Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Platinī: "FFP noteikumi varētu tikt mīkstināti"

Agris Suveizda

Platinī: "FFP noteikumi varētu tikt mīkstināti"
Mišels Platinī
Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Mišels Platinī sarunā ar RTL sacīja, ka varētu tikt mīkstināti finansiālā "Fair Play" jeb FFP noteikumi. Oficiāli lēmumi šajā sakarā varētu tikt pieņemti jūnija beigās.

"Domāju, ka pašreizējie noteikumi ir labi, turklāt par FFP ieviešanu balsoja klubi," sacīja Mišels Platinī. "Taču, piemēram, Francijas prese šos noteikumus nemitīgi ir apšaubījusi, jo Romāns Abramovičs un "Chelsea" var pirkt spēlētājus, kamēr Francijā to nevar darīt."

"Šobrīd Francijā vēlas citu sistēmu, bet, ja Kataras īpašnieki [kuriem pieder PSG] būtu nopirkuši "Milan", viņi atkal vēlētos striktākus ierobežojumus. Lai gan arī Itālija izteikusies, ka vēlas, lai tie tiktu atviegloti," Platinī turpināja. "Domāju, ka noteikumi tiks mīkstināti."

Franču futbola leģenda gan piebilda, ka iespējamo izmaiņu izstrāde un lēmuma pieņemšana nebūs viņa pārziņā: "To izlems UEFA Izpildkomiteja. Iznākumu zināsiet jūnija beigās." Tikmēr UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno sarunā ar BBC uzsvēra, ka FFP ieviešana jau sāk attaisnot cerības, dažu gadu laikā ievērojami samazinot klubu kopējos zaudējumus. "Kopējie Eiropas klubu zaudējumi no 1,7 miljardiem 2011. gadā ir sarukuši līdz 400 miljoniem 2014. gadā," apgalvoja Infantīno.

Pagaidām uzskatāmākie piemēri FFP darbībai ir PSG un Mančestras "City" piespriestās sankcijas, gan liekot samaksāt naudas sodu, gan ierobežojot vasaras transfēru budžetu, gan arī samazinot Eirokausiem piesakāmo spēlētāju skaitu. PSG vadība neslēpa, ka tieši FFP ierobežojumi bija galvenais iemesls, kādēļ Anhels di Marija pirms gada pievienojās Mančestras "United", nevis devās uz Parīzi.

Izmantotie resursi:
Platini: Uefa could relax FFP laws - Goal.com
BBC Sport - Michel Platini: Uefa to...

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 22:39, pirms 9 gadiem
Nepagāja pārāk ilgs laiks līdz šo murgu atcels. Žēl tikai,ka daži jau dabūja no tā ciest. Ceru,ka dabūs kompensāciju.

     [+] [-]

, 2015-05-19 00:34, pirms 9 gadiem
Vari tuvāk pamatot, kapēc tas ir murgs?
Manuprāt, tas ir pats svētīgākais, kas noticis ar futbolu šajā gadsimtā.

Ja nebūtu ffp, tad bagāto noslāņošanās būtu vēl izteiktāka un CL 1/2 katru gadu būtu vieni un tie paši (būtībā jau tagad ir), bet vismaz tiek sperti pareizi soļi.

Izskatās vairāk, ka Tavs komentārs ir vērsts tapēc, ka sankcijas lielā mērā skar Tavu favorītklubu, bet padomā dziļāk, kas būtu, ja tāds ffp nebūtu.
Cik klubi reāli dzīvo pāri saviem līdzekļiem? Tu gribētu, lai klubi turpina bankrotēt (kā piemēram Leeds, Portsmouth, tagad Parma)?

ps. Ja United nevarēs vairs pirkt dārgus spēlētājus dēļ ffp, tad manas domas nemainīsies. Ja nevarēs, tad spēlēsim ar to, kas ir, bet fair play IR jābūt

     [+] [-]

, 2015-05-19 08:46, pirms 9 gadiem
yuka
neņem galvā. Neviens ffp neatcels. To cik šie noteikumi jau ir kļuvuši efektīgi nevar noliegt neviens. Un vismaz no elites klubiem tikai PSG un City ir pretenzijas par ffp.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-19 09:57, pirms 9 gadiem
Tas ir murgs tādēļ, ka šajā sistēmā bagātie klubi vienmēr paliks bagāti un nabagie klubi paliks nabagi. Ar šī brīža FFP regulējumu, nosacītā Leicester nekad nevarēs pietuvoties top 6 līmenim, jo tai būs aizliegts pirkt spēlētājus par tādām pašām summām kā to dara top 6 klubi.
Šī sistēma ir acīmredzami negodīga un to ir izlobējuši bagātie klubi kā MU.
Rakstā par to nav minēts bet šobrīd UEFA ir vairāk kā 10 tiesu procesi par šiem noteikumiem, un UEFA vienkārši ir (būs) spiesta tos atcelt, ja ne labprātīgi, tad pēc tiesas sprieduma.
Vai FFP tagad izlāba Parmu no bankrota? Tas teksts par uztraukšanos par citu klubu finansēm ir tīrais bulšits, lai pamatotu sev izdevīgas sistēmas pastāvēšanu.
MU ir bagātākais klubs EPL, tam FFP ir visizdevīgākais (jo var visvairāk tērēt). Pie šādiem apstākļiem ir smieklīgi runāt, ka "spēlēsim ar to, kas ir".

     [+] [-]

, 2015-05-19 10:02, pirms 9 gadiem
Un, kā jau minēts rakstā, šobrīd Francijas un Itālijas klubi grib atcelt šo sistēmu. Jo ar šādu FFP Francijas un Itālijas klubi pārvērtīsies par otrā ešelona klubiem, kas tikai ražos spēlētājus bagātākajiem klubiem (jo FRA un ITA ir daudzas reizes mazāki ienākumi klubiem nekā EPL vai La Liga top galam).
Tikko piemēram tika sodīts Inter par FFP pārkāpumu. Pie šī brīzā regulējumiem Inter nekad vairs nevarētu pietuvoties Eiropas elitei, jo tas nevar pirkt spēlētājus pa dārgo. Piemēram, tas pats Turē dīls ir lielā mērā atkarīgs no tā cik drīz FFP atcels. Jo Inter nevarētu atļauties Turē pie šī brīža FFP.

     [+] [-]

, 2015-05-19 10:16, pirms 9 gadiem
Leicester ir nabadzīgs klubs?!? Neko jau sev. Izsitās EPL, var atļauties pirkt spēlētājus ne sliktāk par nosacītu Valensiju vai Sevilju, patiesībā pat var atļauties vairāk. Jau 180 reizi stāstu, ka UEFA neaizliedz Leicester pirkt spēlētājus kaut par miljardu, kamēr viņi nespēlē UEFA turnīros. To aizliedz EPL ffp. Francijas un Itālijas vidējā un zemākā līmeņa klubi gadījumā jau sen nav donori bagātākajām līgām? Tā ir viņu iekšējā līgu vadību un iekšējo ekonomiku problēmas. City un PSG fani protams gribētu pārvērst futbolu par savstarpējo cīņu, kuram īpašniekam vairāk nafta satecēs mucās un kurš varēs vairāk spēlētājus par to naudu sapirkt, pēc tam izspēlējot savstarpēju finālu Tikai nekas jau nesanāks...

     [+] [-]

, 2015-05-19 10:45, pirms 9 gadiem
Jā, bet Leicester nespēlē vienā līgā ar Valensiju un Sevilju, viņi spēlē vienā līgā ar MU, Chelsea un City, kas var pārtrumpot jebkuru viņu bidu x2, un, kas var nopirkt jebkuru viņu spēlētāju pēc pirmā svilpiena. Laikam, ka viņi gribētu būt top 4 tieši, lai spēlētu ČL un dabūtu no tā, cita starpā, arī finansējumu, ne? Nevis viņi gribētu iztērēt miljardu un nespēlēt ČL?

Es negribu pārvērst futbolu par finanšu speklulantu sacensību (starp citu, MU īpašnieks šajās sacensībās ieņemtu 1. vietu). Tas, ko gribu ir vienādi spēles noteikumi. Un tas, ka MU var iztērēt 200 m transfēriem, bet Leicester (nosacītā) var iztērēt 50 m acīmredzami nav godīgi. Man tas liekas tik acīmredzami, ka neredzu jēgu par to diskutēt. To nevar pamatot ne ar kādiem izdomātiem, samākslotiem pamatojumiem par rūpēm par citu klubu finanšu stāvokli, utt. Drīz par to lems tiesa, un vēl ātrāk UEFA pati atcels- "mīkstinās" šos negodīgos noteikumus (savādāk kompensācija, ko viņiem nāksies maksāt tikai pieaugs).

Jā un, ja jāķeras pie banālās klišejas par "naftas naudu", tad jau tiešām vairs nav ko teikt. Vēl amizantāk to dzirdēt no kluba, kas pieder finanšu spekulantiem, fana. Nafta, vismaz, ir reāla prece, bet Gleizeri tikai tirgo gaisu.

     [+] [-]

, 2015-05-19 11:13, pirms 9 gadiem
Ō padomju "produkts" atcerējies terminu spekulants Nez ar ko tad Gleizeri spekulē? Ar to ka pārdod MU brendu un dara to labāk par visiem pasaulē?

Leicester būtu daudz godīkāk konkurēt ar MU, jo abi klubi tērētu to ko paši nopelna. Nevis ar City, kuri 5 gadu laikā iztērē miljardu un trešo reizi šo gadu laikā ir atkal jāpārbūvē sastāvs. Nez kādā veidā Leicester varētu konkurēt ar naftas magnātu miljardiem, kuri bez jebkāda seguma tiek iepludināti klubā?!? Tie tad būtu tie vienādie spēles noteikumi?

Izskatās ka te kāds ir baigais tiesnesis un spriedums jau ir izlemts. Interesanti, ka par šo tēmu draud ar tiesas spriedumiem gadus trīs, bet realitātē viss darbojas un būtiski nekas nemainīsies. Jeb klubu futbols tiešām kļūs par arābu utml miljardieru bezjēdzīgu naudas mētāšanos un sacensību, kurš varēs sapirkt vairāk spēlētājus un pēc tam harēmā par to palielīties.

     [+] [-]

, 2015-05-19 11:36, pirms 9 gadiem
Termins "spekulants" tiek lietots ļoti plaši arī tagad. Pat ASV ir ir regulējums, kurš aizliedz tīrās "spekulācijas", nemaz nerunājot par to, ka finanšu pasaulē šis termins ir viens no top vārdiņiem tagad. Gleizeri par svešu naudu (uz parāda) pērk uzņēmumus (kā MU) un nosmeļ to peļņu.

City tagad arī pats nopelna tuvu tam, ko pelna MU (5. ienākumi pasaulē 2. Anglijā). Naftas magnātu ieguldījumi ir steriotips, ko lieto cilvēki ar tirgus tantes līmeņa sajēgu par finansēm. Paskaties pēdējo Deloitte pētījumu. City šobrīd jau faktiski ir pelnošs klubs ar visiem milzu tēriņiem.

Vai tik arī MU sastāvs nav jāpārbūvē un viņi to tagad nedara?

Arī teksts "bez jebkāda seguma iepludināti klubā" ir izcils piemērs Tavai domāšanai. Protams, lai klubs attīstītos, un paceltos jaunā līmenī (piemēram Leicester kļūtu par top 4 klubu) tajā ir jāiegulda liela nauda, turklāt tas jādara ilgtermiņā. Es saprotu, ka Tev gribētos, ka citi klubiem nekad nebūtu pieejams tāds finansējums kā MU, bet tas nav godīgi.

Vienādi spēles noteikumi būtu, piemēram, visiem vienāds transfēru caps un/vai algu caps. Ja to pieņemtu, es par to neiebilstu. Bet šī brīža FFP ir vienkārši radies dēļ tā, ka "vecie bagātiem" klubi nolēma uztaisīt tādus noteikumus, kas labvēlīgi viņiem, lai neļautu nevienam "jaunajam bagātajam" klubam apdraudēt viņu pozīcijas.

To mainīsies vai nē redzēsim jau pavisam drīz. Tiesas procesi, kā Tu iespējams zini, velkas arī gadus 3-5, it sevišķi par tik nopietniem jautājumiem.

Atkal, jāķeras pie klišejām "arābi", "harēms", tas tikai apliecina, ka pēc būtības Tev nav ko teikt. Es domāju, ka Tu pats saproti, ka FFP ir negodīgs, vienkārši centies to attaisnot, jo tas der MU.

     [+] [-]

, 2015-05-19 11:47, pirms 9 gadiem
Te ir nedaudz plašāk par šo: Platini reveals UEFA's FFP rules to be eased -...

It sevišķi vēlos pievērst uzmanību MU fanu komentāriem (evratime). Lai būtu kluba fans, ne obligāti ir jāataino viss, kas tam ir par labu, un kas acīmredzami ir negodīgs.

     [+] [-]

, 2015-05-19 11:55, pirms 9 gadiem
Necenties mani analizēt, tev tas sanāk vēl sliktāk par izpratni kāpēc ir vajadzīgs ffp. MU ir akciju sabiedrība un Gleizeri likumīgi iegādājās kontrolpaketi. Spekulants ir pilnīgi nepamatots termins, kas apliecina tavu neizpratni par šo jautājumu!

FFP ir godīgākais kas klubu futbolā pēdējos gados ir noticis. Apriebies jau skaidrot kā klubs var ļoti normālā un saprātīgā termiņā kļūt par pelnošu un konkurētspējīgu komandu. Bet protams, gribās jau visu un uzreiz. Iztērējam miljardu, ai kaut kas nesanāca, nu krāms ar visu, paņemam jaunu miljardu un maucam tālāk. Super godīgi, katram Leicester vai Everton tagad jābrauc uz arābiju un jāmeklē kāds miljardieris, jālūdzas lai mūs nopērk un mēs kļūtu konkurētspējīgi

     [+] [-]

, 2015-05-19 12:27, pirms 9 gadiem
Skaidrs, ka likumīgi. Iedod "ātrajā kredītā" naudu ar 100% gada likmi arī ir likumīgi.

Jā, gribās pēc iespējas ātrākā laikā kļūt par labāku klubu, tas ir tikai saprātīgi. Mansurs, piemēram, ir ieguldījis naudu kluba stadionā, uzcēlis jaunu akadēmiju par 200 m, utt. Tāpat šajā laikā ir vinnēti 2 EPL tituli. Tā, ka teikt, ka nesanāca nevar. Paņemt jaunu miljardu tagad drīzāk taisās MU, kas jau 200 m pagājušajā vasarā izmeta.

Bet Leicester vai Everton tiešām jācer , ka viņus nopirks bagāts investors, kurš būs gatavs ilgtermiņā ieguldīt lielu naudu klubā, ja viņi grib būt konkurētspējīgi top 4 līmenī ilgtermiņā (ja viņi to vispār grib). Citu variantu nav- tā saucas tirgus ekonomika.

Un nav pasaulē tādas valsts Arābija. Turklāt, tagad bagātus investorus labāk meklēt Ķīnā vai ASV.

     [+] [-]

, 2015-05-19 12:38, pirms 9 gadiem
Nu ja viss ir likumīgi, ko turpini vāvuļot? Samaksā savu ātro kredītu un nečīksti. Runa bija par ffp, nav ko jaukties lietās par kurām neko nesaproti...

Tāda sajūta, ka man tagad būtu "jāmērās" kas MU ir izdarīts un kādi panākumi sasniegti Gleizeru laikā, bet tādā gadījumā atkal paliksi "jaņos". Ko visu laiku bāz acīs tos 200 miljonus kurus MU iztērēja. Viņi tak paši tos nopelna un nākamsezon ienāks jauni papildus ap 100M kasē. Kur ir problēma ka viņus tērē spēlētāju iegādei? Labāk skaidro kur palika tas City miljards

     [+] [-]

, 2015-05-19 13:16, pirms 9 gadiem
ABa rakstīja: Nu ja viss ir likumīgi, ko turpini vāvuļot? Samaksā savu ātro kredītu un nečīksti. Runa bija par ffp, nav ko jaukties lietās par kurām neko nesaproti...

Tāda sajūta, ka man tagad būtu "jāmērās" kas MU ir izdarīts un kādi panākumi sasniegti Gleizeru laikā, bet tādā gadījumā atkal paliksi "jaņos". Ko visu laiku bāz acīs tos 200 miljonus kurus MU iztērēja. Viņi tak paši tos nopelna un nākamsezon ienāks jauni papildus ap 100M kasē. Kur ir problēma ka viņus tērē spēlētāju iegādei? Labāk skaidro kur palika tas City miljards
Tu esi klauns, kas mētājas ar tukšiem apgalvojumiem un debiliem tekstiem (atdod ātro kredītu, neko nesaproti, utt.). Biju domājis, ka esi gudrāks.

     [+] [-]

, 2015-05-19 15:47, pirms 9 gadiem
septembris rakstīja: City tagad arī pats nopelna tuvu tam, ko pelna MU (5. ienākumi pasaulē 2. Anglijā). Naftas magnātu ieguldījumi ir steriotips, ko lieto cilvēki ar tirgus tantes līmeņa sajēgu par finansēm. Paskaties pēdējo Deloitte pētījumu. City šobrīd jau faktiski ir pelnošs klubs ar visiem milzu tēriņiem.
Ja City ir jau pelnošs klubs, tad varu tikai par to priecāties- tuvākajā laikā tad par ffp vairs neuztrauksies.
Turklāt ņem vērā, ka ffp jau neaizliedz VISU. Piemēram infrastruktūras izveidē tādi Geitsi droši var ieguldīt kaut 10 miljardus un sacelt labus stadionus, akadēmijas utt.

Tu ik pa laikam pārmet, ka redz MU var atļauties svaidīties, bet paturi prātā, ka viņi to var lielā mērā pateicoties jaunajam lielajam sponsorlīgumam. Sazin kā vēl būtu bijis, ja šī līguma nebūtu.

Un kā tavuprāt mazie klubi var tikt pie naudas, ja viņiem nav bagāts īpašnieks? Tieši tā- ņem kredītus. Un kā kredīti dzīvē darbojas cerams nav jāskaidro- tie ir arī jāatdod. Ja klubs tomēr nespēj ieiet plusā, tad ir lielas ziepes. Lai šīs ziepes nebūtu- tika izveidots ffp.

Vislaik licies riktīgi sakarīgs kadrs, bet tas, ko runā šeit, esmu pat pārsteigts- gandrīz Robja līmenis.

     [+] [-]

, 2015-05-19 17:50, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Ja City ir jau pelnošs klubs, tad varu tikai par to priecāties- tuvākajā laikā tad par ffp vairs neuztrauksies.
Turklāt ņem vērā, ka ffp jau neaizliedz VISU. Piemēram infrastruktūras izveidē tādi Geitsi droši var ieguldīt kaut 10 miljardus un sacelt labus stadionus, akadēmijas utt.

Tu ik pa laikam pārmet, ka redz MU var atļauties svaidīties, bet paturi prātā, ka viņi to var lielā mērā pateicoties jaunajam lielajam sponsorlīgumam. Sazin kā vēl būtu bijis, ja šī līguma nebūtu.

Un kā tavuprāt mazie klubi var tikt pie naudas, ja viņiem nav bagāts īpašnieks? Tieši tā- ņem kredītus. Un kā kredīti dzīvē darbojas cerams nav jāskaidro- tie ir arī jāatdod. Ja klubs tomēr nespēj ieiet plusā, tad ir lielas ziepes. Lai šīs ziepes nebūtu- tika izveidots ffp.

Vislaik licies riktīgi sakarīgs kadrs, bet tas, ko runā šeit, esmu pat pārsteigts- gandrīz Robja līmenis.
Un kā mazie klubi var tikt pie tādiem sponsora līgumiem kā MU (kas ir viens no galveniem kluba peļņas avotiem)? Nekā un nekad, kamēr tie nevinnēs vismaz tikpat titulus un dabūs tādu pašu fanu bāzi. Un titulus viņi nevinnēs, jo viņiem nav naudas labākiem spēlētājiem.

FFP liedz īpašniekam ieguldīt savu naudu klubā un to tērēt spēlētāju iegādei. Kādēļ, lai neļauti to īpašniekam darīt, ja klubam nerodas nekāds finanšu risks (tas nav aizdevums, bet vienkārši investīcijas pamatkapitālā)? Tas nav godīgi. Mazie klubi nekad nevarēs pelnīt tik cik lielie, ja maziem neļaus kādu brīdi tērēt ievērojami vairāk kā tie nopelna (lai nopirktu labākus spēlētājus un iegūtu titulus). Tieši šo FFP neļauj.

Kā FFP palīdzēja nebankrotēt Parmai? Vai FFP liedz ņemt klubiem kredītus? Nē, tie noteikumi vispār nevērtē to cik klubs ir aizņēmies, kas ir absurdi.

Uzraksti, kam konkrēti no manis rakstītā Tu nepiekrīti un kādēļ? Un kā klubs, kas var tērēt transfēriem 10m gadā var ilgtermiņā sacensties ar klubu, kas var tērēt 200m?

     [+] [-]

, 2015-05-19 18:20, pirms 9 gadiem
Nu bet kas mainītos, ja ffp nebūtu?
Mazie klubi ņemtu kredītus, lai nopirktu piemēram Sterlingu, bet ja nav ffp, tad lielie klubi jau varētu atļauties bidot cik vien grib. Rezultātā 20 gadīgi džeki kā piemēram Pogbā jau maksātu 100m+.
Spēlētāju tirgus mākslīgi uzpūšās un pēc gadiem 10 tie mazie klubi būs gan bez spēlētājiem, gan ar lieliem kredītiem pakaļā. Tā būtu labāk?

To, ka naudas burbuļi eventuāli vienmēr sprāgst, nevienam nav noslēpums.
Kas notika ar būvniecības bumu Latvijā? Kapēc piemēram NHL ir pieredzējuši lokautus? Es personīgi negribu redzēt futbola krahu.

Manuprāt diskutēt šeit var tikai par vienu- vai pašreizējais ffp formāts ir pats optimālākais? Varbūt, ka vajadzētu ieviest kādu punktu par transfēru ''griestiem'', lai arī vidējiem klubiem būtu vismaz izredzes nocopēt kaut vai to pašu Sterlingu, bet ne jau uz kredītu ņemšanas rēķina, kurus tāpat viņiem būs jāatdod.

     [+] [-]

, 2015-05-19 18:25, pirms 9 gadiem
Par tiem mazajiem klubiem jā- loģiski, ka sponsori vairāk skatās uz lielākiem klubiem, bet jebkurš jau ir sācis vairāk vai mazāk ''no nekā''.
Ne jau visi lielie klubi ir sākuši ar milzīgām investīcijām no ārienes.

To, ka no viduvēja kluba līdz CL titulam netikt 10 gadu laikā, jau visiem cilvēkiem ir skaidrs. Protams, ja uzrodas gāze, nafta, gugle, akcijas vai citas investīcijas, tad protams to varētu panākt ātrāk, bet tādā gadījumā- vai tas ir atkal godīgi pret tādiem klubiem kā piemēram Arsenal, kas visus šos gadus ir vairāk vai mazāk izcīnījuši vietu pie saules.

     [+] [-]

, 2015-05-19 18:28, pirms 9 gadiem
Man personīgi pret piemēram Pooles titulu būtu daudz lielāka cieņa, nekā pret kaut vai to pašu City. (no offense)
Tā ka te smagi vēl var padiskutēt par to, kas ir godīgi- ļaut vai neļaut miljardiem vaļu.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-19 19:38, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Par tiem mazajiem klubiem jā- loģiski, ka sponsori vairāk skatās uz lielākiem klubiem, bet jebkurš jau ir sācis vairāk vai mazāk ''no nekā''.
Ne jau visi lielie klubi ir sākuši ar milzīgām investīcijām no ārienes.
No nekaa nekas nerodas. Jebkursh klubs, kas ir nonaacis virsotnee uz ilgaaku laiku (neskaitot individuaalus izleeceejus - viendieniishus), to ir izdarijis taapeec, ka kaadaa briidii taa riiciibaa ir bijushi lielaaki liidzekli nekaa citiem. Taa ir diezgan stabila likumsakariiba.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-19 20:29, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: To, ka no viduvēja kluba līdz CL titulam netikt 10 gadu laikā, jau visiem cilvēkiem ir skaidrs. Protams, ja uzrodas gāze, nafta, gugle, akcijas vai citas investīcijas, tad protams to varētu panākt ātrāk, bet tādā gadījumā- vai tas ir atkal godīgi pret tādiem klubiem kā piemēram Arsenal, kas visus šos gadus ir vairāk vai mazāk izcīnījuši vietu pie saules.
Pirmais meerkjis jau ir uzvareet valsts chempionaataa vai kaa minimums tikt CL.
Par uzvaru CL shobriid pat nerunaasim, jo to pretendentu loks ir veel elitaaraaks un nosleegtaaks. Konkreti izsakoties, ir 3 klubi kas sezonu peec sezonas var reaali izvirziit pamatotas ambiicijas uz uzvaru CL, tie ir Real, Bayern un Barcelona.
Bet lai sasniegtu piemineeto saakotneejo meerki, jaunbagaatniekiem gribot negribot naakas forseet investiicijas, jo vinjiem ir jaasagrauj jau iesaknojusies un speeciiga hierarhija.
Piemeeri neforseetaam, pakaapeniskaam investiicijaam un kas taadas strateegijas izveeles gadiijumaa var notikt, arii nav taalu jaameklee. Tie ir shiis sezonas Liverpool un Spurs. Lai shie klubi ieguutu titulu vai vietu CL, vinjiem par labu ir jaasakriit daudziem faktoriem. Taa tas notika ar Pool pagajusha sezona un Spurs dazhas sezonas agraak. Bet konsolideet ieguuto poziiciju shie klubi nespeeja.
Tieshi no shaadas iestreegshanas starpposmaa arii jaunbagaatnieki censhas izvairiities, forseejot investiicijas. Jo shada iestregshana vinjiem ilgterminaa izmaksaas veel daargaak. Te runa te pat nav pat godiigumu, taadaas kategorijaas nedomaa ne lielie, ne mazie klubi. Runa ir tikai par optimaalo apstaaklu nodrosinaasanu izvirziitaa meerka sasniegsanai. Paareejais viss ir tiiras emocijas (arii Tevis piemineetaa cienja pret Pool vai City kaa liigas uzvareetaajiem).

     [+] [-]

, 2015-05-20 08:57, pirms 9 gadiem
septembris rakstīja: Tu esi klauns, kas mētājas ar tukšiem apgalvojumiem un debiliem tekstiem (atdod ātro kredītu, neko nesaproti, utt.). Biju domājis, ka esi gudrāks.
Labāk nedomā, tev pārāk reti sanāk. Kā jāpaskatās tālāk par savu City, kļūsti par prastu un garlaicīgu heiteri.

     [+] [-]

, 2015-05-20 13:58, pirms 9 gadiem
I told you that Michel Platini was destroying...
ļoti labs raksts par šo tēmu