām komandām šī būs piektā tikšanās Čempionu līgā.''Bayern'' un ''Juventus'' tikās 2004./2005.gada sezonā. Turīnieši uzvarēja abus mačus ar 1:0. Izbraukumā ''Juventus'' uzvaru nodrošināja kluba leģenda Alesandro Delpjero, kurš vārtus guva pēdējā minūtē. 2004.gada 3. novembrī piedzīvotais zaudējums ''Bayern'' ir pēdējais Čempionu līgā savā laukumā. Bet sezonu vēlāk abas komandas uzvarēja mājas spēles ar 2:1. Vai ''Juventus'' ir gatava vēlreiz sarūgtināt vācu klubu?

''Bayern'' galvenais treneris Luiss van Gāls uzsver, ka viņa padotajiem ir svarīgi turpināt tādā pašā garā, kādā iesākta šī sezona – ar uzvaru, taču tas nebūs viegli, jo ''Juventus'' ir viena no labākajām komandām ne vien A Sērijā, bet visā Eiropā. Nīderlandes futbola speciālists akcentē brazīliešu pussarga Djēgu nozīmi Itālijas klubā. Djēgu ''Bayern'' ir labi pazīstams, jo līdz pagājušajai sezonai spēlēja Vācijas Bundeslīgā Brēmenes ''Werder'' sastāvā. Savukārt Ferera akcentējis to, ka pret Vācijas klubiem allaž ir grūtas spēles un jācīnās līdz galam. Tieši to ''Juventus'' neizdarīja pēdējā Itālijas čempionāta spēlē, kurā pēdējā minūtē izlaida uzvaru pret ''Bologna'' (1:1).

''Bordeaux'' – ''Maccabi Haifa''

Lorāna Blāna vadītā Bordo komanda šajā spēlē lūkos iegūt tikai un vienīgi trīs punktus, ja vēlas reāli pretendēt uz izkļūšanu no grupas. Turnīrs sākts pozitīvi – neizšķirts izbraukumā pret spēcīgo ''Juventus'', turpretī ''Haifa'' pirmajā spēlē ar 0:3 kapitulēja ''Bayern'' un vēl viens zaudējums pavilks svītru Izraēlas kluba izredzēm tikt tālāk. ''Bordeaux'' pēdējo Francijas līgas spēli aizvadīja svētdiena (1:0 pret ''Rennes''), taču Blāns ir noskaņots optimistiski sakarā ar savas komandas fizisko kondīciju, paužot cerību, ka viņa padotie būs labā formā. Bijušais Francijas izlases aizsargs šī vakar pretiniekus noraksturoja kā tehnisku un ātru komandu, kas nespēlējot fizisku futbolu, bet varot ''iedzelt'' pretuzbrukumos.

''Bordeaux'' visos turnīros nav zaudējis jau 20 spēles pēc kārtas, kas, protams, ir pārliecību vairojošs apstāklis. Arī ''Haifa'' ir diezgan laba bilance pēdējās spēlēs – pret ''Bayern'' piedzīvotais zaudējums tai bija pirmais 28 mačos. ''Haifa'' galvenais treneris Eliša Levi atklājis, ka komandai neesot īpaša plāna, ko darīt ar Joanu Gurkufu un Maruānu Šamaku. Levi cer, ka komandas pieredzējušie spēlētāji palīdzēs jaunajiem. Paredzams, ka ''Haifa'' sastāvā arī šodien būs bijušais Rīgas ''Skonto'' uzbrucējs Vladimirs Dvališvili, kurš iepriekšējā spēlē pret ''Bayern'' bija viens no aktīvākajiem savā komandā.

A grupas tabula:

VKomandaSP
1.Bayern13
2.Bordeaux11
3.Juventus11
4.Haifa10

Izmantotie resursi:
uefa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-09-30 09:48, pirms 15 gadiem
Par Juventus veiksmi!!!
Slēpts komentārs: Mr.Burns

  -2 [+] [-]

, 2009-09-30 10:39, pirms 15 gadiem
Smags jautaajums, tieshaam abi nav nekas labs... Juve ir pati peedeejaa komanda, par kuru es vareetu apsveert fanot... Djeego shur vai tur... Vispaar buutu skaisti, ja Bayern ieraadiitu tam pasham Djeego, ka lai minhenieshus sagrautu, ir jaaspeelee Werder formaa... Taatad (smaga nopuuta) - par Bayern...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-30 11:08, pirms 15 gadiem
Ar nepecietību jau gaidu šo maču Protams, gaidu tikai un vienīgi Bayern uzvaru!!
PS. Kāds nezina, kuru spēli TV6 translēs šovakar?

  +1 [+] [-]

, 2009-09-30 11:20, pirms 15 gadiem
Pa TV6 rādīs Real Madrid - Olympique Marseille

Es par JUVENTUS

  -1 [+] [-]

, 2009-09-30 12:25, pirms 15 gadiem
Zeel ka Juventus vietaa nav Inter!

     [+] [-]

, 2009-09-30 12:34, pirms 15 gadiem
Par Juvi!!!

     [+] [-]

, 2009-09-30 14:06, pirms 15 gadiem
Par Juventus, lai veicas

  -2 [+] [-]

, 2009-09-30 15:02, pirms 15 gadiem
K C D rakstīja: Zeel ka Juventus vietaa nav Inter!
+ Būtu patīkami atriebt pagājušā gada pārbaudes spēli Tik stulbi bija,Bekenbauera kausā Bayern visu laiku dominēja,bet stulbais Inter realizēja 1 no savām 2 izdevībām un 1:0 vinnēja

Bet poh,pret Juvi gaidu interesantu maču. Stulbi,ka TV6 nerāda. Šo varēja parādīt

JĀBŪT BAYERN UZVARAI
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-30 16:29, pirms 15 gadiem
klakmens rakstīja: Blin, labāk būtu rādījuši MU - Wolfsburg vai Bayern - Juventus spēli
labāk tu būtu aizvēries

     [+] [-]

, 2009-09-30 17:24, pirms 15 gadiem
Ir vēl Juvē tads špīlers kā Hasans(Uzvardu nerakstiišu,kadam te savadāk buus latenes stunda par pareizu uzvardu rakstibu)
kurš bayernā nospeleja 9 gadus!!
ceru ka Bayern paradiis savu labako spēli,par Minheni,par vacijas futbolu