Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pasaules kauss klubiem 2025. gadā ilgs gandrīz mēnesi, zināmi 19 no 32 dalībniekiem

Agris Suveizda

Pasaules kauss klubiem 2025. gadā ilgs gandrīz mēnesi, zināmi 19 no 32 dalībniekiem
Foto: FIFA

FIFA padome tikusies Saūda Arābijas pilsētā Džidā, kur pašlaik notiek Pasaules kauss klubiem, un oficiāli pieņēmusi lēmumu, ka klubu sacensību Pasaules kausa jaunā versija debitēs 2025. gadā ASV, 32 komandām par trofeju cīnoties no 15. jūnija līdz 13. jūlijam, tādējādi aizņemot milzīgu laiku no Eiropas lielvalstu starpsezonas vai arī citu reģionu sezonas vidus – kā to citus gadus dara lielie izlašu finālturnīri.

Šogad Pasaules kauss klubiem vēl notiek pēc iepriekšējā formāta, kurā piedalās tikai septiņas komandas un daudzpakāpju turnīrā Eiropas un Dienvidamerikas čempiones iesaistās tikai pusfinālā – Brazīlijas "Fluminense" šovakar tiksies ar Ēģiptes "Al Ahly", bet rītvakar "Manchester City" spēlēs pret Japānas "Urawa Red Diamonds". Jaunajā formātā piedalīsies 32 klubi, kas tiks sadalīti astoņās apakšgrupās un viena apļa miniturnīros cīnīsies par ceļazīmēm uz astotdaļfinālu. Izslēgšanas kārtās uzvarētāju noskaidros vienā spēlē, bronzas mača nebūs.

Pārliecinoši lielākā pārstāvniecība būs Eiropai, kurai atvēlētas 12 ceļazīmes, sešas tiks Dienvidamerikai, pa četrām – Āfrikai, Āzijai un Ziemeļamerikai, bet pa vienai – Okeānijai un mājiniecei (šoreiz – ASV). Primāri ceļazīmes uz Pasaules kausu klubiem iegūs reģionu čempionvienības laika posmā no 2021. līdz 2024. gadam, bet pārējās ceļazīmes tiks sadalītas atbilstoši rangam, kurā tiks ierēķināti visu spēļu un visu kārtu rezultāti, sākot no grupu turnīra fāzes.

Pašlaik jau oficiāli ir zināmas 19 no 32 dalībniecēm. Kaut gan vienas valsts atļautais maksimums ir divas komandas, tas neattiecas uz reģionu čempionvienībām, līdz ar to Brazīlijai jau ir kvalificējušās trīs vienības – "Copa Libertadores" ieguvējas "Palmeiras", "Flamengo" un "Fluminense". Divas CONCACAF Čempionu līgas čempiones ir no Meksikas ("Monterrey", "Club Leon"), divas UEFA Čempionu līgas uzvarētājas ir no Anglijas ("Chelsea", "Manchester City"), bet divi klubi, abi ar ranga palīdzību, jau ir tikuši arī Portugālei – "Porto" un "Benfica".

Zināmās dalībnieces

EiropaDienvidamerikaZiemeļamerikaĀzijaĀfrikaOkeānija
ChelseaPalmeirasMonterreyAl HilalAl AhlyAuckland
Real MadridFlamengoSeattle SoundersUrawa Red DiamondsWydad
Man. CityFluminenseClub Leon
Bayern
PSG
Inter
Porto
Benfica

     [+] [-]

, 2023-12-18 13:12, pirms 4 mēnešiem
...kā ar naudu?...var jau visu ko plānot

  +3 [+] [-]

, 2023-12-18 14:25, pirms 4 mēnešiem
Pareiz nošpļauties uz spēlētāju veselību un tik liekam klāt kaut kādas nevajadzīgas spēles vienas vienīgas naudas dēļ

Principā atvaļinājums spēlētājiem sanāks divas nedēļas.La Liga beidzas pēdējā maija nedēļā. Domājams citām līgām tas +/- ir līdzīgi

     [+] [-]

, 2023-12-18 14:27, pirms 4 mēnešiem
Lasot šo atcerējos, ka savulaik vasarā bija tāds Intertoto kauss. Kaut kas līdzīgs šis būs.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-18 14:39, pirms 4 mēnešiem
Kāda no tā jēga? Eiropas klubi spēlēs ar 2/3. sastāvu, un tāpat sasitīs visus pārējos. Veids, kā ievilk Saudi klubus spēlēšanai ar Eiropas un saprast, ka tur tikai vāja smaka no viņu iedomām ir?

     [+] [-]

, 2023-12-18 16:09, pirms 4 mēnešiem
GreenBoston#7 rakstīja: Pareiz nošpļauties uz spēlētāju veselību un tik liekam klāt kaut kādas nevajadzīgas spēles vienas vienīgas naudas dēļ

Principā atvaļinājums spēlētājiem sanāks divas nedēļas.La Liga beidzas pēdējā maija nedēļā. Domājams citām līgām tas +/- ir līdzīgi
Visjautrāk EPL klubiem - tie jau parasti kā sāk sezonu, ta mauc bez pauzēm (ja neskaita izlašu pauzes), pārējās līgās parasti vismaz uz Ziemīšiem ir kaut kāda mini pauze. Nebūs brīnums, ja vai nu uz izlašu pauzēm vai uz šo turniru būs tonna "mikrotraumu".

  -1 [+] [-]

, 2023-12-18 16:28, pirms 4 mēnešiem
Tam visam ,ko tagad uzliek spēlētājiem var pazust motivācija pārstāvēt izlase.Piemēram āfrikāņi dienvidamerikāņi var sākt ignorēt savu kontinentu čempionātus pat motivācija PK var sākt zust kāpēc kaut kādam bolīvietiem,kurš tiek pie labas samaksas Eiropā sisties par izlasi ,kura uz PK var pat netikt,bet ja tiek tad nekur tālu PK netiek un medaļas noteikti nespīd.Kopumā šo ideju sāka apgremot jau 80/90 gadu mijā ,kad Bekenbauers jau tolaik teica,ka izlašu turnīri ar laiku tiks aizvietoti ar klubu turnīriem,jo faniem tie patiks labāk,jo daudziem galvenais ir augsts līmenis,kur nacionalitātei nav nozīmes.

     [+] [-]

, 2023-12-18 16:59, pirms 4 mēnešiem
Šādi turpinot komandām vajadzēs būt tik pat plašam soliņus kā NFL, tikai šeit tas būs milzīgā spēļu skaita dēļ, nevis spēles specifikas dēļ.

     [+] [-]

, 2023-12-18 17:16, pirms 4 mēnešiem
...kā klubiem būs ar samaksu spēlētājiem?...viņiem algu tak atvaļinājumā nemaksā vai kā?

  -1 [+] [-]

, 2023-12-18 17:57, pirms 4 mēnešiem
FIFA klubu kausā piedalīsies komandas, kuras nav tikušas Eiropas klubu čempionātu grupu turnīros...
vai arī zemāku līgu čempiones...

     [+] [-]

, 2023-12-18 22:10, pirms 4 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Visjautrāk EPL klubiem - tie jau parasti kā sāk sezonu, ta mauc bez pauzēm (ja neskaita izlašu pauzes), pārējās līgās parasti vismaz uz Ziemīšiem ir kaut kāda mini pauze. Nebūs brīnums, ja vai nu uz izlašu pauzēm vai uz šo turniru būs tonna "mikrotraumu".
Ceru, ka ne uz izlašu pauzēm, klubeļu futene pa lielam PO BARABANU!

     [+] [-]

, 2023-12-18 22:14, pirms 4 mēnešiem
coffijs rakstīja: Tam visam ,ko tagad uzliek spēlētājiem var pazust motivācija pārstāvēt izlase.Piemēram āfrikāņi dienvidamerikāņi var sākt ignorēt savu kontinentu čempionātus pat motivācija PK var sākt zust kāpēc kaut kādam bolīvietiem,kurš tiek pie labas samaksas Eiropā sisties par izlasi ,kura uz PK var pat netikt,bet ja tiek tad nekur tālu PK netiek un medaļas noteikti nespīd.Kopumā šo ideju sāka apgremot jau 80/90 gadu mijā ,kad Bekenbauers jau tolaik teica,ka izlašu turnīri ar laiku tiks aizvietoti ar klubu turnīriem,jo faniem tie patiks labāk,jo daudziem galvenais ir augsts līmenis,kur nacionalitātei nav nozīmes.
PO BARABANU visādas tur Āfrikas ar Bolīvijām, galvenais, lai katra vadošā Eiropas izlase ir savā optimālajā sastāvā! PO BARABANU arī kosmopolītiskais Bekenbauers, lai iet uz poda un tur iemet, kā kādreiz teica Haralds Vasiļjevs