Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas ceturtdaļfinālā "AS Roma" pret "AC Milan"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas līgas ceturtdaļfinālā "AS Roma" pret "AC Milan"
Olivjē Žirū. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA. Pagājušās sezonas fināliste "AS Roma" UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā tiksies ar "AC Milan" futbolistiem, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Pusfinālos savā starpā tiksies pāra Lisabonas "Benfica" - Marseļas "Olympique" uzvarētāja ar "Liverpool" vai Bergāmo "Atalanta".

Otrā pusfinālā tiksies Itālijas klubu "AC Milan" un "AS Roma" dueļa uzvarētāja un Leverkūzenes "Bayer" vai Vesthemas "United" (Anglija).

Vācu trenera Jirgena Klopa vadītā galvenā favorīte "Liverpool", kas šosezon jau ir izcīnījusi Līgas kausu Anglijā un ar 11:2 sagrāva Prāgas "Sparta" Eiropas līgas astotdaļfinālā, tiksies ar "Atalanta".

Klubi 2020./2021. gada sezonā tikās Čempionu līgas grupu turnīrā, "Liverpool" viesos uzvarot ar 5:0, bet "Atalanta" ar 2:0 uzvarot Londonā.

Savukārt pagājušās sezonas Eiropas Konferences līgas uzvarētāji Vesthemas "United" futbolisti pēc uzvaras pār Freiburgas klubu pretī dabūja spēcīgāku pretinieku - 1988.gada UEFA kausa ieguvēju "Bayer", kas ir nepārspēta visās 37 līdzšinējās sezonas spēlēs.

Ceturtdaļfināla mači paredzēti 11. un 18. aprīlī, bet pusfināli notiks 2. un 9. maijā. Nākamajā kārtā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Divas pirmās iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienojās astoņas Čempionu līgā grupās trešo vietu ieņēmušās komandas. Savukārt trešo vietu ieguvējas pārcēlās uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, bet ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona bija beigsies.

Eiropas līgas finālspēle Īrijas galvaspilsētā Dublinā notiks 22. maijā.

Iepriekšējā sezonā par septiņkārtēju šī turnīra uzvarētāju kļuva "Sevilla", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "AS Roma".

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pāri:
"AC Milan" (Itālija) - "AS Roma" (Itālija);
"Liverpool" (Anglija) - Bergāmo "Atalanta" (Itālija);
Leverkūzenes "Bayer" (Vācija) - Vesthemas "United" (Anglija);
Lisabonas "Benfica" (Portugāle) - Marseļas "Olympique" (Francija).

Iepriekšējās sezonas fināliste "Fiorentina" UEFA Konferences līgas ceturtdaļfinālā tiksies ar Plzeņas "Viktoria" no Čehijas, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Šī dueļa uzvarētāji pusfinālā spēlēs ar "Club Brugge" no Beļģijas un Saloniku PAOK no Grieķijas cīņas uzvarētājiem, pirmo cīņu aizvadot mājās.

Otrā pusfinālā Anglijas premjerlīgas vienības Birmingemas "Aston Villa" un Francijas komandas "Lille" maču uzvarētāji pusfinālā spēlēs ar Pirejas "Olympiacos" no Grieķijas vai Stambulas "Fenerbahce".

Ceturtdaļfināla mači ir paredzēti 11. un 18. aprīlī, bet pusfināli - 2. un 9. maijā, uzvarētājām divu spēļu summā iekļūstot nākamajā kārtā.

Finālspēle paredzēta 29. maijā Atēnās.

UEFA Eiropas Konferences līgas otrajā sezonā par čempioniem tika kronēti Vesthemas "United" futbolisti, kuri finālspēlē ar 2:1 uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu.

UEFA Eiropas Konferences līga aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs.

UEFA Konferences līgas ceturtdaļfināla pāri:
"Club Brugge" (Beļģija) - Saloniku PAOK (Grieķija);
Pirejas "Olympiacos" (Grieķija) - Stambulas "Fenerbahce" (Turcija);
Birmingemas "Aston Villa" (Anglija) - "Lille" (Francija);
Plzeņas "Viktoria" (Čehija) - Florences "Fiorentina" (Itālija).

  +2 [+] [-]

, 2024-03-15 15:02, pirms mēneša
Fināls - Liverpool vs AC Milan

     [+] [-]

, 2024-03-15 15:39, pirms mēneša
aivars_marcinkevics_5593420 rakstīja: Fināls - Liverpool vs AC Milan
Finālā nebūs neviena no šim komandām.

     [+] [-]

, 2024-03-15 17:06, pirms mēneša
Kāpēc "Liverpool" pēc autora domām ar "Atalanta" 2020.gadā spēlēja Londonā?

  -1 [+] [-]

, 2024-03-15 21:19, pirms mēneša
aivars_marcinkevics_5593420 rakstīja: Fināls - Liverpool vs AC Milan
Roma - Atalanta

     [+] [-]

, 2024-03-15 22:30, pirms mēneša
Fināls Liverpool / Bayer. Zināms piekristu arī Liverpool/ Milan.