Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vaņins Eiropas līgas grupu turnīrā debitē ar uzvaru pār krievu "Rubin"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vaņins Eiropas līgas grupu turnīrā debitē ar uzvaru pār krievu "Rubin"
Andris Vaņins
Foto: fc-sion.ch

Šodien startē arī 2015./16.gada sezonas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrs. B grupas mačā Andra Vaņina pārstāvētā Šveices "Sion" savā laukumā ar 2:1 pārspēja Kazaņas "Rubin" no Krievijas. Vaņins sargāja vārtus visas 90 minūtes un ielaistajos vārtos ir grūti vainojams.

"Sion" neapstrīdamais pamatvārtsargs Andris Vaņins pirms turnīra sākuma paziņoja, ka, viņaprāt, favorīts uz 1.vietu četru komandu grupā ir "Liverpool", bet pārējās trīs komandas varētu cīnīties par 2.vietu. Ja tā, tad šodien "Sion" bija jāsāk ņemt punktus, jo Šveices vienība savā laukumā uzņēma Kazaņas "Rubin".

Krievu klubam pašmāju čempionātā problēmu netrūkst un to nevarēja nepamanīt arī šovakar. Siona 1.puslaikā dominēja un jau 11.minūtē mājinieku futbolists, senegālietis Musa Konate, no soda laukuma robežām atklāja rezultātu. Vaņina komanda pie sasniegtā neapstājās un vēl pāris reizes reāli varēja gūt vārtus un "Rubin" bija jābūt apmierinātai, ka pēc 45 minūtēm tikai 0:1. Mūsu vārtsargam līdz pārtraukumam darba praktiski nebija.

2.puslaikā "Rubin" uzlaboja sniegumu un jau pietiekami regulāri tuvojās Vaņina vārtiem. 63.minūtē sekoja pirmais ļoti bīstamais sitiens pa "Sion" vārtsarga, taču tas tika bloķēts, bumbai pārlidojot nedaudz virs pārliktņa. Diemžēl vēl pēc divām minūtēm "Rubin" izlīdzināja - bumba veiksmīgi atlēca pie Maksima Kanuņņikova, kurš ar asu sitienu pašā vārtu stūrī pārspēja Vaņinu (1:1).

Pēc vārtu ielaišanas "Sion" atsāka spēlēt agresīvāk un uzbrūkošāk. Šveices komanda taustījās, taustījās, līdz 82.minūtē ieguldītais darbs deva rezultātu - ielaušanās soda laukumā, piespēle gar vārtiem un atkal precīzs Konate (2:1)! "Sion" bija tuvāk trešajiem vārtiem nekā "Rubin" izlīdzinājumam, un Vaņins ar komandas biedriem svinēja vērtīgu 2:1 uzvaru. Grupas paralēlajā mačā "Bordeaux" un "Liverpool" dalīja punktus uz pusēm - 1:1. Nākamajā kārtā pēc divām nedēļām Vaņins un "Sion" dosies uz "Anfield", lai 1.oktobrī tiktos ar "Liverpool".

Jāpiemin, ka Vaņinam šovakar tā bija debija Eiropas līgas grupu turnīrā. 2011./12.gada sezonā "Sion" "play-off" kārtā divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja Skotijas "Celtic", taču toreiz Šveices klubam tika piespriesti tehniskie zaudējumi par neatļauta spēlētāja dalību.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-17 21:56, pirms 9 gadiem
Malacis! Eiropas līgā arī Latvijā tomēr

  +3 [+] [-]

, 2015-09-17 21:56, pirms 9 gadiem
Varētu būt - Šveicē- kā mājās. Bet Andris sen jau bija pieaudzis vismaz EL grupu turnīram. Žēl tik ka debija tajā tik vēlu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-09-17 22:09, pirms 9 gadiem
Kirzakas smaids rakstīja: Vaninam max 2_3 sezonas, kurš aizstas vinu izlase?
Tur jau nu mums problemu nav, daudzi talantigi vartsargi nedabu iespeju izlase del Vanina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-17 22:28, pirms 9 gadiem
Kirzakas smaids rakstīja: Nez nez augsta limeni spelejosu nav
Vaņins, kļūdams par izlases pirmo vārtsargu, bija FK Ventspils vārtsargs. Izlase deva iespēju parādīt sevi starptautiski. Kāpēc lai kāds cits jaunais neparādītu sevi?

  +3 [+] [-]

, 2015-09-17 22:53, pirms 9 gadiem
īstenībā, ja Siona rāda labu sniegumu, var gan no grupas tikt ārā, gan diezgan tālu aizspēlēties, veiksmi Andrim!

  +4 [+] [-]

, 2015-09-17 22:59, pirms 9 gadiem
Tad kad Vaņins aizies, vārtus atkal sargās Koļinko! ))))

  +2 [+] [-]

, 2015-09-17 23:24, pirms 9 gadiem
Nevajag steigties aizvadīt, vārtsargi var spēlēt līdz 40, ja veselība tur, daži spēlē pat vēl mazliet ilgāk. Lai tik Vaņins spēlē! Un, kad viņš beigs, latviešu jaunās paaudzes topā jau būs pavisam cita aina, nekā šodien, tāpēc nominēt troņmantnieku ir par agru.
Protams, pašreizējās paaudzes latviešu vārtsargiem Vaņins "aizšķērso" ceļu uz izlasi, tā ir pašsaprotama situācija.

     [+] [-]

, 2015-09-17 23:24, pirms 9 gadiem
Boston United rakstīja: Tad kad Vaņins aizies, vārtus atkal sargās Koļinko! ))))
nebrīnītos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-18 09:19, pirms 9 gadiem
Cerams, ka Rihards Matrevics no West Ham United jaunatnes komandas īstajā brīdī sāks spēlēt Anglijā augstā līmenī un varēs aizstāt Vaņinu, kad pienāks laiks...

     [+] [-]

, 2015-09-18 09:21, pirms 9 gadiem
Vienīgais ar ko Koļinko ir labāks par Andri,tā ir bumbas ievadīšana spēlē.Kas attiecās uz vakardienas maču ,tad paldies Sion ,ka uzlaboja man pašā vakarā garstāvokli.Skatoties basketbolu Latvijas izlases izpildījumā,TV izslēdzu dažas minūtes līdz otrās ceturdaļas beigām.Tālāk sekoja hokeja murgs Rīgas Dinamo izpildījumā,ko arī ātri izslēdzu,labi ,ka rādīja Rubin spēli ar Sion.Kad Andris ielaida golu ,domāju vakars pavisam pagalam.

     [+] [-]

, 2015-09-18 09:36, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Vienīgais ar ko Koļinko ir labāks par Andri,tā ir bumbas ievadīšana spēlē.Kas attiecās uz vakardienas maču ,tad paldies Sion ,ka uzlaboja man pašā vakarā garstāvokli.Skatoties basketbolu Latvijas izlases izpildījumā,TV izslēdzu dažas minūtes līdz otrās ceturdaļas beigām.Tālāk sekoja hokeja murgs Rīgas Dinamo izpildījumā,ko arī ātri izslēdzu,labi ,ka rādīja Rubin spēli ar Sion.Kad Andris ielaida golu ,domāju vakars pavisam pagalam.
Neesmu pārliecināts par bumbas ievadīšanu. Man Koliņko ir atmiņā ar bumbu sišanu autā

  +1 [+] [-]

, 2015-09-18 09:55, pirms 9 gadiem
Savā karjeras zenītā Kolinko bija viens no labākajiem krievu Premjerlīgas vārtsargiem. Grūti salīdzināt. Abi labākie, manuprāt, vārtsargi LAT futbola vēsturē.

     [+] [-]

, 2015-09-18 17:15, pirms 9 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Savā karjeras zenītā Kolinko bija viens no labākajiem krievu Premjerlīgas vārtsargiem. Grūti salīdzināt. Abi labākie, manuprāt, vārtsargi LAT futbola vēsturē.
Karavājevs mācēja uz nulli nostāvēt pret EČ dāņiem un spāņiem