Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Morozs: ''Lai arī uzvarējām ar 4:1, spēle, īpaši otrajā puslaikā, nebija viegla''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Morozs: ''Lai arī uzvarējām ar 4:1, spēle, īpaši otrajā puslaikā, nebija viegla''
Viktors Morozs. Foto: fkrfs.lv

Vakar UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otrajā kārtā iekļuva RFS. Pēc uzvaras ar 4:1 pār ''Makedonija'' kluba galvenais treneris Viktors Morozs pēcspēles preses konferencē pauda prieku par izcīnīto uzvaru, taču uzsvēra, ka, īpaši otrā puslaika sākumā, pretinieks sagādājis grūtības.

Vakar UEFA Eiropas Konferences kvalifikācijas otro kārtu sasniedza RFS, kas atbildes spēlē savā laukumā ar 4:1 pārspēja ''Makedonija'', divu spēļu summā uzvarot ar 5:1. Otrajā kārtā RFS spēkosies pret Azerbaidžānas vienību ''Sabah''. Pirmā dueļa cīņa paredzēta 27. jūlijā RFS laukumā, bet atbildes mačs norisināsies 3. augustā izbraukumā.

''Lieliska atmosfēra! Paldies visiem līdzjutējiem, atbalstītājiem un arī mūsu akadēmijas audzēkņiem. Spēlē mums bija daudz vārtu gūšanas iespēju, un domāju, ka vakars izdevās visiem,'' pēc spēles pirmos komentārus par aizvadīto cīņu teica RFS galvenais treneris Viktors Morozs. Viņš pauda, ka, īpaši otrā puslaika sākumā, pretinieki RFS sagādājuši grūtības. ''Nebija tā, ka gribējām nosargāt iepriekšējā spēlē izcīnīto rezultātu. Gribējām uzvarēt. Lai arī rezultāts ir 4:1, nevaru teikt, ka bija ļoti viegla spēle. To īpaši var attiecināt uz pirmajām 15 minūtēm otrajā puslaikā. Pretiniekiem laukumā bija vairāk uzbrūkošo futbolistu un mēs izmantojām atstātās brīvās zonas.''

Lūgts raksturot, ko tieši ''Makedonija'' pamainīja uz otro puslaiku, ka spēja sagādāt RFS grūtības, Morozs akcentēja pārsvaru malās un uzbrucēju rindās. ''Viņi pamainīja savu shēmu, sākot spēlēt ar diviem uzbrucējiem. Arī malās viņiem bija pārsvars. Ja mēs nekontrolējām bumbu vai nedevāmies pretuzbrukumā, tad tiešām bija problēmas.'' Par vienīgajiem zaudētajiem vārtiem Morozs teica, ka tā bijusi pašu kļūda, un saspēlēties varēja labāk.

Divus vārtus spēlē guva Sedriks Kuadio - vispirms viņš izcēlās pirmā puslaika izskaņā, bet pēc tam, kad rezultāts jau bija neizšķirts 1:1. Morozs ne līdz galam piekrita, ka tie bijuši izšķirošie vārti, taču tie ļāvuši turpinājumā nospēlēt mierīgāk. ''Otrie vārti kļuva par brīdi, kad varējām nedaudz mierīgāk uzelpot.''

Sastāva izvēles sakarā RFS galvenais treneris uzsvēra, ka Jānis Ikaunieks, kurš spēlē iesaistījās uz maiņu 53. minūtē, šobrīd atrodas līdz šim labākajā funkcionālajā gatavībā. Savukārt Dario Lemajičam, kurš galvaspilsētas klubā atgriezās pavisam nesen, vēl nepieciešams laiks, lai iegūtu sportisko formu. Viņš pirms pievienošanās RFS ilgu laiku nebija spēlējis, turklāt bija iedzīvojies savainojumā.

''Esam priecīgi, ka iekļuvām nākamajā kārtā. Tas arī ir pats galvenais. Tajā spēlēsim pret interesantu pretinieku,'' par izpildīto uzdevumu pirmajā kārtā un Azerbaidžānas ''Sabah'' teica RFS treneris. Pirms tam gan klubs aizvadīs vienu spēli Latvijas futbola Virslīgā, svētdien viesojoties pie FK ''Audas''.