Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Sūduvas" treneris Pertijam un Zuntneram: "Pasaku stāstnieki. Zaudēt ir jāprot"

Agris Suveizda

"Sūduvas" treneris Pertijam un Zuntneram: "Pasaku stāstnieki. Zaudēt ir jāprot"
Vladimirs Čeburins
Foto: FK "Sūduva"

Sestdienas vakarā publicējām viena no "Liepājas" treneru Mareka Zuntnera atklāto vēstuli. Tā bija adresēta galvenokārt Liepājas un Latvijas futbola līdzjutējiem, taču vēstules atskaņas nokļuva līdz pat Lietuvas pilsētai Marijampolei, kur nesen liepājnieki uzvarēja ar 1:0, tomēr summā piekāpās ar 1:2 un izstājās no Eiropas līgas. Zuntnera rakstītais Eirokausu sakarā viegli šokēja un sadusmoja "Sūduvas" galveno treneri Vladimiru Čeburinu, kurš sarunā ar Sportacentrs.com atbildēja Liepājas klubam.

Izvilkums no Zuntnera atklātās vēstules, kas saniknoja Kazahstānas speciālistu: "Mēs dominējām ar "Sūduvu" - zaudējām, futbolā tā notiek. Dominējām otrā spēlē, 65% kontrolējām bumbu, atsitām vārtus, un žurnālisti ar skatītājiem raksta, ka Liepāja izgāzās! Tas pie visa, ka lietuviešu prese slavē Liepāju, ka "Sūduvas" treneris pienāk un saka, ka viņi nebija pelnījuši tikt nākamajā kārtā!"

"Nevajag stāstīt pasakas. Lietas jāuztver normāli, un uzvarēja tas, kurš droši vien to vairāk gribēja un kurš vairāk iesita. Futbols ir vienkārša spēle," intervijā Sportacentrs.com teica Čeburins, kurš ārpus Kazahstānas trenējis tikai Lietuvā - Pakrojas un Marijampoles klubos. "Mani šādas ziņas, protams, nedaudz šokēja. Godīgi sakot, pat grūti atrast vārdus. Grūti izprast šādus komentārus. Grūti izprast, kam un kādēļ tas tiek teikts. Lai kompromitētu citus vai lai paši sev uzspodrinātu spalvas? Teikšu tā: uzvarēja tas, kurš bija spēcīgāks. Tas, pirmkārt. Bet, otrkārt, vienkārši nevajag stāstīt pasakas un zaudējums jāpieņem normāli. Tas arī viss. Un lai atbalsta mūs nākamajā spēlē. Ir jāprot zaudēt, vienmēr [pēc zaudējumiem] galvenais ir pirmām kārtām saglabāt cilvēcīgumu. Nevajag neko izdomāt."

Čeburins apstiprināja, ka kontakts ar "Liepājas" treneriem pēc beigu svilpes bijis, taču neko tamlīdzīgu, kas bija minēts Zuntnera vēstulē, viņš neesot teicis: "Mēs pēc spēles paspiedām rokas, un viņš [Čeburins nekonkretizēja, vai domāja Pertiju vai Zuntneru - A.S.] teica: "Veiksmi jums Eirokausos!" Tas arī bija viss. Viss!" 52 gadus vecais treneris tāpat nepiekrita Pertijas un Zuntnera vārdiem par "Liepājas" dominanci: "Preses konferencē [pēc otrās spēles] jau teicu, ka var kontrolēt bumbu savā laukuma pusē un ripināt to, cik vien vēlas. Taču, ja redzējāt spēli, paskatieties, cik momentu radījām mēs – pat pie tādas bumbas kontroles, kurā mēs piekāpāmies, Liepājā guvām divus vārtus. Mājās mēs neiesitām, kaut gan iespējas bija un galotnē fiziskā ziņā izskatījāmies labāk. Bet bumbas kontrole… Jā, ja skatāmies "InStat" datus, tā bija. Tomēr bumbu kontrolēt ir viens, bet futbols ir spēle, kurā ir jāgūst vārti – tas ir pats galvenais."

Tajā pašā laikā bijušais Karagandas "Shakhter" un "Okzhetpes" treneris atzina, ka atdot bumbu atbildes spēlē neesot bijis viņa plānos un ka komandas sniegums pirmajās 45 minūtēs viņu neapmierināja: "Pirmajā spēlē Liepājā gribējām lielāku plašumu uzbrukumos, gribējām spēlēt tīri ar pretuzbrukumiem, atdodot pretiniekiem iniciatīvu. Taču šeit, Marijampolē, pirmais puslaiks mums neizdevās. Negribējām piespiesties saviem vārtiem un gribējām vairāk spēlēt centra zonā, tomēr pareizi aizsargājāmies un neļāvām radīt pārāk daudz izdevību. Ja tagad mēģinām visas atcerēties, varu uzskaitīt "Liepājas" momentus: kad Tomičs ar kreiso kāju sita no soda laukuma iekšienes, kad Karašausks otrajā puslaikā sita no soda laukuma robežas [šķiet, domāta epizode 73. minūtē, kad Karašausks bija tuvu vārtsarga laukumam - A.S.] un gūtie vārti ar rikošeta palīdzību. Tas bija labs uzbrukums – to neapstrīdu -, tomēr palīdzēja rikošets un pozicionāla kļūda. Citu bīstamu iespēju būtībā nebija."

Pēc atbildes spēles Lietuvas portālā TV3.lt īpaši tika izcelts Pertijas salīdzinājums, ka arī "Barcelona" mēdz zaudēt Glāzgovas "Celtic"." Izdzirdējis šo citātu, Čeburins gardi iesmējās: "Nu gan viņš augstu uzlidojis… Tāpēc jau arī saku, ka viņš varbūt visas lietas vairs nekontrolē. Sacerēt, sacerēt [pasakas]… Nedzīvojam taču dažādās pasaules malās. Kad šīs ziņas mūs sasniedza, protams, biju vīlies, jo par viņu biju labākās domās. Kluba preses sekretārs man pateica, ka ir tāda intervija, kurā skaidri uzrakstīts, ka "Sūduvas" treneris it kā esot pateicis, ka mēs neesam bijuši [trešās kārtas] cienīgi. Saku viņam vēlreiz – "Sūduva" ir stiprāka par "Liepāju", un "Sūduva" ir [trešās kārtas] cienīga. Kura komanda būtu spēcīgāka, ja tās tiktos vēlreiz? Tas, protams, ir interesants jautājums. Ja aizvadītu trešo spēli un noskaidrotu, kurš galu galā ir spēcīgāks, domāju, ka rezultāts paliktu mūsu labā. Varbūt es to saku tādēļ, ka mēs tikām tālāk, taču es to saku ar lielu pārliecību. "Sūduva" ir stiprāka."

"Pirmajā puslaikā bija jābūt sarkanajai kartītei, kad Keitā ar elkoni iesita mūsu vārtsargam," Čeburins turpināja. "Tā ir nekaunība, un tā ir sarkanā kartīte. Pat nerunāju par Kerlu, kuru ["Liepājas" soda laukumā] notrieca vārtsargs [mājiens par 11 metru soda sitienu – A.S.]. Negribu runāt par šiem momentiem – tā ir tiesneša darīšana -, un šādus jautājumus nekad nekomentēšu. Bet! Sitiens ar elkoni lēcienā… Galvenais tiesnesis šo epizodi acīmredzot palaida garām, taču arī asistents viņam nepateica priekšā. Taču tā ir sarkanā kartīte. Kur gan "Liepāja" būtu, ja paliktu mazākumā?! Vārtsargs spēli līdz galam nospēlēja ar tamponiem nāsīs. Pēc tam teica, ka jūtas normāli, tomēr nākamajā spēlē Lietuvas čempionātā izmantot viņu nevarējām." Vaicāts, kuru "Liepājas" futbolistu meistarība pievērsa viņa uzmanību, Čeburins izcēla divus: "Man patika Torress – spēles organizācijas ziņā, lai gan es viņu varbūt izmantotu nedaudz citādi. Karašausks. Redzams, ka viņš ir līderis. Varbūt viņam vajadzētu nedaudz pamainīt savas darbības, kad spēle nevedas, taču viņš ir līderis un kvalificēts spēlētājs."

Aizvadītajā nedēļas nogalē pēc mēneša un vienas dienas pauzes atsākās Lietuvas čempionāts, un "Sūduva" iekļūšanu trešajā kārtā "atzīmēja" ar zaudējumu Utenā (0:1). Šis mačs gan bija īpašs nevis ar rezultātu, bet gan to, ka pirmoreiz Lietuvas čempionāta vēsturē kādas komandas pamatsastāvā nebija neviena vietējā spēlētāja - spāņu trenera Davida Kampanjas vadībā starta vienpadsmitniekā izgāja deviņi spāņi un pa vienam kolumbietim un marokānim. "Utenis" jaunā stratēģija nesa augļus - vismaz šajā spēlē -, tomēr Čeburins šķietami neatbalsta rudenī ieviestos jaunos leģionāru noteikumus: "Tā ir to cilvēku izvēle, kuri uz šādu soli gāja, taču teikšu tā - manuprāt, tomēr vajadzētu ievērot valsts intereses. Ir jauniešu izlases, ir U21 izlase, ir pieaugušo izlase. Kur gan viņiem spēlēt [ja ne Lietuvas čempionātā]? Tam noteikti ir savi plusi, taču ir arī lieli mīnusi."

Jau rīt "Sūduva" Marijampolē uzņems Šveices ceturto spēcīgāko klubu "Sion", kurā ilgus gadus pavadīja Latvijas izlases līderis Andris Vaņins. Divu spēļu summā izteiktu favorītu lomā, protams, būs šveicieši: "Siona ir spēcīgs klubs ar tradīcijām. Kā reiz, tagad viņus pētām, patiešām spēcīgs klubs. Taču mums pretī bija arī spēcīgs klubs Soļigorskas "Shakhtyor" un labs klubs "Liepāja". Dzīvē visu vienmēr izšķir cilvēki, un ar lielu vēlmi un lielu centību pret viņiem ir iespējams spēlēt un sevi pierādīt."

1 2 3 95 komentāri

  -6 [+] [-]

, 2017-07-26 11:15, pirms 7 gadiem
Un kā gandrīz vienmēr, patiesība ir kaut kur pa vidu. Jāpiekrīt, ka pirmajā spēlē Sūduva (manuprāt, ar viltu, gudrāku spēli) apspēlēja Liepāju, bet atbildes spēlē lietuviešu komanda izskatījās ļoti vāji un nespējīgi, gandrīz bez pretspēles. Atskaitot pašas beigas, kad Liepāja mazliet pagura un vēl vairāk riskēja, atstājot pavisam daudz brīvo zonu, un Sūduva mazliet uzspodrināja kopējo skatu. Lielāko spēles daļu tiešām izskatījās, ka spēlē liels klubs pret mazu (nu labi, protams, ne Barca-Celtic, bet kaut kas uz to pusi), lai gan objektīvi abi klubi rocības ziņā ir aptuveni līdzīgi.

Jā, Sūduvas trenerim pilnīga taisnība, ka pārāk daudz momentu Liepāja neizveidoja, bet šeit vairāk jākrata pirksts un jāskatās Liepājas uzbrukuma virzienā, nevis "Sūduva visu kontrolēja". Sūduva nosēdās tik zemu, ka Liepāja neskaitāmas reizes bija klāt soda laukumam un šādās situācijās aizsargājošā komanda, lai cik organizēta tā būtu, ne vienmēr var visu nokontrolēt.

Sūduva, protams, var spekulēt ar situāciju spēļu summā (un it kā puslīdz drošu pārsvara sargāšanu), bet tā bija ļoti šaura laipa, pa kuru lietuviešu komanda gāja. Varēja beigties sliktāk, ja vien Liepājai būtu kaut nedaudz interesantāki, radošāki un, galvenais, efektīvāki uzbrukumu noslēgumi. Citiem vārdiem sakot - Sūduva, tik dziļi norokoties, lielā mērā paļāvās uz likteni un pretinieku nespēju pārsvaru realizēt, un Liepāja patiešām to nespēja. Neskatoties uz jūtamo pārsvaru statistikā (sitieni 14:4, rāmī 5:1), tieši bezzobainais uzbrukums šai spēlē izšķīra to, ka Liepāja nespēja sasmelt pirmajā spēlē izlieto ūdeni.

Tāpat kā Pertija, arī Sūduvas treneris, manuprāt, šeit krietni pārspīlē un lielās. Varbūt aiz dusmām par Liepājas pārstāvju pārspīlējumiem.

Lai veicas Sūduvai trešajā kārtā!

 +23 [+] [-]

, 2017-07-26 11:26, pirms 7 gadiem
Ļoti nepatīk Pertija! Visur, kur viņš būs, viņš rada ap sevi ļoti negatīvu nostāju! Teiksim tā, viņš nav labs cilvēks! nelieša tips, gan futbolā, gan dzīvē! Tāpēc jau ir visapkārt tādas negācijas! Tāpēc arī viņš nekad neko nav ar savām komandām vinnējis, ka trūkst cilvēcīguma faktora!

 +10 [+] [-]

, 2017-07-26 11:40, pirms 7 gadiem
Tukša muca tālu skan!

 +21 [+] [-]

, 2017-07-26 11:41, pirms 7 gadiem
Sūduvas Čeburins vs 2 Liepājas klauni

 +14 [+] [-]

, 2017-07-26 11:42, pirms 7 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Un kā gandrīz vienmēr, patiesība ir kaut kur pa vidu. Jāpiekrīt, ka pirmajā spēlē Sūduva (manuprāt, ar viltu, gudrāku spēli) apspēlēja Liepāju, bet atbildes spēlē lietuviešu komanda izskatījās ļoti vāji un nespējīgi, gandrīz bez pretspēles. Atskaitot pašas beigas, kad Liepāja mazliet pagura un vēl vairāk riskēja, atstājot pavisam daudz brīvo zonu, un Sūduva mazliet uzspodrināja kopējo skatu. Lielāko spēles daļu tiešām izskatījās, ka spēlē liels klubs pret mazu (nu labi, protams, ne Barca-Celtic, bet kaut kas uz to pusi), lai gan objektīvi abi klubi rocības ziņā ir aptuveni līdzīgi.

Jā, Sūduvas trenerim pilnīga taisnība, ka pārāk daudz momentu Liepāja neizveidoja, bet šeit vairāk jākrata pirksts un jāskatās Liepājas uzbrukuma virzienā, nevis "Sūduva visu kontrolēja". Sūduva nosēdās tik zemu, ka Liepāja neskaitāmas reizes bija klāt soda laukumam un šādās situācijās aizsargājošā komanda, lai cik organizēta tā būtu, ne vienmēr var visu nokontrolēt.

Sūduva, protams, var spekulēt ar situāciju spēļu summā (un it kā puslīdz drošu pārsvara sargāšanu), bet tā bija ļoti šaura laipa, pa kuru lietuviešu komanda gāja. Varēja beigties sliktāk, ja vien Liepājai būtu kaut nedaudz interesantāki, radošāki un, galvenais, efektīvāki uzbrukumu noslēgumi. Citiem vārdiem sakot - Sūduva, tik dziļi norokoties, lielā mērā paļāvās uz likteni un pretinieku nespēju pārsvaru realizēt, un Liepāja patiešām to nespēja. Neskatoties uz jūtamo pārsvaru statistikā (sitieni 14:4, rāmī 5:1), tieši bezzobainais uzbrukums šai spēlē izšķīra to, ka Liepāja nespēja sasmelt pirmajā spēlē izlieto ūdeni.

Tāpat kā Pertija, arī Sūduvas treneris, manuprāt, šeit krietni pārspīlē un lielās. Varbūt aiz dusmām par Liepājas pārstāvju pārspīlējumiem.

Lai veicas Sūduvai trešajā kārtā!
Man šķiet, ka šai konkrētā gadījumā stāsts nav par to kāds bija spēļu ritējums, bet gan stipri par ko citu u.t.i. ka Zuntners šo to sameloja savā vēstulē. Konkrētāk-...... "Sūduvas" treneris pienāk un saka, ka viņi nebija pelnījuši tikt nākamajā kārtā!"
Kā izrādās, tā vismaz saka Čeburins, nekas tāds nav bijis.

  -6 [+] [-]

, 2017-07-26 11:47, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Man šķiet, ka šai konkrētā gadījumā stāsts nav par to kāds bija spēļu ritējums, bet gan stipri par ko citu u.t.i. ka Zuntners šo to sameloja savā vēstulē. Konkrētāk-...... "Sūduvas" treneris pienāk un saka, ka viņi nebija pelnījuši tikt nākamajā kārtā!"
Kā izrādās, tā vismaz saka Čeburins, nekas tāds nav bijis.
Skaidrs, ka Sūduvas trenerim uzsvars ir uz kritiku/nepatiku par Liepājas treneru teikto un Sūduvas trenerim ir visas tiesības uz to reaģēt - sevišķi, ja Liepājas treneri nekorekti atsaukušies uz viņu. Es vienkārši iebilstu par Sūduvas trenera spēles notikumu/ritējuma novērtējumu.
Slēpts komentārs: darbagalds

  +6 [+] [-]

, 2017-07-26 12:02, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ļoti nepatīk Pertija! Visur, kur viņš būs, viņš rada ap sevi ļoti negatīvu nostāju! Teiksim tā, viņš nav labs cilvēks! nelieša tips, gan futbolā, gan dzīvē! Tāpēc jau ir visapkārt tādas negācijas! Tāpēc arī viņš nekad neko nav ar savām komandām vinnējis, ka trūkst cilvēcīguma faktora!
Kā nekā viņš taču bija TOTO skandālā+ diskvalifikāciju nopelnīja, tiesa, Guņa to anulēja par to, ka patrenēs lieku gadu Skonto par brīvu. Futbols ir ļoti netīrs.

 +10 [+] [-]

, 2017-07-26 12:04, pirms 7 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Skaidrs, ka Sūduvas trenerim uzsvars ir uz kritiku/nepatiku par Liepājas treneru teikto un Sūduvas trenerim ir visas tiesības uz to reaģēt - sevišķi, ja Liepājas treneri nekorekti atsaukušies uz viņu. Es vienkārši iebilstu par Sūduvas trenera spēles notikumu/ritējuma novērtējumu.
Tas jau tikai ir normāli, ka spēles ritējumu katras komandas treneris novērtēs no sava skata punkta, ja vien tas tiek darīts bez sevišķiem pārspīlējumiem un izskaistinājumiem. Tomēr atsaukties uz kaut ko, kas patiesībā nav noticis jau vairs nav glīti, un tautas valodā tas saucās vienkārši-meli.

  +7 [+] [-]

, 2017-07-26 12:05, pirms 7 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Skaidrs, ka Sūduvas trenerim uzsvars ir uz kritiku/nepatiku par Liepājas treneru teikto un Sūduvas trenerim ir visas tiesības uz to reaģēt - sevišķi, ja Liepājas treneri nekorekti atsaukušies uz viņu. Es vienkārši iebilstu par Sūduvas trenera spēles notikumu/ritējuma novērtējumu.
Suduva esot bijusi ļoti vāja - bet viņi tak pilnīgi apzināti spēlēja no aizsardzības. Un Suduva taču UZVARĒJA Liepāju. Kad jūs beidzot sāksiet uz Latvijas futbolu skatīties objektīvi? Sāk jau apnikt šitā augsprātīgā attieksme it kā Latvija kaut kas būtu pasaules un Baltijas futbolā - ja būtu vēl atbilstoši rezultāti bet to taču nav nevienā līmenī. Bet te vēl runā par kādu tur Barcelonu, Celtic, futbola līdzjutējus sauc par klauniem, ja Liepāja būtu uzvarējusi ar 6-0 tad Pertija varētu tā runāt, bet Liepāja taču zaudēja, ar kādām tiesībām tad Pertija noliek citas komandas treneri? Kas viņš pats tāds ir? Atceros laikus kad Liepājā spēlēja pašu zēni un to klubu bija patīkami skatīties un atbalstīt, bija arī laba spēles kvalitāte un rezultāti. Kas tagad ir Liepājas futbola klubs? 3 šķiras leģionāru vienība kuru vada iedomīgs un neadekvāts pāvs.

 +13 [+] [-]

, 2017-07-26 12:11, pirms 7 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Un kā gandrīz vienmēr, patiesība ir kaut kur pa vidu. Jāpiekrīt, ka pirmajā spēlē Sūduva (manuprāt, ar viltu, gudrāku spēli) apspēlēja Liepāju, bet atbildes spēlē lietuviešu komanda izskatījās ļoti vāji un nespējīgi, gandrīz bez pretspēles. Atskaitot pašas beigas, kad Liepāja mazliet pagura un vēl vairāk riskēja, atstājot pavisam daudz brīvo zonu, un Sūduva mazliet uzspodrināja kopējo skatu. Lielāko spēles daļu tiešām izskatījās, ka spēlē liels klubs pret mazu (nu labi, protams, ne Barca-Celtic, bet kaut kas uz to pusi), lai gan objektīvi abi klubi rocības ziņā ir aptuveni līdzīgi.

Jā, Sūduvas trenerim pilnīga taisnība, ka pārāk daudz momentu Liepāja neizveidoja, bet šeit vairāk jākrata pirksts un jāskatās Liepājas uzbrukuma virzienā, nevis "Sūduva visu kontrolēja". Sūduva nosēdās tik zemu, ka Liepāja neskaitāmas reizes bija klāt soda laukumam un šādās situācijās aizsargājošā komanda, lai cik organizēta tā būtu, ne vienmēr var visu nokontrolēt.

Sūduva, protams, var spekulēt ar situāciju spēļu summā (un it kā puslīdz drošu pārsvara sargāšanu), bet tā bija ļoti šaura laipa, pa kuru lietuviešu komanda gāja. Varēja beigties sliktāk, ja vien Liepājai būtu kaut nedaudz interesantāki, radošāki un, galvenais, efektīvāki uzbrukumu noslēgumi. Citiem vārdiem sakot - Sūduva, tik dziļi norokoties, lielā mērā paļāvās uz likteni un pretinieku nespēju pārsvaru realizēt, un Liepāja patiešām to nespēja. Neskatoties uz jūtamo pārsvaru statistikā (sitieni 14:4, rāmī 5:1), tieši bezzobainais uzbrukums šai spēlē izšķīra to, ka Liepāja nespēja sasmelt pirmajā spēlē izlieto ūdeni.

Tāpat kā Pertija, arī Sūduvas treneris, manuprāt, šeit krietni pārspīlē un lielās. Varbūt aiz dusmām par Liepājas pārstāvju pārspīlējumiem.

Lai veicas Sūduvai trešajā kārtā!
Ko gan dod bumbas kontrole, ja nav apdraudejuma vartiem ? Domaju, ka tas bija apzinats catenaccio Suduvas izpildijuma un taktiski tas nav speles veids no ka butu jakaunas, ja ir izpilditaji kas to var istenot.. Un Suduvai tas lava parvaret divas kartas.. Ticu, ka Liepaja bus specigaka nakamaja gada, ja vien spes saglabat kodolu.Tacu tam latviesu+gruzinu tereneru paritim nudien deretu piedomat pie ta ko vins saka publiskaja vide. Citadi tas nicinajums, kurs valda sabiedriba, nekad nebeigsies.. Atklati sakot futbolsists musu zeme ir tads ka lamuvards.. Retak un retak izdodas satikt tadus, kas par pasmaju klubiem vai izlasi izsaka vismaz kadu pozitivu komentaru..

  +9 [+] [-]

, 2017-07-26 12:20, pirms 7 gadiem
Un tieši tā - ko dod bumbas kontrole, ja uzbrukuma un sitienu pa vārtiem tāpat nav? Es taču arī varu bezjēgā ripināt bumbu kaut ar 90% - nu un? To tādi Pertijas un Novicki sauc par dominanci? Kad divās spēlēs iemoca vienus vienīgus vārtus? Cik tad bumbu, piemēram, kontrolēja Lestera tajā sezonā lad uzvarēja EPL? Nav jau tik svarīgi cik procentuāli es kontrolēju bumbu, ir svarīgi ko es lietderīgu spēju izdarīt, veidot uzbrukumus un gūt vārtus kad tā bumba ir manā rīcībā.

  +6 [+] [-]

, 2017-07-26 12:41, pirms 7 gadiem
Pertija ir labs treneris, bet viņa komunikācija un attieksme ir nepatīkama. diemžēl Latvijā nav paveicies un maz treneri, kuri spējīgi adekvāti komunicēt - pārsvarā visi saskata apkārt ienaidniekus un apvainojas par neērtiem jautājumiem, nespēj detslizēyi skaidrot savu viedokli..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2017-07-26 13:07, pirms 7 gadiem
Abiem Liepājas klauniem vajadzētu vairāk pierādīt sevi ar darbiem, nevis tikai ar vārdiem. Paliek jau par apsmieklu ārpus Latvijas.
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-07-26 13:30, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Piekrītu Novicka pirmajam komentāram. Liepāja ļoti slikti spēlēja pirmo spēli, bet Sūduva vēl sliktāk spēlēja otro spēli. Protams rezultāts 2-0 ietekmēja otrās spēles gaitu, bet tik vāju Sūduvu kā otrā spēlē negaidīju. Šeit nu gan nevar piekrist Lietuvas trenerim ka viņi otrā spēlē kontrolēja spēles gaitu. Pie 1-0 Sūduva tāpat ļoti dziļi sēdās aizsardzībā un izskatījās ļoti nevarīga, pat ļoti ļoti vāja. Tā nav spēles kontrole, bet gan ļoti vājš komandas sniegums. Nesaka ka Liepāja spēlēja labi otrā spēlē-arī bija vājš sniegums,jo šāda Lietuvas komanda ar tādu sniegumu bija jāuzvar.
Ja būtu jāvērtē sniegums spēlēs ,tad 1.spēlē Sūduva-7, Liepāja-3.
Otrā spēlē Sūduva -1 , Liepāja -4. Es ļoti reti kad vērtēju kādas komandas sniegumu ar 1 vai 10, bet šī ir tā ļoti retā reize kad ir 1. Pat neatceros kad pēdējo reizi kādu komandu novērtēju tik zemu. Ja skaitītu vērtējumus kopā būtu 8-7 (no 20 iespējamām ballēm) par labu Sūduvai.
Ak visa šitā tufta. Ja jau Liepāja zaudēja ļoti vājam klubam Suduva, divās spēlēs gūstot vien vienus vienīgus vārtus, kas tad tādā gadījumā ir Liepājas futbola klubs? Prātiņ nāc mājās te dažiem labiem. Funis kā vienmēr bezcerīgs, neatkarīgi hokejs vai futbols.
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2017-07-26 13:42, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Piekrītu Novicka pirmajam komentāram. Liepāja ļoti slikti spēlēja pirmo spēli, bet Sūduva vēl sliktāk spēlēja otro spēli. Protams rezultāts 2-0 ietekmēja otrās spēles gaitu, bet tik vāju Sūduvu kā otrā spēlē negaidīju. Šeit nu gan nevar piekrist Lietuvas trenerim ka viņi otrā spēlē kontrolēja spēles gaitu. Pie 1-0 Sūduva tāpat ļoti dziļi sēdās aizsardzībā un izskatījās ļoti nevarīga, pat ļoti ļoti vāja. Tā nav spēles kontrole, bet gan ļoti vājš komandas sniegums. Nesaka ka Liepāja spēlēja labi otrā spēlē-arī bija vājš sniegums,jo šāda Lietuvas komanda ar tādu sniegumu bija jāuzvar.
Ja būtu jāvērtē sniegums spēlēs ,tad 1.spēlē Sūduva-7, Liepāja-3.
Otrā spēlē Sūduva -1 , Liepāja -4. Es ļoti reti kad vērtēju kādas komandas sniegumu ar 1 vai 10, bet šī ir tā ļoti retā reize kad ir 1. Pat neatceros kad pēdējo reizi kādu komandu novērtēju tik zemu. Ja skaitītu vērtējumus kopā būtu 8-7 (no 20 iespējamām ballēm) par labu Sūduvai.
Laikam nekad neesi redzējis kā UEFA Čempionu līgā 2009/2010. gada sezonā spēlēja Mauriņjo trenētais Inter, Kādus vilcienu sastāvus šī komanda lika pie sava soda laukuma pēc nepieciešamā minimālā rezultāta uztaisīšanas.Rezultātā Inter ieguva čempionu līgas kausu.
Tu joprojām nespēj iebraukt, ka vēlamā rezultāta iegūšanai svarīgākais ir rezultāts, un nevis cik skaisti vai slikti (katra indivīda izpratnē) komanda spēlē.

  -3 [+] [-]

, 2017-07-26 13:43, pirms 7 gadiem
HMB-PELAVI.IESILDAAS! rakstīja: Redz, kad no statistikas aileem japanem ciparini, tad viss burtiski un saprotami, kad jaizlasa ka KHL=Krievijas atklatais chempis hokejaa, tad rozaa brilles uz aceem, iesledz mulkiti un neko vairs nesaprot
Kur tu redzi vārdu "atklātais"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-07-26 13:48, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Sitieni pa vārtiem otrajā spēlē 14-4 Liepājas labā.Vārtu rāmī 5-1.
Futbolā es varu sēdēt pie saviem vārtiem ja es to gribu un tu vari darīt ko gribi, jo visu izšķir tikai rezultāts uz tablo un kopējais rezultāts divu spēļu summā - izejot no tā es arī veidoju savu spēli un taktiku. Un kas tad Liepājai traucēja Liepājā uzbrukt un gūt vārtus? Vasara?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: vilnis_stana_106649
Slēpts komentārs: fkscd

  -3 [+] [-]

, 2017-07-26 13:56, pirms 7 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Un kā gandrīz vienmēr, patiesība ir kaut kur pa vidu. Jāpiekrīt, ka pirmajā spēlē Sūduva (manuprāt, ar viltu, gudrāku spēli) apspēlēja Liepāju, bet atbildes spēlē lietuviešu komanda izskatījās ļoti vāji un nespējīgi, gandrīz bez pretspēles. Atskaitot pašas beigas, kad Liepāja mazliet pagura un vēl vairāk riskēja, atstājot pavisam daudz brīvo zonu, un Sūduva mazliet uzspodrināja kopējo skatu. Lielāko spēles daļu tiešām izskatījās, ka spēlē liels klubs pret mazu (nu labi, protams, ne Barca-Celtic, bet kaut kas uz to pusi), lai gan objektīvi abi klubi rocības ziņā ir aptuveni līdzīgi.

Jā, Sūduvas trenerim pilnīga taisnība, ka pārāk daudz momentu Liepāja neizveidoja, bet šeit vairāk jākrata pirksts un jāskatās Liepājas uzbrukuma virzienā, nevis "Sūduva visu kontrolēja". Sūduva nosēdās tik zemu, ka Liepāja neskaitāmas reizes bija klāt soda laukumam un šādās situācijās aizsargājošā komanda, lai cik organizēta tā būtu, ne vienmēr var visu nokontrolēt.

Sūduva, protams, var spekulēt ar situāciju spēļu summā (un it kā puslīdz drošu pārsvara sargāšanu), bet tā bija ļoti šaura laipa, pa kuru lietuviešu komanda gāja. Varēja beigties sliktāk, ja vien Liepājai būtu kaut nedaudz interesantāki, radošāki un, galvenais, efektīvāki uzbrukumu noslēgumi. Citiem vārdiem sakot - Sūduva, tik dziļi norokoties, lielā mērā paļāvās uz likteni un pretinieku nespēju pārsvaru realizēt, un Liepāja patiešām to nespēja. Neskatoties uz jūtamo pārsvaru statistikā (sitieni 14:4, rāmī 5:1), tieši bezzobainais uzbrukums šai spēlē izšķīra to, ka Liepāja nespēja sasmelt pirmajā spēlē izlieto ūdeni.

Tāpat kā Pertija, arī Sūduvas treneris, manuprāt, šeit krietni pārspīlē un lielās. Varbūt aiz dusmām par Liepājas pārstāvju pārspīlējumiem.

Lai veicas Sūduvai trešajā kārtā!
labi viss pateikts pilniba japiekrit raksta autoram

  -3 [+] [-]

, 2017-07-26 13:57, pirms 7 gadiem
HMB-PELAVI.IESILDAAS! rakstīja: Skiet agrak bija kad bija looti karstas un bezkaisligas diskusijas par sho teemu! lai vai kaa, tas ir un paliks PSRS chempis hokejaa, tapat kaa VTB, it kaa starptautiska un taa, visadi rekshi rej, ka nav nekads PSRS chempis, tikai basketa hierarhijaa Superliga ir 2. pec speka un VTB pirmaa, vadosha KRIEVIJAS basketa liiga. Kolhozaa jau tapat
KāHāeL ru lapas title atklāj visu patiesību par KHL - "Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига – Чемпионат России по хоккею – Официальный сайт КХЛ"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-26 13:59, pirms 7 gadiem
HMB-PELAVI.IESILDAAS! rakstīja: Nez, sanak ka Funariks pat lasit vairs neprot??? vai varbut negrib prast
Kurš tad ir gatavs kost rokā, kura viņu baro?
1 2 3 95 komentāri