Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: trīs nezināmie

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Čempionu līga: trīs nezināmie
Bez Didjē Drogbā "Chelsea" nav aršanas?
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā trešdien noslēdzās 5. jeb pirmspēdējā kārta. Šai materiālā par to, kam ko vajag pēdējā kārtā.

Ļoti daudz intrigas šoreiz nebūs – jau tagad piecās no astoņām grupām noskaidrotas abas 1/8 finālistes. No A grupas jau izkļuvušas „Porto” un PSG, no B grupas „Schalke 04” un „Arsenal”, no C grupas „Malaga” un „Milan”, no Nāves D grupas „Borussia” un „Real", bet no F grupas „Bayern” un „Valencia”.

No šīm piecām grupām trijās skaidras arī 3. vietas ieguvējas, kuras pārcelsies uz Eiropas līgas 1/16 finālu – tās ir Kijevas „Dynamo”, „Olympiakos” un BATE. Savukārt divas vēl jānoskaidro. C grupā 3. vietu pēc punktu skaita dala „Zenit” un „Anderlecht” – savstarpējās spēlēs tām ir identiska bilance (1:0, 0:1) un pēdējā kārtā abas tiksies ar grupas favorītēm „Milan” un „Malaga”. Ja arī pēc šīs kārtas „Zenit” un „Anderlecht” būs vienāds punktu skaits (piemēram, abas zaudēs), tad visu izšķirs kopējā vārtu starpība. Šobrīd „Zenit” tā ir -4, bet „Anderlecht” -5. Visbeidzot D grupā „Ajax” par vienu punktu apsteidz pastarīti Anglijas čempioni „Manchester City”. Pēdējā kārtā „City” obligāti viesos jāuzvar līdere „Borussia” un jācer, ka „Ajax” nepaņems trīs punktus Madridē pret „Real”.

Interesantākās pirms pēdējās kārtas ir E, G un H grupas, jo tajās ir pa vienai ceļazīmei uz Čempionu līgas 1/8 fināliem. E grupā nedaudz pārsteidzoši 18 finālu priekšlaicīgi nodrošinājusi „Shakhtar”, kas nozīmē, ka viena liekā jāmeklē starp grandiem „Juventus” un „Chelsea”, kas turklāt ir šī brīža trofejas turētāja. „Chelsea” no turīniešiem atpaliek par diviem punktiem un ne viss ir Romāna Abramoviča kluba rokās. Pēdējā kārtā mājās obligāti jāuzvar pastarīte dāņu „Nordsjælland”, kas it kā nešķiet pārāk sarežģīts uzdevums. Taču lielākais nezināmais ir - vai „Chelsea” konkurente „Juventus” zaudēs Doņeckā? „Juventus” pietiek ar neizšķirtu, un Londonas klubs pavisam ātri noliks savas pilnvaras… Jāpiebilst, ka „Juventus” – „Chelsea” neklātienes dueļa neveiksminiece turpinās Eirokausus Eiropas līgā.

G grupā 1/8 finālu un 1. vietu grupā nodrošinājusi „Barcelona”, bet par 2. vietu cīnīsies „Benfica” un „Celtic”, kurām ir vienāds punktu skaits. Šobrīd priekšā ir „Benfica”, jo ir bijusi pārāka savstarpējās spēlēs (0:0, 2:1), bet ir viens liels „bet”. Pēdējā kārtā „Benfica” jāspēlē Barselonā un diez ko lielu cerību uz punktiem nav. Savukārt „Celtic” savās mājās Glāzgovā uzņems pastarīti „Spartak” – portugāļu zaudējuma gadījumā skotiem pietiks ar nieka punktu. Tā ka gribas apgalvot, ka galvenā pretendente uz došanos uz Eiropas līgu ir „Benfica”…

H grupā 1/8 finālu jau pēc četrām no sešām kārtām nodrošināja „Manchester United”, bet, identiski kā nule aprakstītajā G grupā, divām sekojošajām komandām ir vienāds punktu skaits. Runa ir par turku „Galatasaray” un rumāņu „Cluj”. Daudz tuvāk 2. vietai ir „Galatasaray” – pirmkārt, tā jau šobrīd ir priekšā, jo bija pārāka savstarpējos mačos (1:1, 3:1), bet, otrkārt, turkiem pēdējā kārtā spēle viesos ar „Braga”, kamēr rumāņiem izbraukumā jācīnās ar „United”. „CFR Cluj” par katru cenu vajadzīgs kaut viens punkts un tad jau jācer uz „Galatasaray” neveiksmi Portugālē. Jāpiebilst, ka „Braga” nav cerību pat uz Eiropas līgu.

Interesanti, ka no 13 komandām, kas jau garantējušas 1/8 finālu, veselas četras (visas, kas piedalās) pārstāv Spāniju. Trīs pārstāves ir Vācijai, divas Anglijai, bet pa vienai Itālijai, Francijai, Ukrainai un Portugālei. Vēl jāmin, ka 1. vieta grupā, kas teorētiski sola vieglāku pretinieku, nodrošināta „Malaga”, „Borussia”, „Barcelona” un „Manchester United”, savukārt 2. vieta garantēta „Milan” un „Real”. Grupu turnīra pēdējā kārta risināsies 4. un 5. decembrī, bet 1/8 finālu izloze notiks jau 20. decembrī. 1/8 fināli sāksies 12. februārī.

Slēpts komentārs: aklavista

  +1 [+] [-]

, 2012-11-23 14:10, pirms 11 gadiem
aklavista rakstīja: PASTARĪTI Anglijas čempioni "Manchester City"????
Ja jau ir grupas pēdējā vietā, tad jau skaitās pastarīte ne ?