Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Manchester United" vārtsargs Onanā uzņemas vainu: "Minhenē zaudējām manis dēļ"

Agris Suveizda

"Manchester United" vārtsargs Onanā uzņemas vainu: "Minhenē zaudējām manis dēļ"
Andrē Onanā. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas trešās vietas ieguvēja "Manchester United" Čempionu līgā atgriezās ar zaudējumu Minhenē Vācijas stiprākajam futbola klubam "Bayern" (3:4), piedzīvojot jau ceturto neveiksmi piecos mačos.

Pirmajos ielaistajos vārtos rupju kļūdu pieļāva par 52,5 miljoniem eiro nopirktais Kamerūnas izlases vārtsargs Andrē Onanā, kurš netika galā ar bijušā "Manchester City" spēlētāja Līroja Sanē sitienu. "Sākām ļoti labi, bet pēc manas kļūdas zaudējām kontroli pār spēli. Pievīlu komandu – neuzvarējām manis dēļ. Viņi līdz tam nebija izveidojuši nevienu iespēju, bet es pieļāvu kļūdu viņu pirmajā sitienā mērķī…Cīnījāmies līdz galam, bet man ir jāatzīst, ka neuzvarējām manis dēļ. Man joprojām ir daudz jāpierāda – mans sākums "United" nav bijis tik labs, cik gribētos," paškritisks bija bijušais Milānas "Inter" vārtsargs, kurš pats uzprasījās uz interviju žurnālistiem.

"Manchester United" sezonu sāka ar vēlu sauso uzvaru savā laukumā pār Vulverhemptonas "Wanderers" (1:0), bet nākamajos piecos mačos piedzīvojusi četrus zaudējumus un ielaidusi 14 vārtus (8:14), Premjerlīgā ieņemot tikai 13. vietu. Komandas galvenais treneris Eriks ten Hags pēc zaudējuma Bavārijā gan aizstāvēja savu vārtsargu: "Pirmie vārti bija ļoti viegli, un tajos vainīgs bija ne tikai Andrē. Sanē ļoti viegli tika garām mūsu spēlētājam, un tas ir attieksmes jautājums – nedrīkst garām laist tik viegli. Otrie vārti bija ļoti līdzīgi – tā nedrīkst notikt, mums jābūt pašiem savas laimes kalējiem un jāspēlē ar attieksmi. Ir jāciešas un jāziedojas, lai šādās situācijās apturētu pretiniekus, un tikai tad, kad mēs to sapratīsim, sāksim uzvarēt. Minhenē gūstot trīs vārtus, ir jāpaņem vismaz punkts. Mums pašiem ir jāpaskatās uz sevi spogulī, jo vārtus dāļājām ļoti viegli."

Mančestras klubam Minhenē nevarēja palīdzēt pat 12 spēlētāji, no kuriem deviņi – savainojumu dēļ. Šo problēmu ten Hags uzsvēra vēl pirms spēles, atzīstot, ka sava posma laikā ļoti reti varējis laukumā sūtīt labāko vienpadsmitnieku. "Vai mūsu problēmas ir savainojumu vai mentalitātes dēļ? Abu dēļ. Uzvarēsim tikai tad, kad atrisināsim abus jautājumus," atzina nīderlandietis. Nākamo spēli "Manchester United" aizvadīs sestdien Bērnlijā, bet Čempionu līgā bez bavāriešiem grupā būs jātiekas arī ar Stambulas "Galatasaray" un "Kobenhavn".

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

     [+] [-]

, 2023-09-21 14:11, pirms 7 mēnešiem
Ten Hagam jāpošās, komandas komplektācija nulle, man managements zemāks par nulli

     [+] [-]

, 2023-09-21 15:27, pirms 7 mēnešiem
Jāatzīst, ka kamerūnietis vēl nevar aizvietot Dāvidu, bet ticu, ka drīzumā viņam izdosies sasniegt PL vārtsargu līmeni un pārliecību par saviem spēkiem.
Savukārt attiecībā uz spēli, varu tikai pateikt, kas nenogalina, tas padara stiprākus, uz priekšu MU.

     [+] [-]

, 2023-09-21 17:41, pirms 7 mēnešiem
Pilnīgas muļķības. ManUre zaudēja tāpēc, ka aizsardzība bija kā sviests, bet Bayern uzbrukums kā nazis. Bez Onanā būtu smaga sagrāve. Tā viena kļūda beigās neko neizšķīra. Onanā ir tieši tas, kas ManUre vajadzīgs. Ticu, ka viņš uzņems formu un kļūdu būs mazāk. Lai gan kas tad man - neesmu kluba fans.