Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" nenotur uzvaru pret "Villarreal"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Panathinaikos" nenotur uzvaru pret "Villarreal"
Džuzepe Rosi izlīdzināja rezultātu
Foto: AFP

Ļoti interesantā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla mačā starp "Villarreal" un "Panathinaikos" tika fiksēts neizšķirts - 1:1. Šajā spēlē bija gan vairākas elegantas izspēles, gan skaists vārtu guvums, gan arī vairāki strīdīgi mača galvenā arbitra lēmumi.

Pirms spēles par favorītiem, neskatoties uz vairāku futbolistu (Kapdevila, Franko) trūkumu, noteikti bija jāuzskata "Villarreal" futbolisti, kuri bija mājinieku lomā, taču "Panathinaikos" jau vairākkārt šajā turnīrā bija pierādījuši, ka spēj sagādāt pārsteigumus.

1. puslaiks: "Villarreal" milzīgs pārsvars

Jau no pirmās spēles minūtes spāņu kluba futbolisti aktīvi devās uzbrukumā, bet grieķi diezgan ātri sāka atkāpties tuvāk saviem vārtiem. Pirmais puslaiks kopumā bija ļoti skatāms, jo reti bumba atradās laukuma centrā. Abas komandas centās spēlēs ļoti ātri, bieži izdarot tālas piespēles. "Villarreal" kopumā pirmajā puslaikā uzbruka daudz vairāk un arī krietni vien bīstamāk, bet lielisku sniegumu vārtos demonstrēja Galinovičs.

Jau spēles sestajā minūtē varēja izcelties Llorente, bet Galinovičs bumbu atvairīja. Pāris bīstamus momentus izveidoja arī viesi, bet pārsvarā tie radās pēc standartsituāciju izspēles. 20. minūtē lieliski izklupienā nospēlēja Lukas Vintra, neļaujot no labas pozīcijas uzsist Rosi. Vēl pēc brīža "Villarreal" veiksmīgi izspēlēja stūra sitienu, bet Egurena sitiens ar galvu lidoja mazliet garām. Aktīvi laukuma vidusdaļā "Panathinaikos" darbojās Giorgios Karagunis, kuram puslaika vidū bija laba iespēja izcelties, bet aizsargs sitienu bloķēja. Vislabāko iespēju pirmajā puslaikā neizmantoja Rosi, kurš nespēja vārtu guvumā pārvērst lielisku Ibagazas centrējumu. Šajā situācijā jāuzslavē arī Galinovičs, kurš glāba savu komandu. Jau pieminētais Ibagaza varēja izcelties arī pats, bet viņa sitiens no apmēram 20 metriem lidoja mazliet gar vārtu stabu. Ļoti strīdīga situācija radās spēles 32. minūtē, kad ļoti vienkāršu Karagunisa izpildīto soda sitienu jau aiz vārtu līnijas tvēra Diego Lopezs, taču aiz līnijas atradās tikai viņa kājas, bet bumba, spriežot pēc videoatkārtojumiem, tomēr atradās uz līnijas. Pēc pirmā puslaika 0:0.

2. puslaiks: "Panathinaikos" nenotur vadību

Otrā puslaika sākums neliecināja, ka mača ritējums šajā spēlē varētu mainīties. Joprojām redzamākā persona viesiem bija vārtsargs Galinovičs, kurš jau pirmajās minūtēs atkal pāris reizes glāba savu komandu. "Villarreal" piespēles bija daudz asākas, tādējādi tieši spāņu kluba uzbrukumi bija daudz bīstamāki, bet "Panathinaikos" spēlēja krietni vien primitīvāk, pie tam brīžiem sāka arī spēlēt apzināti lēni, saspēlējoties laukuma vidusdaļā, bet tāpat centās izmantot arī katru pretuzbrukuma iespēju. Tieši pēc viena no šādiem ātrajiem pretuzbrukumiem Giorgos Karagunis saņēma bumbu apmēram 25 metrus no vārtiem un ar fantastisku sitienu vārtu augšējā stūrī atklāja šīs spēles rezultātu – 1:0 "Panathinaikos labā! "Villarreal" galvenais treneris Manuels Pelegrini uzreiz laukumā izlaida Robēru Piresu un Nihatu Kahveči. Viņi vēl nebija īsti paspējuši ieiet spēlē, bet pa to laiku "Panathinaikos" varēja gūt vēl vienus vārtus, kad pēc lieliska Manciosa sitiena mājiniekus glāba Diego Lopezs. Grieķu kluba aizsardzība neizturēja spēles 66. minūtē, kad aizsargi vienkāršā situācijā neizraidīja bumbu ārā no soda laukuma, to pārtvēra Piress, kurš uzreiz tika nogāzts. Situācija gan bija diezgan strīdīga, jo par simtprocentīgu pendeli to bija grūti nosaukt. Šādu iespēju izlīdzināt rezultātu Rosi garām nepalaida.

"Villarreal" spiediens ar katru minūti turpināja pieaugt, bet bīstami momenti pat sāka veidoties retāk. Pāris reizes ar aktivitāti uzbrukuma smailē izcēlās Nihats, taču Galinoviču vairs neizdevās pārspēt ne viņam, ne kādam citam – 1:1. Jāpiemin arī, ka neilgi pirms spēles beigām Anhels Lopezs nopelnīja dzelteno kartiņu par viesu galvenā trenera Henka ten Kates pagrūšanu. Šāds iznākums noteikti ir izdevīgāks grieķu kluba futbolistiem, kuriem savā laukumā pietiek ar bezvārtu neizšķirtu, lai nodrošinātu sev vietu ceturtdaļfinālā.

UEFA Čempionu līga

1/8 fināli

Villarreal - Panathinaikos 1:1 (0:0) (Rossi 67' (11 m) - Karagounis 59')
Sporting CP - Bayern Munchen 0:5 (0:1) (Ribery 42', 63', Klose 57', Toni 84', 90')
Chelsea - Juventus 1:0 (1:0) (Drogba 12')
Real Madrid - Liverpool 0:1 (0:0) (Benayoun 82')

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +2 [+] [-]

, 2009-02-25 23:39, pirms 15 gadiem
Njemu savus vaardus atpakalj par to griekiem nav ceriibu.Tagad taas ir ljoti labas.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-25 23:43, pirms 15 gadiem
Nu žēl gan. Tagad grieķijā būs jāgūst vārti Rossi atkal iesit, šoreiz no punkta, bet nu labi. Vēl neesmu redzējis Karaguņa golu, bet paredzu, ka būs smuki Jo atceroties golu pret Werder grupā ... Mute palika vaļā

  -2 [+] [-]

, 2009-02-25 23:46, pirms 15 gadiem
Malači Panathinaikos. Favorīts šajā pārī.

     [+] [-]

, 2009-02-25 23:48, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Nu žēl gan. Tagad grieķijā būs jāgūst vārti Rossi atkal iesit, šoreiz no punkta, bet nu labi. Vēl neesmu redzējis Karaguņa golu, bet paredzu, ka būs smuki Jo atceroties golu pret Werder grupā ... Mute palika vaļā
Ja no 25 metriem tad jaabuut skaisti.Werder gols jau ielikts uefa ČL klipaaa.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-26 00:19, pirms 15 gadiem
Tiko noskatiijos vaartus, nu baac, par taadu iedot 11m sitienu, jau pa gruudienu muguraa vajadzeeja apstaadinaat speeli un taalaak seko daivs!

     [+] [-]

, 2009-02-26 11:30, pirms 15 gadiem
Õ jā. Karagunim smuks gols. Pendele nebija jādod