Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ukraiņu futbola tiesnesim atstāj spēkā mūža diskvalifikāciju

Ukraiņu futbola tiesnesim atstāj spēkā mūža diskvalifikāciju
Epizode no "Basel" un "CSKA" mača
Foto: AFP/Scanpix Sweden

Par "fair play" noteikumu neievērošanu Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) atstājusi spēkā UEFA piešķirto mūža diskvalifikāciju ukraiņu tiesnesim Oļegam Orehovam, kurš bijis saistīts ar spēļu rezultātu ietekmēšanu. Tas nozīmē, ka turpmāk Orehovam ir aizliegts darboties jebkādās ar futbolu saistītās sfērās.

Orehovs tiesāja 2009.gada Eiropas līgas maču starp "FC Basel" un Sofijas "CSKA”, kurā ar 3:1 uzvarēja šveicieši. Vēlāk noskaidrojās, ka pirms spēles ar tiesnesi sazinājies kāds krimināls grupējums, piedāvājot 50 tūkstošus eiro par manipulācijām ar rezultātu. Piedevām abas puses esot kontaktējušās arī pēc mača.

Šīs apsūdzības ukraiņu tiesnesis nenoliedz, taču apgalvo, ka nekādā veidā nav ietekmējis rezultātu, jo pārāk vājo angļu valodas zināšanu dēļ nav sapratis, kurai komandai viņam jāpalīdz. Tomēr CAS noraidīja šo argumentu, atstājot spēkā UEFA pagājušā gada jūlijā piešķirto mūža diskvalifikāciju.

"Ir pierādīts, ka starp kriminālo grupējumu un Oļegu Orehovu bijuši atkārtoti kontakti. Tomēr Orehovs uzreiz nav informējis UEFA par šāda fakta esamību. Tādējādi viņš pārkāpis UEFA disciplinārā kodeksa punktu par godīgas spēles principu ievērošanu. Lieta tiek noslēgta ar spriedumu, ka mūža diskvalifikācija no jebkādām ar futbolu saistītām sfērām ir samērīgs sods,” teikts CAS paziņojumā.

Tomēr CAS norāda, ka trūkst pierādījumu, vai minētā mača rezultāts patiešām ir nelikumīgi ietekmēts. Orehova lieta ir daļa no vērienīgās Bohumas prokuratūras izmeklēšanas skandāla, kurā aizdomās par manipulācijām ar spēļu rezultātiem tur apmēram 200 spēles visā Eiropā.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk
espn.com

     [+] [-]

, 2011-01-19 08:44, pirms 13 gadiem
Pie visa vainīga valodas nezināšana... Būtu skolā mācījies angļu valodu nevis Puškinu un viss būtu bumbās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-01-19 09:47, pirms 13 gadiem
paņemt 50 štukas nezinot uz kuru pusi jāietekmē, tas ir labs blefs.

  +4 [+] [-]

, 2011-01-19 17:23, pirms 13 gadiem
Nu valodas nezināšana, manuprāt, nav diez ko labs arguments šādā lietā.

     [+] [-]

, 2011-01-20 01:37, pirms 13 gadiem
Tie ir tikai ziediņi saqistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu, vairs nav nevienas līgas vai čempionātu, kur tas nenotiktu, turklāt vairāk spēļu rezultātus ietekmē paši spēlētāji.