Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: Londonas "Arsenal" nosargā uzvaru Monpeljē

Agris Suveizda

B grupa: Londonas "Arsenal" nosargā uzvaru Monpeljē
Uzvaras vārtu autors Žervinjo
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas divas spēles UEFA Čempionu līgas B grupā. Centrālajā mačā Francijas čempione "Montpellier" jau devītajā minūtē izvirzījās vadībā pret Londonas "Arsenal", tomēr zaudēja ar 1:2 - vairākas lieliskas izdevības panākt neizšķirtu palika neizmantotas. Tikmēr arī otra spēle noslēdzās ar viesu uzvaru ar 2:1 - Gelzenkirhenes "Schalke" Pirejā pieveica "Olympiakos".

Čempionu līgas debitantei "Montpellier" būtiskākais iztrūkums bija savainotais Džons Utaka, bet centra uzbrucējs Emanuels Erera tika atstāts rezervē. Tikmēr Londonas "Arsenal" nevarēja palīdzēt pamatvārtsargs Vojcehs Ščensnijs, kā arī Bakarī Saņā, Tomāšs Rosickis, Džeks Vilšīrs un Emanuels Frimpongs. "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers diskvalifikācijas dēļ maču noskatījās no tribīnēm. Spēle iesākās visai negaidīti - jau astotajā minūtē "Arsenal" kapteinis Tomass Vermālens pie pašas soda laukuma līnijas pavisam nevainīgā situācijā nogāza Junesu Belandā, un marokānis pats arī realizēja 11m soda sitienu - ar viltīgu sitienu Antoņīna Panenkas stilā.

"Montpellier" lielākās problēmas šosezon bijušas aizsardzībā, un mājinieki ilgi vadībā nenoturējās. Bijušais "Montpellier" uzbrukuma līderis Olivjē Žirū 16.minūtē savilka uz sevi divus aizsargus un aci pret aci ar Žefreju Žudrēnu nogādāja Lukašu Podoļski - 1:1. Jau pēc divām minūtēm "Arsenal" izvirzījās vadībā. Uzbrukums labajā flangā sākās ar Žervinjo reidu, un kotdivuārietis pēc Karla Dženkinsona piespēles gar vārtiem kļuva arī par uzbrukuma noslēdzēju (2:1). 34.minūtē mājinieki varēja atjaunot neizšķirtu. Remī Kabelā atrāvās no Kīrana Gibsa un no 23 metriem sita vārtu apakšējā stūrī, bet vietā bija Vito Manone.

"Montpellier" ļoti aktīvi iesāka otro puslaiku, un jau otrajā minūtē Kabelā, soda laukumā apzadzis Diabī, neizmantoja izcilu izdevību. Pēc astoņām minūtēm Kabelā, cenšoties pārcelt bumbu pāri Manonem, trāpīja pa pārliktni, bet spēles 55.minūtē jau bīstamu Santi Kasorlas sitienu atvairīja Žudrēns. Atlikušajā laikā "Arsenal" daudz aizsargājās un, arī esot ar bumbu, vairāk domāja par rezultāta nosargāšanu. Mājiniekiem acīmredzami pietrūka pieredzes un meistarības, tomēr 80.minūtē rezultātam vajadzēja kļūt 2:2 - Belandā vārtu priekšā bija pavisam brīvs, un viņam pietika laika, lai novērtētu situāciju, taču marokānis no septiņiem metriem pamanījās uzsist tieši virsū Manonem...

Tikmēr Pirejā "Olympiakos" uzņēma "Schalke". Pirmoreiz bumba vārtos ielidoja 38.minūtē, kad mājiniekus sāpināja grieķu aizsargs Kiriakoss Papadopuloss - viņa vārtu guvums gan netika ieskaitīts. Pēc trim minūtēm viesiem vārtus gan vairs neviens neatņēma - Benedikts Hevedess pēc stūra sitiena atrāvās no sedzēja un ar galvu panāca 1:0. Otrais puslaiks bija krietni interesantāks. Vispirms spēles 58.minūtē pie viegla vārtu guvuma tika Džamels Abduns, taču jau nākamajā minūtē Klāss Jans Huntelārs pēc Lūisa Holtbija piespēles atjaunoja vadību (2:1). Tas vēl nebija viss - nākamajā minūtē noteikumi tika pārkāpti pret Trankilo Barnetu, bet Huntelārs no 11m atzīmes trāpīja pa stabu. Mājinieku mēģinājumi atspēlēties izrādījās nesekmīgi, un "Schalke", tāpat kā "Arsenal", varēja svinēt pirmo uzvaru.

UEFA Čempionu līga, B grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Montpellier - Arsenal1:2 (1:2)Belandā 9'(11m) - Podoļskis 16' Žervinjo 18'
Olympiakos - Schalke1:2 (0:1)Abduns 58' - Hevedess 41' Huntelārs 59'
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-19 00:27, pirms 12 gadiem
Labs, Arsenal uzvara bija droša likme

     [+] [-]

, 2012-09-19 00:36, pirms 12 gadiem
ja loti drosa
un taapat arii porto un ja saliek kopaa tyad jau labi sanaak

  +1 [+] [-]

, 2012-09-19 09:41, pirms 12 gadiem
LAIKS rakstīja: Labs, Arsenal uzvara bija droša likme
Paskaties hailaitos, kādu Belandā neiesita, un tad pārdomā vēlreiz, cik droša bija tā likme