Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Gvardiola: "Pirms spēles teicu komandai, ka neesmu drošs par uzvaru"

Agris Suveizda

Gvardiola: "Pirms spēles teicu komandai, ka neesmu drošs par uzvaru"
Žuzeps Gvardiola apskauj vienīgo vārtu autoru Žeromu Boatengu
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā Minhenes "Bayern" pamatlaika pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār Mančestras "City" (1:0), un komandas galvenais treneris Žuzeps Gvardiola pēc spēles atzina, ka pirms tās nebija drošs par uzvaru. Savukārt Londonas "Chelsea" un PSG galvenie treneri Žuzē Mourinju un Lorāns Blāns bija vīlušies par zaudētajiem punktiem pret Gelzenkirhenes "Schalke" (1:1) un Amsterdamas "Ajax" (1:1).

Minhenes "Bayern" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola: "Visi ir priecīgi par pirmajiem trim punktiem, kas izcīnīti tik smagā grupā. Mums pret ļoti labu komandu bija daudz vārtu gūšanas iespēju. Sākumā bija problēmas ar bumbas kontroli, tomēr no trīs aizsargiem pārgājām uz četriem un uzlabojām savu spēli. Ir jāsaprot, ka Rafinja un Benatija pēdējā laikā ir spēlējuši ļoti maz, bet viņi spēlēja labi un ar lielu sirdi. Dažreiz viss slēpjas galvā – ja kāds tiešām vēlas spēlēt, viņš spēj to darīt."

"Situācija grupā tiks izšķirta pēdējā kārtā," Gvardiola turpināja. "Pirms spēles sacīju futbolistiem, ka neesmu pārliecināts par uzvaru. Bet šis mačs nav izšķirošs – izšķiroša būs pēdējā spēle pret CSKA. Šajā grupā ir milzīgs spiediens, un tas palīdz, ka nedaudz mazinājām šo spiedienu, uzvarot spēcīgu komandu."

Tikmēr Mančestras "City" vārtsargs Džo Hārts pēc mača sacīja, ka viņi bija pelnījuši ko vairāk: "Mūs sakāva nepatīkams rikošets spēles beigās. Tas būtu bijis pelnīts neizšķirts. Spējam turēt līdzi Minhenes "Bayern" – mūs gaida smagas spēles, kurās labi jānospēlē pret CSKA un "Roma", taču esam pārliecināti, ka varam uzvarēt visās atlikušajās cīņās."

Tikmēr "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike pēc nepārliecinošas uzvaras mājās pret APOEL (1:0) aizstāvēja savu lēmumu rotēt ar sastāvu: "Esmu drošs, ka sasniegumus panāksim ar visu spēlētāju palīdzību. Ir jāanalizē, kāpēc mačs izvērtās tik sarežģīts. Futbolisti nav roboti – viņiem ir jābūt labā formā. Vai Čempionu līgā un Karaļa kausā rotēsim vārtsargus? Mums nav vārtsarga katram no turnīriem – atkarībā no vajadzībām izmantosim visus trīs."

Londonas "Chelsea" galvenais treneris Žuzē Mourinju pēc izlaistas uzvaras pret Gelzenkirhenes "Schalke" (1:1) nebija apmierināts ar rezultātu: "Tā bija vilšanās, jo mums bija iespējas dubultot pārsvaru, taču tās neizmantojām. Pēc ielaistajiem vārtiem fantastiski reaģējām un varējām uzvarēt, bet tāds ir futbols, tāda ir Čempionu līga. "Schalke" ieradās pēc punkta – rezultātam esot 1:1, viņi smagi cīnījās, lai noturētu šo rezultātu. Apsveicu viņus ar sava mērķa sasniegšanu, un, jā, tā ir neliela vilšanās, jo izdarījām visu iespējamo, lai uzvarētu."

"Atskatoties uz spēli, esmu ļoti lepns par savu komandu," pavisam citā noskaņojumā bija Gelzenkirhenes "Schalke" galvenais treneris Jenss Kellers. "Neskatoties uz visu negatīvo, kas notiek, taktiskā ziņā nospēlējām ļoti labi un parādījām arī labu futbolu. Man ir jāpasakās komandai par tās sniegumu. Katrs spēlētājs darīja to, kas viņam bija jādara. Ir iespējams, ka "Chelsea" mūs nenovērtēja, bet no taktikas skatu punkta spēlējām teicami."

Līdzīgi kā "Chelsea", uzvaru nenoturēja arī PSG – 1:1 Amsterdamā pret vietējo "Ajax". Galvenais treneris Lorāns Blāns uzslavēja pretinieku komandu: "Pirmām kārtām, domāju, ka spēles kvalitāte un skatāmība bija augstākajā līmenī. Tiesa, ka mums negāja viegli pret ļoti labu "Ajax" komandu, kas spēlēja ļoti labu futbolu – tā bija viena no pirmajām reizēm Čempionu līgas grupu turnīrā, kad mums nebija lielāka bumbas kontrole. Viņi guva vārtus ar tiešo brīvsitienu pēc tam, kad mums jau vajadzēja būt izšķīrušiem spēles likteni. Esam sarūgtināti, jo neieradāmies šeit, lai punktus dalītu uz pusēm." Amsterdamas stadiona tribīnēs bija izkārts plakāts ar vēstījumu "Esi sveicināts atpakaļ, Dieva dēls!". Vaicāts, vai tas nebija adresēts Maksvelam vai Gregorijam van der Vīlam, bijušais "Ajax" uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs bija pārliecināts, ka tas bija domāts viņam: "Nē, protams, ka tas bija man. Atgriešanās šeit bija īpaša, tas bija skaists vakars. Bet tagad PSG ir jāreaģē un jāatņem punkti Barselonai."

Savā debijas spēlē Čempionu līgā ar hat-trick izcēlās Alžīrijas izlases pussargs Jasins Brahimi, kurš palīdzēja "Porto" ar 6:0 sagraut Borisovas BATE: "Tā bija pirmā reize, kad guvu trīs vārtus. Pirmajam mačam tas ir neticami. Spēlējām ļoti labi, un mums ir jāturpina tādā pašā veidā. Esmu ļoti priecīgs, paldies visiem." Savukārt cits Portugāles klubs Lisabonas "Sporting" izlaida uzvaru Mariborā (1:1). Vārtu autors Nani uzskata, ka iemesls bija pieredzes trūkumā: "Parādījām, ka esam nepieredzējusi komanda, un Čempionu līgā tas maksā dārgi. Taču tā ir futbola sastāvdaļa, un esmu drošs, ka nākamajā spēlē būsim labāki."

Izmantotie resursi:
'Barcelona stars not machines' - Luis Enrique...
Incredible Porto must keep going on - Brahimi -...
Ibrahimovic: Of course I'm the 'son of God' -...
Chelsea underestimated Schalke & it cost...
Joe Hart believes Manchester City deserved a...
Nani: Sporting paid for inexperience - Goal.com
goal.com
Final whistle verdict: Sense of frustration
Blanc: 'We should have killed the match off' -...

     [+] [-]

, 2014-09-18 11:31, pirms 10 gadiem
Žuzeps? Njā. Nez vai autors, kad piemin Žuzepu, tā arī saka?