Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA prezidents: "Negrasāmies atstādināt "Barcelona" un PSG spēles tiesnesi"

Agris Suveizda

UEFA prezidents: "Negrasāmies atstādināt "Barcelona" un PSG spēles tiesnesi"
Denizs Ajtekins
Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

UEFA prezidents Aleksanders Čeferins šodien viesojās futbola konferencē Portugāles pilsētā Ešturilā, kur runāja un atbildēja uz jautājumiem par dažādām tēmām.

Francijas bagātākais klubs PSG pēc neoficiālas informācijas vērsās UEFA, vēstulē norādot, ka Vācijas tiesnesis Denizs Ajtekins pieļāvis rupjas kļūdas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē, ar saviem lēmumiem nelabvēlīgi ietekmējot cīņas gaitu pret "Barcelona" (1:6). Čeferins gan norādīja, ka atstādināt tiesnesi UEFA negrasās: "Neplānojam to darīt, jo mēs tiesnešus neatstādinām."

"Ja kaut kas nav gājis labi, mēs to apspriežam, bet nevar būt nekādas runas par atstādināšanu. Tas būtu tāpat kā atstādināt spēlētāju, kurš nav trāpījis pendeles. Viņš tādā gadījumā vienkārši tiktu nosēdināts rezervē," Čeferins turpināja. Interesanti, ka "Barcelona" aizsargs Žerārs Pikē tik tikko Spānijā trīs tūkstošu eiro sodu saņēma tieši par tiesnešu regulāro kritizēšanu.

Tāpat Čeferins deva mājienu, ka UEFA varētu ieviest transfēru un algu ierobežojumus, lai mazinātu atšķirību starp superklubiem un pārējiem: "Tehnoloģiju sniegtās fantastiskās iespējas ļauj jebkuram jebkurā vietā un jebkurā laikā piekļūt futbolam, kas vēl pirms desmit gadiem šķita neiedomājami, taču, ja nebūsim uzmanīgi, futbola globalizācija var radīt arī lielas briesmas."

"UEFA jābūt gatavai cīnīties ar konkurētspējas līdzsvara mazināšanos Eiropas klubu turnīros un to radītajiem blakusapstākļiem, kas ietekmē pašmāju sacensības. Globalizācija un tehnoloģiju pārmaiņas šo starpību var strauji palielināt. Nedrīkstam pieļaut, lai kāda izcilība pārmāktu visus pārējos. Ja atļausim šai atstarpei kļūt pārāk lielai, tad to mazināt kļūs arvien grūtāk. Mums draud situācija, ka futbola apakša kļūst nestabila, jo visa pasaule koncentrējas tikai augšgalam." Par konkrētām idejām transfēru vai algu ierobežojumu un bagāto nodokļa sakarā Čeferins gan vēl nerunāja.

UEFA šodien oficiāli izziņoja jau paredzamo informāciju, ka 2018./19.g. sezonā ranga pirmajām četrām līgām – Spānijai, Vācijai, Anglijai un Itālijai - pienāksies pa četrām ceļazīmēm uz Čempionu līgas grupu turnīru. Nākamajām divām – Francijai – un Krievijai – grupu turnīrā būs divas vietas un vēl viena kvalifikācijā. Nākamās četras – šobrīd šīs vietas ieņem no sešinieka izkritusī Portugāle, Ukraina, Beļģija un Turcija – tiks pie garantētas vietas grupu turnīrā un vienas vietas arī kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
Foot - Ligue des Champions - L'UEFA ne...
https://www.theguardian.com/footbal...
Top six in UEFA association club rankings...
Piqué landed with a €3000 fine for criticism of...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-22 22:50, pirms 7 gadiem
Protams, čalis ļoti labi notiesāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-23 00:26, pirms 7 gadiem
nu tas Ajtekins vispaar interesants kadrs,naakamajaa speelee Vaacijaa ar izceelaas ar visai interesantiem leemumiem(speeleeja Hamburga pret Munhengladbahu)

  +4 [+] [-]

, 2017-03-23 01:30, pirms 7 gadiem
Lai šēž rezervē gadus trīs...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-23 08:15, pirms 7 gadiem
Cīnās par vienlīdzību, bet sadod vietas grupu turnīros. Zvaigznes mazajos miestiņos vairs neredzēt. Tāpat neredzu jēgu angļiem dot tās 4 vietas grupu turnīrā, zinot, cik "spēcīgi" viņi pēdējos gados ir ČL. Pasaulē tiek čakarēts viens turnīrs pēc otra.

     [+] [-]

, 2017-03-23 19:00, pirms 7 gadiem
Ir augstākās kategorijas turnīrs CL un zemākas- EL priekš ''mazajiem miestiņiem''.
Un kam tad būtu jādod vairāk vietas, ja reiz angļiem par daudz?

Nemaz tik nožēlojami viņi nespēlē- 3. vieta UEFA rangā zaudējot Spānijai un mazliet Vācijai. Tā ka mīts par nespēku ir tikai acīmredzot SC Real un Barsas troļļu kultivējums.

Arsenal piemēram jau 14. gadus pēc kārtas izkļust no grupas...cik vēl komandas var teikt ko tamlīdzīgu?
Šajā gadsimtā CL uzvarējušas 3 dažādas angļu komandas. Cik līgas var teikt ko tamlīdzīgu?
Tad jau lai BBR taisa atsevišķu turnīru un kapājas trijatā, ja reiz viss tiek mērīts tikai izejot no šo klubu panākumiem. Pāris gadi nav iekļūts 1/2F un uzreiz angļi suukā? Pfff.

     [+] [-]

, 2017-03-24 20:09, pirms 7 gadiem
Če-če kā viņu tu kungs ir labi apguvis politiķu izteicienus u šī "mesjē" pirmie iznācieni ir ļooooti nepārliecinoši ! Pavisam drīz sāksies tipa "no comment"...
Esot pat riebīgāks par Žak Rogē
Ja godīgi - es šim ieliktenim neticu vispār !
Patiesība šis ir pats sliktākais laiks pasaules futbolam jo, kā zināt pasaulē ir tikai 2 lielas problēmas - bābas un nauda.
Par cik šajā sfērā sieviešiem nav īpašas teikšanas tad...
Un tas putras katls esot makten piebriedis, ka sākušās neizprotamas lietas un apkārt parādās tuimši ļaudiis !
Ceru gan uz labāko !