Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Maltiešu treneris: "Uzvara pār "Hajduk" nebija brīnums, Ventspilī spēlējām vājāk"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Maltiešu treneris: "Uzvara pār "Hajduk" nebija brīnums, Ventspilī spēlējām vājāk"
Džovanni Tedesko. Foto: florianafc.org

Ceturtdienas vakarā Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē "Ventspils" ar 4:0 sagrāva Maltas "Gzira". Zaudētāju treneris Džovanni Tedesko pēcspēles preses konferencē akcentēja, ka viņa komanda sensacionālajā spēlē Splitā un izgāztajā spēlē Ventspilī parādījusi krasi atšķirīgu sniegumu.

Džovanni Tedesko, "Gzira United" galvenais treneris [itāļu speciālists, kurš futbolista karjeras laikā vairāk nekā 10 sezonas pavadījis A Sērijā, kur pussarga pozīcijā guvis 34 vārtus - aut.]: "Pēc šādas spēles kā šī nav daudz ko teikt. Zinājām "Ventspils" stiprās puses, zinājām, kas "Ventspilij" padodas labi un... ielaidām tieši tāda veida vārtus, kādus redzējām pētot pretinieku."

Kas ir "Ventspils" spēcīgās puses?
"Pirmkārt, mēs vēl neesam sākuši sezonu, kamēr "Ventspils" ir aizvadījusi aptuveni 26 spēles, tādējādi fiziskā ziņā pretinieks noteikti ir labāks. Otrkārt, "Ventspils" futbolisti ir ātri un spēcīgi. Treškārt, neizdevās sagatavot spēlētājus psiholoģiski pēc uzvaras pār Splitas "Hajduk". Man vajadzēja labāk sagatavot komandu cīņai pret spēcīgo "Ventspili". Ceturtkārt, pieredze. "Ventspils" ir pieredzējusi komanda, kas regulāri spēlē Eirokausos, kamēr mums tā ir tikai otrā sezona Eiropas līgā."

Vai uzvara Splitā bija brīnums?
"Nē, tas nebija brīnums. Splitā pret "Hajduk" mēs daudz skrējām, kārtīgi cīnījāmies. Tur mēs atdevām 100% spēku, kamēr šeit to neizdevās paveikt. Protams, uzslavas "Ventspilij", taču mums šodien vajadzēja atdot no sevis vairāk. Šodien nebija jābūt četru vārtu starpībai."

Kāds būs jūsu mērķis atbildes spēlē?
"Neviens nezina, kas notiks - tas ir futbols. Saprotam, ka otro maču sāksim ar 0:4, tomēr futbolā viss ir iespējams, mūsu mērķis joprojām ir tikt tālāk. Man jāsagatavo futbolisti mentāli tā, lai šoreiz viņi cīnītos sparīgāk. Vispirms jāmēģina uzvarēt šī atsevišķā spēle un tad jau redzēsim, kas notiks [summā]."

     [+] [-]

, 2019-07-26 15:35, pirms 5 gadiem
Īst Itāļu lejas gala treneriem neuzticos pa tīru futbolu..interesantas lietas parasti ar viņu komandām notiek..