Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: "Napoli" trīs vārti septiņās minūtēs, Kvarežmam elegants tiešais brīvsitiens

Agris Suveizda

B grupa: "Napoli" trīs vārti septiņās minūtēs, Kvarežmam elegants tiešais brīvsitiens
"Napoli" kapteinis Mareks Hamšīks
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas B grupas vadībā nostiprinājās šosezon vēl nepārspētā "Napoli", kas savās mājās ar 4:2 sakāva Lisabonas "Benfica" un sagādāja pretiniekiem pirmo zaudējumu šosezon. Savukārt Stambulas "Besiktas" nespēja savā laukumā uzvarēt Kijevas "Dynamo" un otro reizi spēlēja neizšķirti (1:1).

"Napoli" spēles sākums izvērtās visai neveiksmīgs. Lai arī mājinieki spēli sāka ar pozicionāliem uzbrukumiem, tieši Lisabonas "Benfica" izveidoja pirmos reālos momentus. Vispirms piektajā minūtē Pepes Reinas atsistā bumba nokļuva pie Kostasa Mitroglu, kurš bija fantastiskā pozīcijā pašā vārtu priekšā, bet viņa raidījumu bloķēja albāņu aizsargs Elseids Hisajs. Pēc piecām minūtēm grieķu uzbrucējs atkal varēja izcelties, bet pēc viņa sitiena no soda laukuma vidus glāba Reina.

Pilnam komplektam "Napoli" nācās arī izdarīt piespiedu maiņu – savainotā centra aizsarga Raula Albiola vietā devās Nikola Maksimovičs. Mājinieki tikai brīnumainā kārtā nebija iedzinēju lomā ar 0:1 vai pat 0:2 un 20. minūtē savu pirmo iespēju pārvērta vārtu guvumā. Pēc Fauzi Gulama stūra sitiena acīgākais pie tuvā staba bija Mareks Hamšīks, kurš teicami sita ar galvu (1:0).

Otrā puslaika sākumā "Napoli" pilnībā izšķīra spēles likteni. 51. minūtē Drīss Mertenss izpildīja tiešo brīvsitienu pie paša soda laukuma un eleganti pārmeta bumbu pāri sieniņai (2:0). Divas minūtes vēlāk vārtsargs Žuliu Sēzars soda laukumā nogāza Hosē Kaljehonu un11 metru soda sitienu realizēja Arkadiušs Miliks, kurš trāpīja apakšējā vārtu stūrī (3:0), bet 58. minūtē Mertenss pēc Milika piespēles no dažiem metriem panāca jau 4:0. Līdz spēles beigām "Benfica" izdevās gūt divus goda vārtus. 70. minūtē Gonsalu Gedešs apspēlēja Reinu un ieraidīja bumbu vārtos (1:4), bet četras minūtes līdz pamatlaika beigām izcēlās vēl viens uz maiņu iznākušais futbolists Edvardo Salvio (2:4).

Grupas otrajā spēlē pirmajā puslaikā laukumā saimniekoja mājiniece Stambulas "Besiktas", kas radīja virkni bīstamu epizožu un 29. minūtē arī atklāja rezultātu. Mājinieki nopelnīja tiešo brīvsitienu tieši pretī vārtiem, un Rikardu Kvarežma lieliski pārcēla bumbu pāri sieniņai, trāpot vārtu augšējā stūrī (1:0). Kijevas "Dynamo" pirmajā puslaikā neizdarīja nevienu sitienu pa vārtiem, taču pēc pārtraukuma spēja saņemties un otrā puslaika vidū panāca izlīdzinājumu. Serhijs Ribalka izpildīja standartsituāciju no labā flanga, un pie tālā vārtu staba neviena nepiesegts palika nesen uz maiņu iznākušais Viktors Cigankovs (1:1). Un tieši "Dynamo" galotnē bija labākā iespēja izraut uzvaru - trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām izgājienu viens pret vienu nerealizēja Andrijs Jarmolenko.

UEFA Čempionu līga, B grupa

Otrā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Napoli - Benfica4:2 (1:0)Hamšīks 20' Mertenss 51'58' Miliks 54'(11m) – Gedešs 70' Salvio 86'
Besiktas – Dynamo K1:1 (1:0)Kvarežma 29' – Cigankovs 65'

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Napoli22006:36
2.Besiktas20202:22
3.Dinamo K20112:31
4.Benfica20113:51

  -1 [+] [-]

, 2016-09-29 01:40, pirms 8 gadiem
Kvarezham gan skaistulis-gols. Prieks par vinju. Taads skats, ka shajaa grupaa ar viskkas veel notiksies, bet Nappli noteikti ies laukaa.