Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Jeņins: ""Riga" nebija sliktāka par Sofijas CSKA komandu"

Ints Megnis
Ints Megnis

Jeņins: ""Riga" nebija sliktāka par Sofijas CSKA komandu"
Ivans Jeņins Bulgārijā
Foto: Foto: Zigismunds Zālmanis ("Riga" FC)

Latvijas vienība "Riga" FC pirmajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra spēlē nebija sliktāka par pazīstamo Bulgārijas vienību Sofijas CSKA, uzskata rīdzinieku centra pussargs Ivans Jeņins.

"Riga" FC ceturtdien viesos ar 0:1 piekāpās CSKA komandai, tomēr atbildes spēli aizvadīs savā laukumā.

"Man liekas, ka pirmajā puslaikā nospēlējām ļoti cienīgi. Bija kompaktums mūsu spēlē, un īstenībā nedevām viņiem nekādas iespējas uzbrukumā. Viņi dažas reizes sita no tālas distances, bet nekas vairāk. Mēs izveidojām var pat teikt, ka divus simtprocentīgus momentus. Varējām iesist, bet nespējām to izdarīt. Otrajā puslaikā jau bija sarežģītāk, plus viņi iesita ātrus, labus vārtus. CSKA ieguva pārliecību, bet mums parādījās caurumi aizsardzībā. Tāpēc bija grūtāk, vēl arī karstums, taču tas, protams, nav attaisnojums. Grūtāk kļuva spēlēt," paudis Jeņins, kuram pašam mačā bija laba iespēja izcelties. "Vienkārši vārtsargs viņus izglāba, paveicās pretiniekiem. Varbūt arī ne es pilnīgi veiksmīgi uzsitu, taču bumba lidoja vārtu stūrī, un vārtsargs viņus glāba. Nepaveicās. Arī Milanam bija labs sitiens, patiešām izveidojām momentus, kamēr viņiem bez tā trakā sitiena īstenībā vairāk momentu nemaz spēlē nebija."

”Treneris teica, ka svarīgi izturēt pirmās 20 minūtes, jo viņi uzreiz skriešot uz priekšu. Spēlētājus uz priekšu dzīs tribīnes, viņi trīs gadus nebija spēlējuši Eiropas līgā. Viņiem tas bija vajadzīgs. CSKA ir vēlme iekļūt grupu turnīrā. Izturējām, varbūt pat var teikt, ka spēlējām līdzīgi. Spēlējām un ne ar ko nebijām sliktāki par viņiem,” stāsta Jeņins, slavējot 8000 līdzjutēju radīto atmosfēru. "Uzreiz ir citādāk spēlēt, sanāk labāku sniegumu demonstrēt. Līdzjutēji viņiem bija vienkārši super. Ceru, ka otro spēli mums izdosies uzvarēt, tāpēc gribētos izmantot iespēju un aicināt skatītājus uz spēli Rīgā. Atbalstiet mūs! Darīsim visu, lai izcīnītu uzvaru un iepriecinātu jūs.”

Atbildes spēle 19. jūlijā notiks "Skonto" stadionā Rīgā. Mača sākums paredzēts pulksten 19:30.

Izmantotie resursi:
Jeņins: “Spēlējām un nebijām sliktāki par...

     [+] [-]

, 2018-07-13 23:59, pirms 6 gadiem
Tikai 8000 skatītāju. Stadions 20000. Tomēr CSKA, grib ar pusspēku uzvarēt FC Riga.