Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Mums ir salmiņš, un Zalcburga ļoti nopietni gatavojas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dobrecovs: "Mums ir salmiņš, un Zalcburga ļoti nopietni gatavojas"
Viktors Dobrecovs
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Šodien Latvijas kausa izcīņas 1/8 finālā "Liepāja" Rīgā 49.vidusskolas laukumā ar 5:2 pārspēja 2.līgas vicelīderi "Caramba". Pēc spēles Sportacentrs.com uz pāris vārdiem aicināja liepājnieku galveno treneri Viktoru Dobrecovu, kura komandai jau otrdien paredzēta Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 2.kārtas atbildes spēle pret Austrijas "Red Bull" no Zalcburgas.

Kāda bija galvenā ideja šodien, laižot laukumā pamatsastāvā Afanasjevu, Gauraču, Kurtišu, bet atstājot mājās visus tos, kuri bija pamatsastāvā Austrijā?
Jā, uz Rīgu neatbrauca neviens no tiem, kas Austrijā bija starta vienpadsmitniekā, bet šodien doma bija iedot spēles laiku tiem, kas tur nāca uz maiņu - Afanasjevam un Kurtišam. Afanasjevs Austrijā spēlēja maz, tāpēc šeit viņam bija pilna spēle, bet Markam šodien bija plānotas 55-60 minūtes, un tā arī izdarījām. Un šeit neatbraukušie palika mājās trenēties.

Nebija bail, piemēram, to pašu Afanasjevu laist šeit uz mākslīgā pret amatieriem - ka nesalauž...
Ko nozīmē bailes? Tiem spēlētājiem, kas nespēlē, kaut kur tā spēļu prakse ir vajadzīga. Tāpēc pieņēmām lēmumu, ka viņiem jāspēlē šeit.

Kā komanda ar daudzajiem jauniešiem sastāvā šodien nospēlēja?
Grūti atbildēt... 4:2.

5:2.
Pat 5:2 - redzi, es nezinu. Spēle gāja tā, ka bija grūti sekot līdzi. Tik daudz kļūdu... Man liekas, pretinieks sitienu skaita ziņā pat pārspēja mūs. Daļa mūsu futbolistu aizsardzībā kaut kur nosimulēja [acīmredzot domāts - imitēja cīņu - aut.], jaunajiem vēl nav tās pieredzes, ir tikai dublieru čempionāts. Tas ir tas, ko saku - ja jaunietis spēlē pret citiem jauniešiem, liekas, jā, viņš ir labs. Bet ja iemet, rekur, ar večiem, tad rodas problēmas. Līdzīgi daudziem esmu atbildējis par Marku Kurtišu. Man visi saka, ka viņš izlasē [U-19 - aut.] gūst vārtus un pēdējā U-19 turnīrā, kas bija Rīgā, viņš guva vārtus pret vēl jaunākiem - tur viņš izskatās masīvāks. Te mēs redzam, ka viņš spēlē pret vīriem un 60 minūtēs viņam viens sitiens. Tāpēc te vēl var pastrīdēties... Viņš ir labs, bet man ir secinājums, ka tu savu īsteno potenciālu parādi tad, kad spēlē pret vīriem.

Nebija bail ar jauniešu sastāvu izlidot no kausa, kas tomēr "Liepājai" vēl ir nesasniegta virsotne un noteikti ir starp kluba prioritātēm?
Skaidrs, ja mēs par šo tēmu runātu pirms vairākām nedēļām, respektīvi, pirms nospēlētās pirmās spēles ar Zalcburgu, varbūt mēs domātu citādi. Bet tagad [kad "Red Bull" zaudēts tikai ar 0:1 - aut.] mums ir salmiņš, aiz kura aizķerties un tāpēc varbūt tāda sastāva izvēle. Ja mēs būtu šodien zaudējuši, tad man būtu lielas pretenzijas pret spēlētājiem - vienalga, vai tie ir dublieri, vai jaukta komanda. Kamēr mums ir salmiņš... Nu, ja būtu izlidojuši, tad būtu izlidojuši.

Diakvnišvili nebūtu Virslīgā jāspēlē? Viņš jūs šodien pamatīgi patrenkāja.
Tāpēc jau saku, ka te ir tā starpība starp jauniešiem un pieredzējušajiem. Viņš [Diakvnišvili] zina, kur ar pieredzi nolikt korpusu, kur apstādināt bumbu, kamēr jaunietis redz bumbu un skrien virsū, kaut gan viņam nemaz nevajag skriet, bet vienkārši pareizi nostāties. Viņam ir pieredze, un pieredzējis futbolists zina, kā pareizāk izdarīt. Vai viņam būtu jāspēlē pie mums - domāju, ka nē, mums ir pietiekoši, kam spēlēt [smejas].

Biju domājis tieši Virslīgu, nevis konkrēti jūs.
Varbūt Virslīgā kādam jā, mums nē.

No nenopietnajiem jautājumiem - ko nodomātu Zalcburgas skauts, ja šodien būtu klātienē vērot jūs šādā mačā?
Viņi vakar arī spēlēja tieši tāpat - neviens no tiem, kas spēlēja pret mums, nepiedalījās vakardienas spēlē ["Red Bull" Austrijas kausa izcīņas 1.kārtā ar 3:1 pārspēja "Vorwärts", un tikai brazīliešu pussargs Bernardu izgāja pamatsastāvā gan pret "Liepāju", gan vakar; neskatoties uz rezerves sastāvu, arī tajā pamatsastāvā 8 no 11 spēlētājiem bija leģionāri... - aut.]. Tāpēc, vismaz es tā domāju, viņi sākotnēji domāja, ka pirmajā spēlē uzvarēs mūs ar lielu rezultātu, bet tagad ir paņēmuši pauzīti un arī ļoti nopietni gatavojas cīņai ar mums. Pretējā gadījumā viņi pēc trim dienām pēc spēles ar mums būtu spēlējuši kausā ar to pašu sastāvu, bet atbildes spēlē pret mums jau spēlētu ar citiem. Tagad viņiem bija jāizlaiž [domāts - jāpietaupa pamatsastāvs - aut.]. Ja tu uzdod nenopietni, tad arī jokojot atbildēšu - vakar apskatījos, ka Zalcburga kausā spēlē ar rezerves sastāvu un nolēmu, ka mēs arī tāpat darīsim. Bet, ja nopietni, tad jau iepriekš bija izlemts, ka brauksim ar tiem, kas spēlē mazāk.

Pamatsastāvam šodien treniņš bez tevis vai vakarā novadīsi?
Nē, viņiem bez manis bija kārtīgs treniņš. Arī vakar kārtīgi trenējāmies - mums nebija pirmsspēles [ar "Caramba" - aut.] treniņa, bet gan kārtīgs kondīcijas treniņš. Šodien tāds pats Liepājā.

Mareka vadībā?
Jā.

Kas ar Strumiju - kā izskatās viņa perspektīvas pēc gūtās ribas traumas?
Viņš saka, ka jā [spēlēs pret Zalcburgu atbildes mačā - aut.], bet man ir bažas - pat ja viņš būs gatavs, viņš visu šo nedēļu nebūs trenējies un likt šādu cilvēku sastāvā... laikam nē. Viņš saka jā un, zinot viņa raksturu un vīrišķīgumu, tas nav pārsteigums un, ja laidīšu spēlēt, zinu, ka viņš sitīsies. Skatīsimies - vēl ir pāris dienas.

Pret Zalcburgu teorētiski ir jāspēlē uzbrūkoši, jo jāatspēlējas divu spēļu summā. Kas notiek ar uzbrukumu, ņemot vērā, ka Grebis, Gauračs, Kurtišs ir šeit [nevis ar pamatkodolu Liepājā], Ikaunieks ir prom?
[Izstāsta par plānu uzbrukumā pret Zalcburgu, bet palūdz nepublicēt, tālāk turpina par uzbrukuma situāciju vispārīgi - aut.] Es neuzskatu, ka mums ar uzbrukumu būtu problēmas. Mēs tagad varam mainīt shēmas - spēlēt gan ar diviem ātriem uzbrucējiem un vienu lielo, gan ar diviem lielajiem. Tāpēc mums tagad ir vairāk izvēles. Agrāk bijām pieraduši, ka Dāvis būs un varbūt centāmies vairāk viņam pielāgoties. Tagad mums ir vairāk variāciju.

Noslēgumā - vai klubā jūti rosību, aktīvu organizēšanos lielajai atbildes spēlei ar "Red Bull"? Vai jūti, ka būs liela ažiotāža un daudz skatītāju?
Ažiotāža kaut kāda būs. Varbūt nevaru tik precīzi pateikt tieši par liepājniekiem, bet visapkārt dzirdu, ka vienam tur 50 cilvēki taisās no Rīgas atbraukt, otrs sola 30 atvest, visi prasa, kur var dabūt biļetes. Tā ka kaut kas laikam notiks. Kas attiecas uz klubu, protams, ka ir rosība. Piemēram, šodien uz spēli nebrauca līdzi menedžeris, jo ir daudz darīšanu, jāizpilda dažādas prasības. Esam nomainījuši rezervistu soliņu otrā pusē, lai tā tribīne otrā pusē būtu pilna un visi varētu redzēt. Tā ka visi klubā domā par šo nākamo spēli.

"Liepāja" ar otro sastāvu (dublieru spēlētāji, kā arī Zalcburgā uz maiņu nākušie Kurtišs un Afanasjevs, plus Gauračs, kurš Austrijā palika rezervē; uz maiņu vēlāk vēl nāca Grebis) pārspēja "Caramba" ar 5:2. Jāatzīmē, ka 2.līgas komanda spēlēja drosmīgu futbolu un izveidoja ļoti daudz uzbrukumu, sagādājot raizes čempioniem. Sevišķi izcēlās gruzīns Giorgi Diakvnišvili, kurš guva divus vārtus - pirmajā gadījumā izmānīja sedzēju un trāpīja pašā stūrī, bet otrajā gadījumā skaisti ielādēja bumbu devītniekā. Pēc otrajiem vārtiem Diakvnišvili, kurš visas spēles garumā izpelnījās skatītāju ovācijas, pārmeta salto. Vēlāk Diakvnišvili arī nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru partneris nerealizēja. Tomēr arī pēc 2:5 "Caramba" ģērbtuvēs varēja saklausīt vētrainu kaujas saucienu korī - šī komanda var būt lepna par šodienas futbolu.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-16 19:05, pirms 8 gadiem
Ja jums ir salmiņš, kokteili var un vajag izsūkt līdz dibenam! Pat tad, ja tur klāt buļļa č...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-07-17 07:59, pirms 8 gadiem
Salmiņš... Tīri tikpat labi varēja būt 0:2 pirmajās 15 minūtēs Austrijā un tad būtu čau kakau, ar visu autobusu. Tas ka pēc tam viņi paši tur mudījās, tā ir viņu problēma, ja "asins pa degunu" visu spēli laistu, tad vēl kādu pārīti iesistu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-07-17 15:15, pirms 8 gadiem
Kāpēc nav informācijas, ka Liepājas vārtos debitēja futbolista gaitas Kuldīgā sākošais 19 g. jaunais vārtsargs Krišjānis Zviedris?

  +3 [+] [-]

, 2016-07-17 15:25, pirms 8 gadiem
Jāatbalsta jebkuru Latvijas klubu eirokausos, nevis domāt par 0-3 vai 0-4. Nebūs. Būs labā spēle. Veiksmi FKL !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-07-17 20:43, pirms 8 gadiem
rozens rakstīja: Nāk prātā vecais stāstiņš. Sēž Grebja barčikā visa leģionāru gvarde - Toress, Katasonovs utt Grebis protams pālī aiz letes visā priekšautā. nāk pa durīm Zuntners iekšā... toresa teksts - '' ooooo Suntness priso, Suntness, a snai, ti mena cenis, ja tvoi sostra ipal''...
vss bārs tur pārrēkušies sēdēja
kur vietā ir grebim bārs?

  +3 [+] [-]

, 2016-07-17 20:49, pirms 8 gadiem
Grebim bārs pie rozena villā! Ha ha ha ! Te katrs ar savām alkohola problēmām....rozen, cik divlitrenes iztempi?

     [+] [-]

, 2016-07-18 19:11, pirms 8 gadiem
Viktors protams nav nekads Mourinjo. Bet lai veicas FKL.

     [+] [-]

, 2016-07-18 20:52, pirms 8 gadiem
Rīt spēle pret RedBulls.