Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Čempionu līga Portugālē, Latvijas klubi Eirokausus sāks augustā

Rolands Eliņš

Oficiāli: Čempionu līga Portugālē, Latvijas klubi Eirokausus sāks augustā
"Riga" ar čempiones kausu. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova, LFV

UEFA šodien paziņojusi pieņemtos lēmumus sakarā ar saviem šīs sezonas un nākamās sezonas rīkotajiem turnīriem. Šīs sezonas Čempionu līgas izskaņa tiks izspēlēta centralizēti Portugālē, bet nākamā Eirokausu sezona sāksies augusta vidū, turklāt tā būs saīsināta – katra kvalifikācijas kārta, izņemot ČL „play-off” kārtu, būs ar vienu spēli iepriekšējo divu maču vietā.

UEFA apstiprināja jau iepriekš ziņoto par saviem plāniem izspēlēt 2019./20. gada sezonas turnīrus centralizēti. Čempionu līgas ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls notiks Lisabonā, Portugālē, Eiropas līga tiks pabeigta Vācijā, bet sieviešu Čempionu līga tiks izspēlēta Spānijā. Spēles paredzētas augustā, turklāt jāuzsver, ka izslēgšanas spēles noritēs vienā mačā, nevis, kā tradicionāli ierasts, divu spēļu summā.

Eiropas līgā un Čempionu līgā vēl gan palikuši neizspēlēti astotdaļfinālu otrie mači, un UEFA par tiem vēl nav pieņēmusi lēmumu – vai nu tie tiks aizvadīti finālturnīru norises vietā vai arī iepriekš paredzētajās vietās klubu mājas laukumos. Ceturtdaļfinālu izloze Čempionu līgā paredzēta desmitajā jūlijā.

UEFA apstiprinātais scenārijs paredz, ka 2019./2020. gada sezona noslēgsies 23. augustā, taču 2020./21. gada sezonas kvalifikācija sāksies jau pirms, un tie savukārt ir jaunumi, kas tiešā veidā attiecas uz Latvijas vadošajiem klubiem. UEFA apstiprinājusi, ka koronavīrusa pandēmija nav ietekmējusi nākamās sezonas ceļazīmes, proti, visi klubi, kas bija izcīnījuši tiesības dalībai ČL un EL, varēs tās izmantot.

Latvijas čempionvienībai „Riga” paredzēta dalība Čempionu līgā, kamēr RFS, „Ventspils” un „Valmiera” spēlēs Eiropas līgas kvalifikācijā. Visas Latvijas komandas kvalifikācijas turnīrus sāks no pirmās kārtas un darīs to augusta otrajā pusē. „Riga” spēle ČL atlases pirmajā kārtā ieplānota 18./19. augustā, bet Eiropas līgā pirmā atlases kārta būs 27. augustā.

Jāuzsver, ka arī šeit UEFA mainījusi noteikumus un uzvarētājs tiks noteikts ar vienas spēles palīdzību, nevis divu spēļu summā, kā ierasts. Vienīgais izņēmums būs ČL „play-off” jeb ceturtās kārtas izspēle. Attiecīgi vēl jo svarīgāka būs kvalifikācijas turnīra izloze, kurā tiks noteikts arī tas, kura komanda aizvadīs spēli savā laukumā. Kvalifikācijas turnīri risināsies līdz pat oktobra sākumam, bet grupu turnīri šoreiz sāksies tikai oktobra beigās, tiesa, tiks izspēlēti līdz ierastajam termiņam – līdz decembra vidum, kas sola saspringtu kalendāru ČL un EL grupu turnīra dalībniecēm.

Savukārt izlašu sakarā UEFA paziņojusi, ka „Euro 2020”, kas pārcelts uz nākamo gadu, norisināsies tajās pašās 12 pilsētās, kas bija plānotas jau iepriekš. EČ pārceltās kvalifikācijas spēles notiks oktobrī un novembrī, kad izlašu logi tiks pagarināti tieši šī mērķa dēļ, proti, šajos mēnešos izlasēm būs iespējas aizvadīt trīs spēles, nevis ierastās divas.

Latvijas futbolai izlasei debija jaunā galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadībā paredzēta Nāciju kausa izcīņā, kura grupu turnīru izspēle apstiprināta līdzšinējā – divas spēles septembrī, divas oktobrī un divas novembrī. Arī Latvijas izlasei attiecīgi būs iespējas papildus tam aizvadīt pārbaudes mačus oktobrī un novembrī.

UEFA vienojusies, ka šīs sezonas atlikušajā daļā klubiem būs iespēja katrā mačā izmantot piecas maiņas, taču nākamās sezonas spēlēs klubiem būs jāpaliek pie ierastajām trim maiņām.

UEFA kalendārs 2020. gadam

Čempionu līga 2019./2020.g.

10. jūlijs – izloze
7./8. augusts – atlikušie astotdaļfināli
12.-15. augusts – ceturtdaļfināli
18./19. augusts – pusfināli
23. augusts fināls

Eiropas līga 2019./2020.g.

10. jūlijs – izloze
5./6. augusts – atlikušie astotdaļfināli
10./11. augusts – ceturtdaļfināli
16./17. augusts – pusfināli
21. augusts fināls

Čempionu līga 2020./2021.g.

8. un 11. augusts - Priekšsacīkstes
18./19. augusts – pirmā kārta („Riga”)
25./26. augusts - otrā kārta
15./16. septembris – trešā kārta
22./23. un 29./30. septembris – „play-off” kārta
20./21. oktobris, 27./28. oktobris, 3./4. novembris, 24./25. novembris, 1./2. decembris un 8./9. decembris – grupu turnīrs

Eiropas līga 2020./2021.g.

20 augusts - Priekšsacīkstes
27. augusts – pirmā kārta („Ventspils”, „Valmiera”, RFS)
17. septembris - otrā kārta
24. septembris – trešā kārta
pirmais oktobris – „play-off” kārta
22. oktobris, 29. oktobris, 5. novembris, 26. novembris, 3. decembris un 10. decembris – grupu turnīrs

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/new...

     [+] [-]

, 2020-06-17 20:19, pirms 4 gadiem
Kāpēc vienā no cowvid19 perēkļiem, nevis, piemēram Islandē vai Baltkrievijā?

     [+] [-]

, 2020-06-17 22:11, pirms 4 gadiem
Atrais turnirs