Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "City" kļūdu vakars, Mesi trīs vārti "Barcelona" graujošā uzvarā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

C grupa: "City" kļūdu vakars, Mesi trīs vārti "Barcelona" graujošā uzvarā
Lionels Mesi
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgā C grupā aizvadītas trešās kārtas spēles. Centrālajā mačā tikās līderes "Barcelona" un "Mancehster City", un spāņu klubam graujošs 4:0 panākums. Trīs vārti izcilajam Lionelam Mesi, bet jāatzīst, ka šovakar Barselonai stipri palīdzēja arī pretinieki, kuri pieļāva neveiklus misēkļus gan divos ielaistajos vārtos (Fernandinju klupiens pirmajos un nesaprašanās atspēlē trešajos), gan epizodē ar noraidījumu (Klaudio Bravo dāvana).

"Barcelona" saviem standartiem neraksturīgi vāji iesākusi "La Liga" sezonu (5-1-2), tomēr labā ziņa, ka no savainojuma atgriezies Lionels Mesi, kurš Spānijas čempionāta pēdējā mačā nāca uz maiņu (un, protams, uzreiz guva vārtus), bet šodien spēlēja jau no starta svilpes. Tādējādi beidzot atjaunojās slavenais MSN - Mesi, Luiss Svaress un Neimārs. Tikmēr otro reizi "Camp Nou" pie citas komandas stūres, ne "Barcelona", atgriezās Peps Gvardiola. Pirms pāris gadiem viņš Barselonā Čempionu līgas izslēgšanas spēlē ar 0:3 kapitulēja, vadot "Bayern", bet šodien "Camp Nou" ieradās ar saviem "Manchester City" zēniem. Gvardiola rezervē atstāja Serhio Agvero, to pamatojot ar vēlmi piesātināt laukuma vidusdaļu.

Mesi savainojumu sadziedējis, bet cits "Barcelona" spēlētājs, Žordi Alba, tādā iedzīvojās jau pašā cīņas sākumā, un uz maiņu nāca Lukass Diņs. Tikmēr "City" teicami iesāka spēli, agresīvi presingojot un ar bumbu visai daudz uzturoties mājinieku laukuma pusē. Tas viss gan tika izmests vējā 17. minūtē, kad rezultātu atklāja "Barcelona". Katalāņi Mesi personā mērķtiecīgi ielauzās soda laukumā, sekoja piespēle, neīstā brīdī paklupa Fernandinju, bumbu savāca tas pats Mesi - argentīnietis apspēlēja bijušo kluba biedru Klaudio Bravo un guva vārtus.

"Barcelona" pēc 1:0 panākšanas uz kādu laiku pārņēma kontroli pār spēli un vēl pāris reizes draudīgi tuvojās viesu vārtiem, taču puslaika labāko nerealizēto momentu 38. minūtē izveidoja tieši "City" - Ilkajs Gundoans nospēlēja ļoti tehniski un izdarīja bīstamu sitienu, bet izmisīgā lēcienā glāba Marks Andre ter Štegens. "Barcelona" futbols piekliboja, taču vēl sliktāk bija tas, ka līdz pārtraukumam bija jāveic jau otrā piespiedu maiņa un atkal aizsardzībā - savainojumā iedzīvojās Žerārs Pikē, vietā uznāca Žeremī Matjē. "City" pretinieku problēmas neinteresēja, un pēc standarta un sitiena ar galvu ļoti tuvu izlīdzinājumam bija arī Džons Stounss - mazliet garām. Savukārt pretējā pusē Bravo glāba "City" pēc Svaresa sitiena no teicamas pozīcijas.

Arī otro puslaiku angļu klubs uzsāka aktīvi un uzbrūkoši, tiesa, pirmo iespēju izveidoja "Barcelona" - pēc stūra sitiena tikai drusku garām ar galvu sita Samuels Imtitī. Mančestras komanda kopumā izskatījās tiešām cerīgi, taču 53. minūtē paši vien sev spēli sabojāja. Bravo, atrodoties ārpus sava soda laukuma, neveiksmīgi sita prom, pārtvēra Svaress, bet urugvajieša raidījumu tukšos vārtos atsita... Bravo ar rokām. Sarkanā kartīte. Vārtos stājās Vilfredo Kabaljero, bet malā devās Nolito. Ar to "City" nelaimes nebija galā - nepatīkamu sitienu dabūja Pablo Zabaleta un arī viņam spēle bija cauri. Uznāca Gales Klišī.

Pēc ieilgušas pauzes sakarā ar noraidījumu un traumu "Barcelona" uzreiz metās pēc otrajiem vārtiem un visai ātri tos guva - 61. minūtē Mesi no distances savā stilā trāpīja pašā stūrī. "City" arī mazākumā izveidoja momentu (Luisa Enrikes komanda šosezon aizsardzībā stipri grēko) un ter Štegens tikai ar lielām pūlēm atsita Kevina de Bruines šāvienu. Uz šo viesu uzplaiksnījumu "Barcelona" atbildēja ar trešajiem vārtiem, kaut drīzāk to var saukt par Gvardiolas komandas dāvanu. "City" spēlētāji nesapratās pēc atspēles atpakaļ, Svaress labprāt bumbu savāca un piespēlēja Mesi izcilā pozīcijā - argentīnietim vārti un karjeras 37. hattrick "Barcelona" kreklā (3:0).

73. minūtē Matjē nopļāva Rahīmu Stērlingu, un franču raženajam aizsargam tā bija jau otrā dzeltenā kartīte - komandu skaitliskais sastāvs līdzsvarojās, tiesa, par vēlu... Spēlējot 10 pret 10, "Barcelona" tik un tā bija labāka. Neimārs izniekoja divus momentus - vispirms neiesita no spēles, bet pēc tam nerealizēja arī 11 metru soda sitienu, ko viņam sagādāja Mesi pret Aleksandaru Kolarovu. Pendeli atvairīja Kabaljero. Izniekoja divus, bet trešo gan realizēja. Atkal lielu lomu nospēlēja Mesi, bet izskaņā labi nomānīja un uzsita arī Neimārs. Graujoša 4:0 uzvara Barselonai.

"Celtic" uzņēma Menhengladbahas "Borussia". Skotu komanda pirmajā puslaikā centās kontrolēt bumbu, kamēr viesi no Vācijas pēc bumbas pārtveršanas katru reizi mēģināja noorganizēt ātru uzbrukumu. "Borussia" regulāri šādu uzbrukumus noslēdza ar sitieniem pa vārtiem un Kreigam Gordonam "Celtic" vārtos pirmajā puslaikā bija jāatvaira četrus raidījumus.

57. minūtē "Borussia" vadību tomēr ieguva. "Celtic" aizsargs Kolo Turē kļūdījās, mēģinot ļaut bumbai pamest laukumu, un Larss Stindls cauršāva Gordonu. Glāzgovieši lūkoja atspēlēties, bet 73. minūtē iekrita pretuzbrukumā, un Menhengladbaha panāca 2:0. Pa vidu viens pret vienu izlauzās Andrē Hāns un viņa sitiens, nejauši no aizmugures piepalīdzot aizsargam, izrādījās veiksmīgi precīzs. "Borussia" uzvarēja ar 2:0 un, kas zina, varbūt vēl apdraudēs "City" ceļazīmi uz 1/8 finālu.

Čempionu līga, C grupa, trešā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Barcelona - Manchester City4:0 (1:0)Mesi 17'; 61'; 69'; Neimārs 89'
Celtic - Borussia M0:2 (0:0)Stindls 57'; Hāns 73'
VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Barcelona330013:19
2.Manchester City31117:74
3.Borussia M31023:63
4.Celtic30123:121
1 2 39 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2016-10-19 23:41, pirms 8 gadiem
Izteikšos īsi un kodolīgi - Bravo Bravo...

  +5 [+] [-]

, 2016-10-19 23:41, pirms 8 gadiem
Ļoti dīvaina, bet tāpēc arī ļoti interesanta spēle un vispār lieliska spēle. Ter Štegens un Umtitī mani šodienas favorīti. Ja Umtitī ir laukumā, tad aizsardzības līnijā vispār pietiek ar kādiem diviem spēlētājiem
Bet cik reizes Neimāram u.c. jāapraujas ar to tizlo tipināšanu, lai saprastu, ka tas pendelēs neiet cauri?
Cerams, ka aizsargiem viss ok.

     [+] [-]

, 2016-10-19 23:42, pirms 8 gadiem
Kas par jucekli!

  -2 [+] [-]

, 2016-10-19 23:43, pirms 8 gadiem
Spēle bez spriedzes-garlaicība!

  +5 [+] [-]

, 2016-10-19 23:43, pirms 8 gadiem
speeles laikaa taads neviljus smaids paar seju atceroties kaa veel nesen daudzi Barcas fani ceela gaisaa Bravo un noraka Ter Stegenu peec Celtas speeles

  +9 [+] [-]

, 2016-10-19 23:44, pirms 8 gadiem
yep ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-10-19 23:44, pirms 8 gadiem
4 piespiedu maiņas, 2 sarkanās, messi hattrick, nerealizēta pendele, neskaitāmi kritieni uz līdzenas vietas. Lūk to es saucu par SPĒLI.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-19 23:44, pirms 8 gadiem
regjis rakstīja: Lūdzu, nu lūdzu nedodied Ilvaram komentēt Barcelona spēles! Pretīgi klausīties kā viņš siekalojās par Lionelu Messi! Protams, labs spēlētājs, bet nu cik var?!
Kā var nesiekaloties skatoties kā messi spēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-10-19 23:45, pirms 8 gadiem
Kirovs Lipmanis rakstīja: gribi pa muti, ej skaties ka rizkaja djinama zaude!
Kāds sakars? Un vispār, kurš tos bomžus skatās?

     [+] [-]

, 2016-10-19 23:46, pirms 8 gadiem
bet nu rezultaats ljoti labs ciinjaa par pirmo vietu grupaa

     [+] [-]

, 2016-10-19 23:46, pirms 8 gadiem
Umtiti - liimenis Dievs kas par pirkumu

     [+] [-]

, 2016-10-19 23:47, pirms 8 gadiem
"Celtic" bija cerības, bet aizsardzība pārāk bieži ļāva Gladbahai tikt līdz bīstamiem momentiem. Un Kolo Turē ādā šobrīd diez vai kāds gribētu iejusties...

  -1 [+] [-]

, 2016-10-19 23:51, pirms 8 gadiem
ma4o rakstīja: Ļoti dīvaina, bet tāpēc arī ļoti interesanta spēle un vispār lieliska spēle. Ter Štegens un Umtitī mani šodienas favorīti. Ja Umtitī ir laukumā, tad aizsardzības līnijā vispār pietiek ar kādiem diviem spēlētājiem
Bet cik reizes Neimāram u.c. jāapraujas ar to tizlo tipināšanu, lai saprastu, ka tas pendelēs neiet cauri?
Cerams, ka aizsargiem viss ok.
Piedod, bet šī ne tuvu nebija ļoti interesanta spēle. Vairak izskatijas pec kautkadas treniņspēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-19 23:53, pirms 8 gadiem
Umtiti labs!

     [+] [-]

, 2016-10-20 00:00, pirms 8 gadiem
555 rakstīja: Umtiti - liimenis Dievs kas par pirkumu
Cik Umtiti labs tik Matjē katastrofa. (un šeit runa nav par sarkano - ne jau francūža vaina, ka serbs simulāciju no soda neatšķir, bet gan cik reizes iekrita aizsardzībā, gan nogulēja, gan ātrumā netika līdzi?)
Slēpts komentārs: Dailisans

     [+] [-]

, 2016-10-20 00:02, pirms 8 gadiem
Mjā, lieliska spēle, lielisks rezultāts.
Un žēl C. Bravo- reti neveiksmīga spēle.
P.S. Aguero rezervē- tā tomēr bija kļūda.

     [+] [-]

, 2016-10-20 00:03, pirms 8 gadiem
Onka rakstīja: Cik Umtiti labs tik Matjē katastrofa. (un šeit runa nav par sarkano - ne jau francūža vaina, ka serbs simulāciju no soda neatšķir, bet gan cik reizes iekrita aizsardzībā, gan nogulēja, gan ātrumā netika līdzi?)
vari neuztraukties,veel tik shii sezona jaapagaida un tad jau tikshot pirkts aizvietotaajs,jau tagad saakushi mekleet CD un RD naakamajai sezonai
P.S.apsveicam ar Neimaara liiguma parakstiishanu,beidzot(sho 5dien)

     [+] [-]

, 2016-10-20 00:04, pirms 8 gadiem
Dailisans rakstīja: Gribas saprast, ko šie komentāru ģēniji saprot no futbola. Nebūtu city aizsargiem tā neveicies, Jūsu Mesī, Suares, Neimārs neko nespētu izdarīt. Jūs to labi redzējāt pirmajā puslaikā. #SuveizaLabākais
Tas ir joks?

     [+] [-]

, 2016-10-20 00:04, pirms 8 gadiem
Kā Robim iet?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-20 00:06, pirms 8 gadiem
Dailisans rakstīja: Gribas saprast, ko šie komentāru ģēniji saprot no futbola. Nebūtu city aizsargiem tā neveicies, Jūsu Mesī, Suares, Neimārs neko nespētu izdarīt. Jūs to labi redzējāt pirmajā puslaikā. #SuveizaLabākais
pat Ar4ers var labaaku attaisnojumu izdomaat

     [+] [-]

, 2016-10-20 00:08, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: vari neuztraukties,veel tik shii sezona jaapagaida un tad jau tikshot pirkts aizvietotaajs,jau tagad saakushi mekleet CD un RD naakamajai sezonai
P.S.apsveicam ar Neimaara liiguma parakstiishanu,beidzot(sho 5dien)
Nākamā sezona vēl tālu - ja Pikē kas notiek uz ilgāku laiku - tad ir vai nu Matjē, kas brīžiem skaita zvirbuļus, vai Maskerāno, kas tomēr ir pasaules līmeņa balsta pussargs , nevis aizsargs, (nemaz nerunājot par to cik zaudē uzbrukums).

     [+] [-]

, 2016-10-20 00:13, pirms 8 gadiem
Patika, ka City izskatījās pārliecinātāki par saviem spēkiem, nevis kā tas bija Pelegrīni laikos, kad Man City vnk uzlika busu. Ticu, ka mājās City revanšēsies, bet 1.vietas liktenis, manuprāt, jau tagad ir skaidrs. Kopumā nepatīk, ka daudzās grupās izveidojušie izteikti līderi, un nebūs brīnums, ja pirms pēdējās kārtas būs palikušas tikai kādas 2 brīvas vietas 1/8 finālā. Gribētos, lai tā nenotiktu. Man intriga grupu turnīrā ir ļoti svarīga.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-20 00:13, pirms 8 gadiem
Dailisans rakstīja: Gribas saprast, ko šie komentāru ģēniji saprot no futbola. Nebūtu city aizsargiem tā neveicies, Jūsu Mesī, Suares, Neimārs neko nespētu izdarīt. Jūs to labi redzējāt pirmajā puslaikā. #SuveizaLabākais
Nu tu jau ģēnijs nr. 1!

  -3 [+] [-]

, 2016-10-20 00:16, pirms 8 gadiem
Protams, var gari diskutēt un spriest, bet neuzskatu, ka tas būtu nepieciešams. Lūdzu netērējiet savus spēkus. Bet tiešām, lūdzu meiģinat saprats, un nemelot sev, ja veiksme būtu city pusē nevis barsas, tad city noteikti šovakar būtu uzvarējuši, to ļoti labi varējā redzēt pēc pirmā puslaika. Var pat tā teikt City izskatijās daudz gatavāka. #RealMadrid

     [+] [-]

, 2016-10-20 00:18, pirms 8 gadiem
Dailisans rakstīja: Protams, var gari diskutēt un spriest, bet neuzskatu, ka tas būtu nepieciešams. Lūdzu netērējiet savus spēkus. Bet tiešām, lūdzu meiģinat saprats, un nemelot sev, ja veiksme būtu city pusē nevis barsas, tad city noteikti šovakar būtu uzvarējuši, to ļoti labi varējā redzēt pēc pirmā puslaika. Var pat tā teikt City izskatijās daudz gatavāka. #RealMadrid
Laba trollošana.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-20 00:21, pirms 8 gadiem
marauders rakstīja: Laba trollošana.
ieskaties pie raksta par Arsenal
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-20 01:02, pirms 8 gadiem
..ha, sasita tā, ka maz neliekas

     [+] [-]

, 2016-10-20 01:08, pirms 8 gadiem
vismaz peec pirmajaam zinjaam izskataas ka Alba un Piqe aaraa uz divaam nedeeljaam,nebuutu domaajis ka to kaadreiz teikshu,bet nereaali vajag atpakalj Roberto,lai var atgriezties no 3cilveeku aizsardziibas uz parasto chetinieku,plus veel Neimaaram vajag attelpu,vieniigais no MNS,kas bez mainjaam speelee,tik zeel ka naakamaa smaga speele Valensijaa,nez vai Enrike riskees

     [+] [-]

, 2016-10-20 01:11, pirms 8 gadiem
tieshi taapeec ar iisti nesapratu Enrikes peedeejo mainju,Metjo sarkanaa, Buskets ienjem vinja vietu,bet vinjsh njem nost Iniestu,kas peedeejaa kaartaa nespeeleeja,nevis kaadu no uzbruceejiem,lai Andre Gomesu ieliktu balsta pussarga poziicijaa,izveele,vismaz man,nesaprotama

     [+] [-]

, 2016-10-20 09:18, pirms 8 gadiem
Onka rakstīja: Nākamā sezona vēl tālu - ja Pikē kas notiek uz ilgāku laiku - tad ir vai nu Matjē, kas brīžiem skaita zvirbuļus, vai Maskerāno, kas tomēr ir pasaules līmeņa balsta pussargs , nevis aizsargs, (nemaz nerunājot par to cik zaudē uzbrukums).
es teiktu, ka pashiem kanteraa ir ljoti perspektiivs centra aizsargs - Marlons, kursh izcili izmantoja savas iespeejas pirms sezonas, paarbaudes speelju laikaa, un tagad beidzot ir nokaartojis visas formalitaates un saacis speeleet B komandaa. faktiskaa situaacija ir taada, ka Pikee tik un taa nav dubliera, jo visi paareejie CA ir kreisaas puses CA (Umtiti, Matjee, nosaciiti Maskerano), un tad vismaz uz Pikee traumas laiku un Copas speeleem braziilis ir jaacelj augshaa. Umtiti gan vakar pieraadiija, ka var speeleet arii labajaa CA malaa, un daudz labaak par Maskerano. Bet nu LE ir LE, eksperimentators...
1 2 39 komentāri