Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

RFS atvaira pendeli, taču sieviešu Čempionu līgu sāk ar zaudējumu

Agris Suveizda

RFS atvaira pendeli, taču sieviešu Čempionu līgu sāk ar zaudējumu
Foto: LFF.lv

Pirmo spēli jaunajā sezonā UEFA Čempionu līgā sievietēm aizvadīja Latvijas čempionvienība RFS, kas Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā atzina Ukrainas komandas "Kharkiv" pārākumu (0:2).

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtā piedalās 36 vienības, kuras ir sadalītas deviņās grupās un aizvada vienu apli pēc sabraukuma principa. RFS tika ielozēta vienā grupā ar Ukrainas "Kharkiv", Izraēlas "Ramat HaSharon" un Bosnijas un Hercegovinas SFK 2000, kas arī uzņem šo turnīru.

Ar Harkivas komandu rīdzinieces tikās jau otro sezonu pēc kārtas. Iepriekšējā gadā Somijā ukrainietes bija pārākas ar rezultātu 4:1, bet šoreiz RFS piekāpās ar 0:2. Pretinieces dominēja statistikā, taču ar sitienu precizitāti viņā gan nesekmējās – pavisam izdarīti 30 sitieni (pret četriem RFS izpildījumā), bet vārtu rāmī lidoja vien seši.

Un ukrainietes 23. minūtē pie rezultāta 0:0 netrāpīja arī pendeli – komandu glāba vārtsardze Marija Ibragimova. Pēc deviņām minūtēm gan Olga Melkonjanca atklāja rezultātu (1:0), bet 45. minūtē pārsvaru dubultoja Hristina Jeromenko (2:0). Nākamo spēli RFS aizvadīs parīt, kad plkst. 18:00 tiksies ar mājinieci SFK 2000, kas sāka ar trim punktiem pret "Ramat HaSharon" (1:0) un vietējā čempionātā triumfējusi 14 gadus pēc kārtas. No grupas izkļūs tikai uzvarētāja.

Pagājušā gada UEFA Čempionu līgas turnīra kvalifikācijas kārtā rīdzinieces savā grupā ieņēma trešo vietu, izcīnot vēsturisko pirmo uzvaru šādas raudzes sacensībās, kad ar 3:1 tika pārspēta Slovākijas čempione "Nove Zamky". Rīgas Futbola skola ir pēdējo četru sezonu Latvijas spēcīgākā sieviešu futbola komanda, kas Čempionu līgā valsti pārstāv trešo gadu pēc kārtas.

Kharkiv – Rīgas Futbola skola 2:0 (2:0)
Vārti: Melkonjanca 32', Jeromenko 45'
Brīdinājumi: Spruntule, Fedotova
RFS: Ibragimoviva, Krūmiņa, Ševcova, Fedotova, Spruntule, Giržda, Ročāne, Lūse, Ņikiforova, Širmanova (Gerasimenko 77'), Čemirtāne (Matīsa 57')

Izmantotie resursi:
UEFA Women's Champions League 2017 -...
Rīgas Futbola skolai zaudējums UEFA Sieviešu...

     [+] [-]

, 2016-08-23 23:09, pirms 8 gadiem
Ņemot vērā pagājušo sezonu rezultātus, šāds zaudējums nav slikts. Ir tomēr progress no mīnus padsmit uz mīnus divi. Jānovēl paķert arī pirmos punktus Latvijas sieviešu futbola vēsturē.