Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Uz UEFA gada futbolista balvu pretendē Bufons, Mesi un Ronaldu

Rolands Eliņš

Uz UEFA gada futbolista balvu pretendē Bufons, Mesi un Ronaldu
Krištianu Ronaldu
Foto: AFP/Scanpix

UEFA paziņojusi trīs finālistus balsojumā par aizvadītās sezonas labākā futbolista balvu. Uz šo titulu pretendē Turīnas “Juventus” vārtsargs Džanluidži Bufons, “Barcelona” līderis Lionels Mesi un Madrides “Real” uzbrucējs Krištianu Ronaldu.

Galvenās balvas ieguvējs par 2016./17. gada sezonu tiks paziņots 24. augustā. Uzvarētāja noskaidrošanā UEFA iesaistīja žūriju, kuru veidoja 80 treneri no UEFA sacensībās spēlējošajiem klubiem, kā arī 55 žurnālisti no 55 UEFA dalībvalstīm. Šai balvai iespējams nominēt jebkuru spēlētāju, kurš aizvadītajā sezonā piedalījies UEFA dalībvalsts čempionātā, neskatoties uz viņa paša pilsonību. Vērtēts tiek sniegums gan vietējā čempionātā, gan Eirokausos, gan izlašu spēlēs.

Pieredzējušais Itālijas vārtsargs Džanluidži Bufons palīdzēja “Juventus” kārtējo reizi aizstāvēt čempionu godu Itālijā, kā arī otro reizi pēdējos trīs gados palīdzēja sasniegt Čempionu līgas finālu. Savu lielo un vēl nepiepildīto mērķi – uzvarēt Čempionu līgā – Bufonam neizdevās realizēt arī šoreiz.

To viņam liedza Madrides “Real” ar Krištianu Ronaldu priekšgalā. “Real” izdevās izcīnīt arī Spānijas čempiones titulu, kamēr Ronaldu bija ČL rezultatīvākais spēlētājs. Kopumā aizvadītajā sezonā Ronaldu guva 52 vārtus, četrus no tiem pret Latvijas izlasi PK atlases spēlēs.

Savukārt Lionels Mesi aizvadītajā Spānijas čempionātā izcēlās ar 37 vārtu guvumiem. Ar viņu sastāvā “Barcelona” iekļuva Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kā arī kļuva par Spānijas vicečempioni. Mesi un Ronaldu šo balvu ieguvuši jau divas reizes – Mesi 2011. un 2015. gadā, Ronaldu 2014. gadā un pagājušajā sezonā.

Aiz trim finālam izvirzītajiem spēlētājiem palika divi “Real” futbolisti – Luka Modričs un Toni Kross. Pirmajā desmitniekā kopumā bija četri “Real” spēlētāji, bet divi no “Juventus”. Astotajā vietā bija franču jaunais talants Kilians Mbapē, desmitnieku noslēdza šosezon ČL nespēlējušais Zlatans Ibrahīmovičs, kurš palīdzēja “United” triumfēt Eiropas līgā.

Jāpiemin, ka gada balvas kandidātu desmitniekā nav neviena no trim pasaules dārgākajiem futbolistiem – ne Gereta Beila, ne Pola Pogbā, ne šovasar uz PSG pārgājušā Neimāra.

UEFA Gada futbolista balvas kandidāti

V.SportistsKlubsValsts
xDžanluidži BufonsJuventusItālija
xLionels MesiBarcelonaArgentīna
xKrištianu RonalduRealPortugāle
4.Luka ModričsRealHorvātija
5.Toni KrossRealVācija
6.Paulo DivalaJuventusArgentīna
7.Serhio RamossRealSpānija
8.Kilians MbapēMonacoFrancija
9.Roberts LevandovskisBayernPolija
10.Zlatans IbrahīmovičsUnitedZviedrija

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +2 [+] [-]

, 2017-08-15 19:12, pirms 7 gadiem
Domāju, ka Ronaldo iegūs balvu, Messi atkrīt uzreiz, Buffons tika izģērbts finālā. Būtu tikai loģiski, ja balvu saņemtu CR7

  +6 [+] [-]

, 2017-08-15 19:19, pirms 7 gadiem
Eliņ, Levandovskis tiešām pieņēmis Vācijas pilsonību?

  +2 [+] [-]

, 2017-08-15 19:19, pirms 7 gadiem
Saspēles vadītājiem un arī vārtsargiem šķiet pat par izcilu spēli nekad nav lemts saņemt balvas, kamēr vien messi un ronaldo eksistē, domāju, ka Modričs Kross būtu patiešām pelnījuši. Tomēr nepārspēts bullšits ir tas, ka 2014. gadā Noieram neiedeva Ballon D'or pēc PK.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 19:21, pirms 7 gadiem
Ronaldo bez jautājumiem, pietrūka mazliet Dž. Dž. vai kā Kreipāns teiktu, burvim

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 19:22, pirms 7 gadiem
ko ta Mesii taadu izdarijis ir????????????????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-08-15 19:36, pirms 7 gadiem
jau kuro gadu, manuprāt, lielākais futbola talants pēdējā desmitgedē, Pepe, tiek pilnībā ignorēts

  -2 [+] [-]

, 2017-08-15 19:41, pirms 7 gadiem
chemist_dk rakstīja: jau kuro gadu, manuprāt, lielākais futbola talants pēdējā desmitgedē, Pepe, tiek pilnībā ignorēts
Tizlenis desmitgades viņš ir.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-15 20:42, pirms 7 gadiem
Kols rakstīja: Saspēles vadītājiem un arī vārtsargiem šķiet pat par izcilu spēli nekad nav lemts saņemt balvas, kamēr vien messi un ronaldo eksistē, domāju, ka Modričs Kross būtu patiešām pelnījuši. Tomēr nepārspēts bullšits ir tas, ka 2014. gadā Noieram neiedeva Ballon D'or pēc PK.
Aizsargi jau arī..Pēdejais aizsargs ja nemaldos 13 gadi atpakaļ..Kanavaro pēc kausa iegūšanas ar Itāliju.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-15 21:52, pirms 7 gadiem
buffons

  +3 [+] [-]

, 2017-08-15 22:29, pirms 7 gadiem
sanco31 rakstīja: ko ta Mesii taadu izdarijis ir????????????????
Futbolu skaties, sieviete?

  -3 [+] [-]

, 2017-08-15 22:38, pirms 7 gadiem
wtf??? Kādā sakarā tur Bufons!? Dēļ vārda, dēļ prestiža, dēļ gudras sejas izteiksmes?
Tjipa daudz spēles sausā ČL? Bet viņam tak tur darba vispār nebija, visu izdarīja Juves aizsardzība, nevis viņš. Tiklīdz darbs uzradās, tā arī bumbas no vārtiem ārā ņēma. Nesaku, ka viņš galīgi nekam neder, bet lai liktu viņu top3 no visiem futbolistiem, tur vajadzēja masveidā superseivus ārā vilkt. Noieram pret real 2 spēlēs bija vairāk seivu, nekā Bufonam pa visu ČL sezonu

  +3 [+] [-]

, 2017-08-15 22:50, pirms 7 gadiem
Swordsman rakstīja: wtf??? Kādā sakarā tur Bufons!? Dēļ vārda, dēļ prestiža, dēļ gudras sejas izteiksmes?
Tjipa daudz spēles sausā ČL? Bet viņam tak tur darba vispār nebija, visu izdarīja Juves aizsardzība, nevis viņš. Tiklīdz darbs uzradās, tā arī bumbas no vārtiem ārā ņēma. Nesaku, ka viņš galīgi nekam neder, bet lai liktu viņu top3 no visiem futbolistiem, tur vajadzēja masveidā superseivus ārā vilkt. Noieram pret real 2 spēlēs bija vairāk seivu, nekā Bufonam pa visu ČL sezonu
Cik spēles esi redzējis ar Juventus pagājušajā sezonā? Varu savu daiktu likt uz spēles ka max 3,4... ierunājās puika

  -2 [+] [-]

, 2017-08-16 02:48, pirms 7 gadiem
bebitis rakstīja: Cik spēles esi redzējis ar Juventus pagājušajā sezonā? Varu savu daiktu likt uz spēles ka max 3,4... ierunājās puika
fināls, abi pusfināli, abi 1/4f, abi 1/8f nepilnīgi, bet hailaitus redzēju. paskatījos arī viņa sezonas hailaitus.Kāpēc prasi?

Un tagad Tava kārta pastāstīti, ko pats esi redzējis, ko tādu tik diženu esi Bufona izpildījumā manījis, ka viņš jāliek starp top 3 pretendentiem.

     [+] [-]

, 2017-08-16 19:52, pirms 7 gadiem
Tā kā Dži Dži diriģē aizsardzību, tā to nedara neviens. Bez Bonuči būs ļoti grūti, bet viņš neizturēja spriedzi, tāpēc arī vairs nespēlē Itālijas labākajā komandā. Savukārt Bufons ir Itālijas futbola dzīvā leģenda, kurš ar savu attieksmi vien ir pelnījis visu, ko ir sasniedzis. Šādiem futbolistiem individuālās balvas ir tikai skaistas greznumlietiņas, bet patiesais novērtējums ir līdzjutēju mīlestība, kura Dži Dži ir garantēta līdz pat mūža beigām un vēl ilgāk.
Ikers jau ir izkonkurēts, bet Dži Dži vietu var atdot tikai viņš pats.