Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Koņevs izceļ Rīgas pretuzbrukumu stilu, poļu treneris pikts par rupjām kļūdām

Agris Suveizda

Koņevs izceļ Rīgas pretuzbrukumu stilu, poļu treneris pikts par rupjām kļūdām
Mihails Koņevs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas futbola klubi "Riga" un "Liepāja" Eiropas līgas otro kvalifikācijas kārtu sāka ar zaudējumiem izbraukumā, Gļivicē un Noršēpingā piekāpjoties ar attiecīgi 2:3 un 0:2. Rīdzinieku galvenais treneris Mihails Koņevs pirms atbildes spēles galvu gan nenokar.

"Riga" galvenais treneris Mihails Koņevs: "Šajā spēlē plāns bija labi aizsargāties un atbildēt ar ātriem uzbrukumiem. Aizsardzība izskatījās ļoti labi, bet priekšā bija sliktāk. Mūsu spēks ir uz aizsardzību tendēta spēle. "Piast" mūs ne ar ko nepārsteidza – skatījāmies tās iepriekšējās četras spēles. Viņi ilgu laiku kontrolē bumbu un tad no malas centrē soda laukumā. Spēlējām bez diviem pamatsastāva centra aizsargiem, tādēļ nācās eksperimentēt. Mūsu priekšrocība ir tā, ka atbildes spēli aizvadīsim mājās. Zinām "Piast" un zinām, ka nebūs viegli. Domāsim, kā spēlēt. Šāda veida futbolu Latvijas līgā spēlējam varbūt vienreiz gadā – parasti mēs laukumā dominējam. Iepriekšējās piecās spēlēs nebijām ielaiduši nevienus vārtus, bet šodien ielaidām trīs."

Gļivices "Piast" galvenais treneris Valdemars Fornaliks: "Labā ziņa ir tā, ka uzvarējām. Uzvara noteikti varēja būt arī pārliecinošāka, un tad uz atbildes spēli dotos mierīgākā noskaņojumā. Taču mēs vienalga uzvarējām. Nevaru būt apmierināts galvenokārt ar rezultātu, jo pret komandu, kas spēlēja no aizsardzības, iesitām trīs vārtus, taču divus arī ielaidām. Tā ir vilšanās, jo domāju, ka visā iepriekšējā sezonā nepieļāvām tik daudz vienkāršu kļūdu, pēc kurām ielaidām vārtus. Mums ir viela pārdomām, jo varējām uz atbildes spēli doties ar daudz labāku rezultātu.

Grūti atrast atbildi, kādēļ pieļāvām tādas kļūdas. Tie ir lēmumi, kas jāpieņem sekundes desmitdaļu laikā, tās ir elementāras nesaprašanās kļūdas. Grūti spēli sākt ar 0:1, jo zinām, cik katri vārti ir svarīgi, taču labi, ka spējām lauzt spēles gaitu. Neapšaubāmi neaizvadījām labu spēli, nespēlējām ar vieglumu, zaudējām daudz bumbu. Spēlētāji, kuri bija atbildīgi par uzbrukuma darbībām, šoreiz īsti nepierādīja sevi. Arī tādēļ, ka BATE, atvainojos, "Riga" aizsargājās ļoti zemu, kas tai spēli atviegloja. Kādēļ pēc spēles liku futbolistiem nekavējoties iet uz ģērbtuvēm? Biju dusmīgs, tas ir fakts, taču tas drīzāk bija organizatorisku lēmumu dēļ, jo parasti vēlos ģērbtuvēs pateikt pāris teikumu, bet nākas gaidīt, kamēr visi atnāk – viens spēlētājs atnāk uzreiz, otrs – pēc piecām minūtēm, bet kāds jāgaida arī 15 minūtes. Lūdzu viņiem vispirms atnākt uz ģērbtuvi, lai es varētu viņiem kaut ko pateikt, bet pēc tam viņi jau bija pieejami medijem."

Gļivices "Piast" aizsargs Martins Končkovskis: "Jāciena rezultāts, jo uzvarējām – nevajag uzvesties tā, it kā mēs būtu zaudējuši. Zinām, kā ielaidām vārtus, bet pozitīvi, ka lauzām cīņas gaitu – pie 0:1 nešķita, ka varētu gūt trīs vārtus, bet mēs to izdarījām. Manuprāt, mums trūka koncentrēšanās – nedrīkstam pieļaut šādas kļūdas. Nezinu, no kurienes tādas rodas. Koncentrēšanās trūkums vai pašpārliecinātība, ka arī šosezon viss ritēs mūsu labā, kā tas notika iepriekšējā sezonā. Nedrīkstam domāt, ka viss nāks viegli. Varam teikt, ka šajā spēlē saņēmām divus brīdinājumus. Trešā vairs nebūs."

"Liepāja" Noršēpingā pirmos vārtus ielaida jau pirmajā minūtē. "Sākām fantastiski, un brīžiem šķita, ka spēlējam gluži kā vairākumā. Taču tajā pašā laikā, iegūstot agru vadību, ne vienmēr ir tik viegli spēlēt, kā jums varētu likties", pēc mača sacīja "Norrkoping" galvenais treneris Jenss Gutsafsons. Spēlējot bez sava uzbrukuma līdera Jūrdana Lāšona, kuram tuvākajā laikā vajadzētu iziet medicīniskās pārbaudes Krievijas klubā Maskavas "Spartak", "Norrkoping" ilgi nevarēja gūt otros vārtus, tomēr 80. minūtē ļoti meistarīgus un ļoti svarīgus vārtus iesita Seads Haksabanovičs, kurš tiek īrēts no "West Ham" un kurš varētu kļūt par jauno uzbrukuma līderi. "Saņēmu bumbu, uzņēmu ātrumu un uzsitu," ar smaidu savus vārtus komentēja Haksabanovičs.

Izmantotie resursi:
https://dziennikzachodni.pl/liga-eu...
https://www.piast-gliwice.eu/aktual...

     [+] [-]

, 2019-07-26 10:44, pirms 5 gadiem
Spēle no aizsardzības ir attaisnojama ja tā dod rezultātu,ne vakar,ne spelē pret Īriem tā nav ... Godīgi ,īsti neredzu ka Riga taisās iesist mājās (diezvai Poļi atkārtos vakardienas dāvanas) ja uzbrucējs Rakels nevar apspelēt (pat nemēģina) aizsargu 1 uz 1 ,no kā var veidoties momenti ???
+ Rugins,kas ir uzbrūkošās grupas spelētājs,tiek likts aizsardzībā (labi , ka šoreiz labajā pusē,ar labo kāju vismaz ir labāk nekā ar kreiso) .

     [+] [-]

, 2019-07-26 11:48, pirms 5 gadiem
Rīgaj ar viņu iespējām vajag citu trenri, šim ir mīzēja taktika... Latviju vinnētu jebkurš ar šādu sastāvu. Eiropā šis mīzelis neko nevar parādīt

     [+] [-]

, 2019-07-26 12:02, pirms 5 gadiem
Atbildes spēle parādīs, vai Koņevam ir ar ko pārsteigt. Ja mājās būs tikpat nespējīgi uzbrukmumā, tad būtu jāraksta atlūgums. Ar veiksmes palīdzību, bet cerības Rīgai vēl ir, liepājniekiem gan jārada brīnums.
Zviedru otrie vārti gan glīti.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-26 12:50, pirms 5 gadiem
Es ari domàju,ka jàmaina treners. Ar šo diez vai ko sasniegs!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-26 13:08, pirms 5 gadiem
Ar ''Jūrdanu'' gan piebremzējam. Henriks savu dēlu par Džordanu nosauca Maikla Džordana dēļ. Ar –šoniem šoreiz var iztikt.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-26 14:55, pirms 5 gadiem
ka ar totalizatoriem-kur zagligais lempis-lajuks...

     [+] [-]

, 2019-07-26 17:53, pirms 5 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2019-07-27 00:48, pirms 5 gadiem
Maikls Jūrdans