Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: ''Galatasaray'' uzvar un kopā ar ''United'' soļo tālāk

Krišs Upenieks

H grupa: ''Galatasaray'' uzvar un kopā ar ''United'' soļo tālāk
Buraks Jilmazs
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā notika noslēdzošās grupu turnīra spēles. H grupā turku ''Galatasaray'' ļoti smagā spēlē ar 2:1 pieveica ''Braga'' futbolistus, iekļūstot nākamajā kārtā. Lai arī ''Cluj'' viesos parūpējās par pārsteigumu, apspēlējot (1:0) Mančestras ''United'', ar to bija par maz, jo ''Galatasaray'' bija labāk spēlējuši savstarpējos mačos.

H grupā pirms noslēdzošās kārtas bija zināma grupas uzvarētāja (Mančestras ''United''), kā arī ceturtās vietas ieguvēja (''Braga''), bet bija atklāta cīņa par otru ceļazīmi uz Čempionu līgas astotdaļfinālu. Viena no pretendentēm rumāņu ''Cluj'' viesojas Anglijā, bet turku ''Galatasaray'' Portugālē, tāpēc favorītu loma šajā cīņā noteikti tika atvēlēta otrajiem, jo arī pie vienādu punktu skaita tālāk ietu tieši viņi.

''Galatasaray'' uzvar un nodrošina sev vietu nākamajā kārtā

Lai arī daudz svarīgāka šī spēle bija priekš turku ''Galatasaray'', kuri vēl nopietni turpināja cīņu par iziešanu no grupas, arī portugāļu ''Braga'' savā laukumā noteikti vēlējās noslēgt Čempionu līgas sezonu ar uzvaru, tāpēc šajā spēlē nekādu atlaižu nebija. Jāpiemin, ka pirmajā savstarpējā spēlē šīs spēles mājinieki izcīnīja uzvaru viesos ar 2:0, kas ir vienīgā Potugāles komandas uzvara, kas tikai liecināja par to, ka ''Galatasaray'' nekas viegls nesagaida. Spēles ievadā komandām uzbrukumā nekas īpašs nesanāca, tādējādi arī vārtsargiem darba nebija.

Pēc diezgan tukšas lielākās pirmā puslaika daļas ''Braga'' 32. minūtē izvirzījās vadībā. ''Galatasaray'' ļoti slikti nospēlēja aizsardzībā - brazīlietis Felipe Melo neveiksmīgi centās izraidīt bumbu tālāk no savas komandas soda laukuma, un bumba nonāca pie Marsio Mosoro, kurš aptuveni no 18 metriem iesita bumbu vārtu tuvajā stūrī - 1:0, kas noteikti radīja papildu nervozitāti turkiem. Rezultāts pirmajā puslaikā vairs nemainījās, tādējādi labākā pozīcijā pēc tā bija rumāņu ''Cluj'', kuri paralēlajā spēlē cīnījās neizšķirti ar ''United'' (0:0).

Otrajā puslaikā ''Galatasaray'' nekas cits, kā iet uz priekšu, neatlika, jo cerēt uz to, ka ''United'' tomēr ar vairākiem rezervistiem sastāvā pieveiks maksimāli motivēto ''Cluj'', būtu ļoti riskanti. Savu turki panāca jau 56. minūtē, kad vārtus ar galvu guva viens no viesu līderiem Buraks Jilmazs - 1:1. Nevar teikt, ka uzbrukumi būtu no tiem kvalitatīvākajiem, tāpēc arī ļoti bīstamu momentu nebija, kas noturēja sasprindzinājumu šajā grupā līdz pat beigām. 78. minūtē ''Galatasaray'' arī paši sev nodrošināja vietu nākamajā kārtā - Felipe Melo sitienu mājinieku vārtsargs Kvīms atvairīja, bet pēc Aidina Jilmaza sitiena jau bija bezspēcīgs (2:1). Izskaņā Buraks Jilmazs vēl uzsita pa pārliktni, bet tas šajā spēlē bija arī viss - ''Galatasaray'' iet tālāk.

''Cluj'' ar uzvaru pret ''United'' ir par maz

Lielākas cerības ''Cluj'' spēlē pret ''United'' deva tas, ka mančestriešiem vairs neko nevajadzēja, kas atspoguļojās arī starta sastāvā - ja uzbrukumā spēlēja vieni no vadošajiem spēlētājiem (Veins Rūnijs, Čičarito un Denijs Velbeks), tad citās līnijās bija vairāki jauni spēlētāji, un, salīdzinot ar pēdējo Anglijas Premjerlīgas spēli, Sers Alekss Fergusons bija veicis desmit izmaiņas. Aktīvāki sākumā bija mājinieki, bet 9. minūtē labā sitiena pozīcijā pēc Krisa Smalinga kļūdas nonāca Rui Pedro, bet viņa sitienu ar kāju atvairīja vārtsargs Davids de Heja. Protams, uz ''United'' nebija nekāda spiediena, tāpēc viņi varēja spēlēt brīvāk, bet rumāņi laukumā izskatījās tiešām solīdi.

22. minūtē pēc Pedro piespēles lieliska iespēja bija uzbrucējam Modo Soguo, bet viņš novilcinājās ar sitienu un to bloķēja aizsargs Skotijs Vūtons. Pēc dažām minūtēm pie iespējas tika arī ''United'', bet Toms Kleverlijs no labas pozīcijas uzsita virsū vārtsargam. Atlikušajā laikā laukumā labāk izskatījās Mančestras futbolisti, bet kopīgiem spēkiem rumāņi savus vārtus nosargāja neskartus, labi spēlēja arī vārtsargs Mario Felgueiras. Viesiem izskaņā momentu nebija pat pusmomentiņu. Otrā spēlē pēc pirmā puslaika vadībā bija ''Braga'', kas Rumānijas komandai derēja cīņā par vietu astotdaļfinālā.

Otrais puslaiks iesākās lieliski priekš rumāņiem, kuri 56. minūtē izvirzījās vadībā, kad lielisks sitiens no aptuveni 20 metriem padevās Luisam Alberto - 1:0 un lieliska situācija priekš ''Cluj''. Tuvojoties spēles noslēdzošai daļai, ''United'' vairāk centās uzspiest arī savu spēli, uzbrūkot krietni biežāk, jo savā laukumā jau mančestrieši zaudēt nevēlējās pavisam noteikti. Noslēdzošajā spēles daļā Fergusona vīri izdarīja lielu spiedienu uz ''Cluj'' vārtiem, bet iesist tā arī nespēja. Lai arī Rumānijas komanda uzvaru noturēja, ar to bija par maz, lai tiktu nākamajā kārtā, un komandai būs jāspēlē Eiropas līgā.

UEFA ČL, H grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Braga - Galatasaray1:2 (1:0)Mosoro 32' - B. Jilmazs 58' A. Jilmazs 78'
Manchester United - Cluj0:1 (0:0)Alberto 56'

Grupas tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.United64029:612
2.Galatasaray63127:610
3.Cluj63129:710
4.Braga61057:133
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-12-05 23:54, pirms 11 gadiem
UTD pazors!

     [+] [-]

, 2012-12-06 00:09, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Kāpēc tik vienkāršs virsraksts? Kāpēc ne vārda par MU kaunpilno zaudējumu iekš OT?
kaunpilns ? izlasi rakstu par speletaaju izmainjaam sastaavaa un par to cik uzvara loti butu vajdziiga MU

  +1 [+] [-]

, 2012-12-06 00:27, pirms 11 gadiem
smilchs2 rakstīja: UTD pazors!
Cerams, ka Tu tiksi tam pāri.

  -2 [+] [-]

, 2012-12-06 01:31, pirms 11 gadiem
Tgd tikai jautājums, kurš grands dabūs pretī Real..

PSG, MU, Bayern, Shalke, Juventus...šķiet Real jau gribētu PSG vai Shalki, bet es dotu priekšroku pret MU..Ronaldo atkal Mančesterā

  +1 [+] [-]

, 2012-12-06 02:04, pirms 11 gadiem
Hami4ok rakstīja: kaunpilns ? izlasi rakstu par speletaaju izmainjaam sastaavaa un par to cik uzvara loti butu vajdziiga MU
Ne jau par svarigumu iet runa bet gan par attieksmi. Tadi kadri ka MU boja sportu... Skatitaji iet uz spelem lai redzetu golus un uzvaras bet tadi ambaali ka Fergusons redz izdomas kad vins speles un kad ne. Un ka tad pasi speletaji jutas ka vini tika pazemoti pirms svariga derbijas maca?

  +1 [+] [-]

, 2012-12-06 08:15, pirms 11 gadiem
KristapsMelko rakstīja: Ne jau par svarigumu iet runa bet gan par attieksmi. Tadi kadri ka MU boja sportu... Skatitaji iet uz spelem lai redzetu golus un uzvaras bet tadi ambaali ka Fergusons redz izdomas kad vins speles un kad ne. Un ka tad pasi speletaji jutas ka vini tika pazemoti pirms svariga derbijas maca?
Tādā gadījumā varenā Barsa arī sevi pazemoja, ja nespēja uzveikt tādu komandu kā Benfika un pie tam vēl sastāvā ar Messī.
P.S. - redzēsim cik šis klubs ir varens, ja uz kādu brīdi izkrīt tikai viens spēlētājs...

     [+] [-]

, 2012-12-06 16:00, pirms 11 gadiem
KristapsMelko rakstīja: Ne jau par svarigumu iet runa bet gan par attieksmi. Tadi kadri ka MU boja sportu... Skatitaji iet uz spelem lai redzetu golus un uzvaras bet tadi ambaali ka Fergusons redz izdomas kad vins speles un kad ne. Un ka tad pasi speletaji jutas ka vini tika pazemoti pirms svariga derbijas maca?
MU bojā sportu? Manchester United ir sporta ikona mūsdienu realitātē. Leģendāra komanda ar tādiem pašiem spēlētājiem un treneri. Tātad, ja tu gribi izteikt kritiku, tad uz priekšu, tikai pacenties uzskribilēt kko kas saskan ar realitāti jeb pamēģini objektīvi, auns