Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Jurkovskis un Černomordijs: "Nepelnīts 0:3, tagad visas kārtis jāliek uz titulu"

Agris Suveizda

Jurkovskis un Černomordijs: "Nepelnīts 0:3, tagad visas kārtis jāliek uz titulu"
Antonijs Černomordijs. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Eirokausu vasara Latvijas futbola klubiem ir beigusies, un UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu nepārvarēja arī Virslīgas līdere "Riga", kas ar 0:2, 0:3 atzina Enshedes "Twente" pārākumu.

"Sāpīgi, ka zaudējām ar 0:3 – tik lielu rezultātu nebijām pelnījuši. It sevišķi pirmajā puslaikā, manuprāt, nospēlējām ļoti labi," portālam Sportacentrs.com teica labais pusaizsargs Raivis Jurkovskis. "Bija arī savi momenti, tikai vajadzēja tos realizēt – būtu iesituši pirmie, viņiem varbūt sāktos panika, tad daudz kas varētu notikt. Ar sniegumu esmu apmierināts – pirmajā puslaikā viņi neizveidoja tik daudz momentu, bet zonas parādījās beigās, kad gājām uz priekšu. Noteikti varējām zaudēt ar mazāku rezultātu, it sevišķi šajā spēlē. Izbraukumā varbūt neaizvadījām labāko spēli, bet arī nebija tik bezcerīgi, lai mēs nevarētu mājās uzvarēt ar 2:0. Par spīti rezultātam noteikti neteiktu, ka "Riga" un "Twente" atrastos divās dažādās pasaulēs."

Līdzīgās domās bija arī centra aizsargs Antonijs Černomordijs: "Protams, gribējām izspiest maksimumu. "Twente" bija favorīte, taču šodien parādījām, ka varam spēlēt. Tomēr rezultāts arī parāda meistarības atšķirību – viņi iesita, mēs ne. Mēs presingojām, mums daudz kas sanāca, bet…neiesitām. Brīžiem pārāk gribam izspēlēt uz tukšiem vārtiem, ar driblu ņemt bumbu zem sevis – reizēm vienkārši vajag celt iekšā no malas, jo soda laukumā jau gaida divi gari uzbrucēji. Varējām izspiest vairāk, bet kopumā parādījām labu sniegumu – ja, atkārtošos desmito reizi, neskatās uz rezultātu."

Jurkovskis tika nomainīts 64. minūtē – neilgi pēc ielaistajiem vārtiem, kuros viņš steidza palīgā, tomēr Dāns Rotss tik un tā filigrāni trāpīja augšējā stūrī. "Mums bija uzbrukums, viņi izsita ārā no savas zonas, aizskrēja pretuzbrukumā un ļoti labi trāpīja. Varbūt es varēju nospēlēt veiksmīgāk un nobloķēt sitienu, bet negribējās mesties virsū, lai man neaizmestu garām bumbu. Trāpīja ideālu sitienu," teica Jurkovskis, kurš otrās kārtas pirmajā spēlē Ungārijā iedzīvojās pamatsastāvā un nākamās divas Eirokausu spēles sāka uz rezervistu soliņa. "Biju pastiepis aizmugurējo muskuli. Bija sāpes, izlaidu 10 dienas, netrenējos kopējā grupā, bet tagad viss ir kārtībā. Forsēt atgriešanos nevajadzēja."

Otro sezonu pēc kārtas "Riga" nečempionu zarā izstājās trešajā kārtā, pirms gada ar 1:1 un 0:4 piekāpjoties Portugāles "Gil Vicente". "Personīgi man grūtāk bija spēlēt pret "Gil Vicente". Viņi bija tehniskāki, kontrolēja bumbu. Tieši stila ziņā. Te varēja redzēt, ka, ja presingojām, "Twente" spēlēja vienkāršāk – sita uz priekšu un centās iegūt otrās bumbas. Šogad, manuprāt, pretinieks bija vieglāks nekā pagājušajā gadā," uzskata Jurkovskis. "Domāju, ka esam auguši un katru gadu iegūstam pieredzi. Tagad jākoncentrējas kausa spēlei pret "Audu", jāiegūst kauss, jāizcīna čempiontituls – caur čempionu zaru, cerams, varēsim aizspēlēties līdz grupu turnīram. Tagad visas kārtis jāliek uz titulu."

Kamēr Jurkovskim šī bija otrā Eirokausu kampaņa "Riga" kreklā, Černomordijs klātesošs bijis visās sešās: "Kad spēlējām pret Kopenhāgenu, tā pēc tam grupā ieņēma otro vietu un sasniedza Eiropas līgas 1/4 finālu. Arī "Twente" ir laba komanda un pagājušajā sezonā bija tuvu Nīderlandes trijniekam, taču domāju, ka visā vēsturē visstiprākā mūsu pretiniece bijusi Kopenhāgena– tieši pēc tā, kā pēc tam klājās turpinājumā. Pret "Gil Vicente" mājās nospēlējām 1:1 un izbraukumā zaudējām ar 0:4, taču mums viesos nepaveicās – paši sev atvedām trīs vārtus ar tādām kļūdām, kādas Eirokausos nedrīkst pieļaut. Eiropā spēle ir līdz kļūdai – kā, piemēram, Ungārijā nopelnītā pendele. Ja gribi kaut ko sasniegt Eirokausos, kur viss izšķiras tikai divās spēlēs, šādas kļūdas ir jāminimalizē."

Arī Černomordijs uzsvēra, ka galvenais, lai piepildītu sapni par grupu turnīru, nepieciešams Latvijas tituls: "Ar titulu ir daudz vieglāk – drīksti vienreiz kļūdīties. Pat tad, ja nepārvarēsi Čempionu līgas kārtu, varēsi tālāk spēlēt Eiropas Konferences līgā. Tituls ir mūsu galvenais uzdevums. Mums ļoti vajag Eirokausu grupu turnīru – divreiz bijām tuvu, bet sešu sezonu laikā tas vēl nav izdevies. Mums to vajag, visi, arī direktori un treneri, to gribam un gaidām – ja gribam nākamsezon spēlēt tur, mums vajag čempiontitulu."

  +1 [+] [-]

, 2023-08-18 07:48, pirms 8 mēnešiem
..Černomirdijs godigi pateica,ka jūtama atšķirība meistarībā...Jurkovskis uzskata ,ka esam vienādi ar Twenti,un kaut ko par paniku...smieklīgi Jurkovski pēc 3-0 un 2-0 tavuprāt esam vienādi meistarībā..un beigās ar spēli esmu apmierināts??? ...ha-ha...paliekot uz nulles..Jurkovski filtrē tekstu...

  -2 [+] [-]

, 2023-08-18 08:43, pirms 8 mēnešiem
Twente spēlētāju tirgus vērtība Transfermarkt novērtēta ar 40.55 milj. EUR, kāmēr Riga - 13 milj. EUR. Twentes vērtība ir 3x lielāka par Rigu, tāpēc, raugoties uz rezultātu (kas ir galvenais rādītājs), summā 0:5, manuprāt, ir diezgan bēdīgi. Ja Stipičs iepriekš lielījās, ka ir labs treneris, jo uzvarēja komandu, kurai ir mazāks budžets, tad šobrīd jāatzīst, ka šajā kārtā iespētais rezultāta ziņā neatbilst komandas iespējām. Plus, jāņem vērā, ka šajā kārtā komanda nespēja gūt vārtus un to iespējas bija gaužām maz. Sportā jau vienmēr var nodalīt meistarības un veiksmes faktorus, tomēr ir virkne piemēru, kad budžeta ziņā un no "mazākas" valsts komanda spējusi izspiest vairāk nekā gaidīts.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-18 10:58, pirms 8 mēnešiem
Pelnīts 0:3

  -1 [+] [-]

, 2023-08-18 11:01, pirms 8 mēnešiem
Pilnīgi pelnīts! Totāls aunu futbols un bezzobainība. "Milzīgs" leģionāru pienesums komandas kvalitātei. Tagad koncentrējieties uz vēl vairāk bezjēdzīgiem pirkumiem!

     [+] [-]

, 2023-08-18 11:07, pirms 8 mēnešiem
Jurkovska teiktais, ka vienāds meistarības līmenis, ir vienkārši ļoti smieklīgs. Lai salīdzina: pats nevar apstrādāt ideālu piespēli uzbrukuma veidošana posmā, un kādu golu ielika pretinieks !

  +1 [+] [-]

, 2023-08-18 11:15, pirms 8 mēnešiem
nepatīk man tās frāzes "pelnīts / nepelnīts", zaudēji un samierinies ar to..

  +1 [+] [-]

, 2023-08-18 11:19, pirms 8 mēnešiem
Protams, ka nepelnīts rezultāts, bet tas jau bija skaidrs, ja Twente iesitīs pirmie, tad Riga izslēgs aizsardzību no dienas plāna. Pa lielam kāda atšķirība 0:1 vai 0:3. Žēl gan, ka pēdējā Eirokausu kārtā pa četrām spēlēm neizdevās iegūt kaut vienu punktu Latvijas rangam. Vismaz pa vienam punktam "Skonto" stadionā jau nu vajadzēja paņemt gan Riga, gan Valmierai.

  +3 [+] [-]

, 2023-08-18 13:13, pirms 8 mēnešiem
Fultbolu spēlē 90 pluss kompensācija, ja tu nevari noturēt koncentrāciju neviens cits nav vainīgs, arī momentu realizācija ir meistarība, ņurkstēt kaut ko pēc 0:5 summā ir nevietā

  +2 [+] [-]

, 2023-08-18 16:10, pirms 8 mēnešiem
Kā var būt nepelnīts 0:3, ja ir ielaisti 3 vārti? 😄

     [+] [-]

, 2023-08-18 19:33, pirms 8 mēnešiem
Čaļi, nevajag t...st! Pelnīts bija zāģis par 120%, nekā tur jēdzīga no mājinieku puses nebija, kaut kāda tizla bumbošanās ap soda laukumu ar tupām piespēlēm pa zemi gar vārtiem, cerot, ka bumba izlidos cauri kāju mežam... Viesiem kā sitiens, tā konfekte, tur pat īsti vārtu vīru nav ko vainot. Atliek vien tagad pa vietējo čempi zīmēties, tur jau īstu pretinieku, izņemot RFS, šobrīd nav...

     [+] [-]

, 2023-08-18 20:55, pirms 8 mēnešiem
Jurkovski tu luzeris būsi un paliksi! Pelnījis esi būt luzeris tāpēc ir tev luzeris mentalitāte ! Esi esi gandarītam par zaudējumu un nekd arī nevienai sita !