Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Zenit" ar "Monaco" uzvar un sadalīs vietu 1/8 finālā

Andris Mednis
Andris Mednis

C grupa: "Zenit" ar "Monaco" uzvar un sadalīs vietu 1/8 finālā
Dani gūst uzvaras vārtus
Foto: AP/Scanpix

Šovakar piektās kārtas spēles tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas C grupā. Plkst. 19:00 Sanktpēterburgā "Zenit" pateicoties Dani gūtajiem vārtiem, ar rezultātu 1:0 uzvarēja Lisabonas "Benfica", turpinot cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Grupas otrajā mačā līdere Leverkūzenes "Bayer" praktiski visu spēli pavadīja uzbrukumā, bet pamanījās piedzīvot zaudējumu ar 0:1 pret "Monaco". Līdz ar to pēdējā kārtā "Zenit" un "Monaco" savstarpējā spēlē noskaidros komandu, kura iekļūs 1/8 finālā.

Zenit - Benfica

Abas komandas pēc aizvadītajām četrām spēlēm ieņēma pēdējās divas vietas tabulā, tomēr saglabāja ļoti labas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tādēļ saprotams, ka šī vakara mačam bija milzīga nozīme, jo zaudētājai izredzes praktiski zustu. Pirmajās minūtēs laukuma saimnieki uzbruka vairāk un sestajā minūtē, pēc Halka tiešā brīvsitiena Žuliu Sēzars nospēlēja nepārliecinoši, tomēr burzmā aizsargi neatļāva uzbrucējiem izdarīt akcentētu sitienu. Kopumā gan spēle aizritēja diezgan lēnā tempā, pārsvarā cīņai aizritot laukuma vidusdaļā. Tuvāk pārtraukumam arī portugāļi izveidoja sakarīgus uzbrukumus un 38. minūtē bija ļoti tuvu vārtu guvumam, kad pēc Nikolasa Gaitana centrējuma pirmais pie bumbas bija Eduardo Salvio, kura sitienu paspēja atvairīt Jurijs Lodigins. Lai arī cīņa pirmajās 45 minūtēs nebija pārāk rupja, galvenais tiesnesis Nikola Ricoli paspēja spēlētājiem piešķirt sešus brīdinājumus.

Otro puslaiku ar iespaidīgu ofensīvu uzsāka Žorže Žezuša vadītā komanda un 50. minūtē viens pret vārtiem nokļuva aizsargs Luizao, kuram šādā situācijā pietrūka uzbrucēja iemaņas, bumbu raidot garām mērķim. "Benfica" spēlētāji neizmantoja vairākas labas iespējas gūt vārtus, bet puslaika vidū jau "Zenit" spēlētāji pārņēma iniciatīvu, vairākas minūtes iespiežot pretiniekus savā laukuma pusē. Līdzjutēji gūtos vārtus beidzot sagaidīja 79. minūtē, kad pēc Halka piespēles no vārtu priekšas Dani trieca bumbu tīklā (1:0). Portugāļiem nekas cits neatlika kā mesties atspēlēties, tomēr mājinieki prasmīgi noturēja pretiniekus pietiekami tālu no vārtiem. Līdz ar to "Zenit" izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru ar rezultātu 1:0.

Bayer - Monaco

Grupas līdervienībai Leverkūzenes "Bayer" savā laukumā pietika ar neizšķirtu pret "Monaco", lai oficiāli nokārtotu uzvaru savā grupā. Pirmajā puslaikā mājinieki pārliecinoši kontrolēja bumbu, veidoja pozicionālus uzbrukumus, lai gan apdraudēja Danijela Subašiča sargātos vārtus pārsvarā tikai ar tālsitieniem. Praktiski vienīgā reālā iespēja atklāt rezultātu 26. minūtē bija Larsam Benderam, kurš soda laukumā nokļuva pie bumbas, uzreiz no gaisa to raidīja pa vārtiem, bet trāpīja pa pārliktni. Savukārt viesi pirmajās 45 minūtēs faktiski neizveidoja nevienu sakarīgu uzbrukumu.

Otrajā puslaikā laukuma saimnieki turpināja veidot uzbrukumus un 66. minūtē Josips Drmičs nespēja trāpīt bumbu vārtu stūrī no teicamas pozīcijas. 70. minūtē "Monaco" galvenais treneris Leonardo Žardems veica spēlētāju maiņu, laukumā sūtot Lukasu Okamposu. Maiņa izrādījās perfekta, jo divas minūtes vēlāk spēlētājs no vārtu priekšas noslēdza Nabila Dirara piespēli, negaidīti izvirzot viesus vadībā (0:1). Vācieši protams nevēlējās spēli zaudēt, izmisīgi centās rezultātu izlīdzināt, tomēr pārspēt Subašiču šovakar nespēja. Līdz ar to "Bayer" nespēja nodrošināt pirmo vietu grupā, kaut arī izslēgšanas spēlēs jau iekļuvusi, savukārt "Monaco" ar "Zenit" savstarpējā spēlē noskaidros otru play-off dalībnieci.

C grupa, 5. kārta

KomandasRez.Vārtu guvēji
Zenit - Benfica1:0 (0:0)Dani 79'
Bayer - Monaco0:1 (0:0)Okamposs 72'

C grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayer53027:49
2.Monaco52212:18
3.Zenit52124:47
4.Benfica51132:64

  -3 [+] [-]

, 2014-11-26 21:37, pirms 9 gadiem
Bayer nodrošina vietu 1/8 finālā! Tagad jāuzvar Monaco un jāuzvar grupā. Par Bundesliga!

     [+] [-]

, 2014-11-26 22:24, pirms 9 gadiem
Halks bija ļoti labs! Jāņem atpakaļ uz Brazīlijas izlasi!

     [+] [-]

, 2014-11-27 00:11, pirms 9 gadiem
3 vācu klubi astotdaļfināla un visi 3 visticamāk izies ka pirmie no grupas, kas dod iespēju ka var 3 vāci klubi pēc ilgiem laikiem uzspēlēt pat ceturtdaļfināla vareni.