Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" gandrīz iztur Austrijā – sāpīgs 0:1

Rolands Eliņš

"Liepāja" gandrīz iztur Austrijā – sāpīgs 0:1
Foto: Mārtiņš Sīlis/FK Liepāja

UEFA Čempionu līgas 2. kārtas kvalifikācijas pirmajā mačā "Liepāja" līdz 83. minūtei izturēja visus "Red Bull" uzbrukumus, bet pēc neveiksmīga rikošeta nācās ielaist vārtus un zaudēt. 0:1 gan saglabā cerības divu spēļu summā.

Savu pirmo spēli UEFA Čempionu līgā kluba vēsturē „Liepāja” sagaidīja izbraukumā pret Zalcburgas „Red Bull”, Austrijas pārliecinoši bagātāko komandu un izteiktu dueļa favorīti. „Liepājas” sākumsastāvā , salīdzinājumā ar iepriekšējo Virslīgas spēli, bija tikai viena izmaiņa – Valērija Afanasjeva vietā laukumā devās Leonels Strumija.

Vietu sākumsastāvā bija saglabājuši horvātu leģionāri Dino Kluks un Marko Brtans, kā arī nesenais komandas papildinājums, Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kamēr rezervē palika Edgars Gauračs, bet pieteikumā nebija Kristapa Grebja. Viņš bija devies kopā ar komandu uz Austriju, taču arī iepriekš traumas dēļ izlaida vairākas spēles.

Spēles sākums uzskatāmi parādīja abu komandu līmeņu atšķirību. Viktora Dobrecova vadītā komanda pie bumbas tika vien uz īsiem brīžiem un par nopietna uzbrukuma izveidošanu domāt īsti nevarēja, kamēr Austrijas komanda uzbruka lieliem spēkiem un jau pašā sākumā varēja atklāt rezultātu, bet Pāvels Doroševs nospēlēja precīzi un atvairīja brazīliešu aizsarga Paulu Mirandas sitienu. Pēc tam, piektajā minūtē, Doroševs jau bija bezspēcīgs, bet Džonatans Soriano no tuvas distances pārsita pāri vārtiem.

Ne bez veiksmes palīdzības, taču pirmo triecienvilni „Liepājai” izdevās izturēt bez vārtu zaudējuma. Zaudēta gan tika Leonela Strumijas palīdzība – viņš cieta sadursmē un 25. minūtē bija spiests doties uz maiņu, kamēr laukumā nāca Toms Gucs. Taču pamazām „Liepājai” izdevās arī piespiest pretiniekus ik pa brīdim domāt par spēli aizsardzībā. Bīstamu piespēli gar pretinieku vārtiem centās izdarīt Vladimirs Kamešs, izdevās tikt arī pie stūra sitiena un ar asa presinga palīdzību tika slāpēti austriešu uzbrukumi.

Pirmā puslaika otrajā pusē „Red Bull” jau krietni retāk sanāca bīstami momenti, taču 36. minūtē ar pēkšņu tālsitienu izcēlās 19 gadus vecais austrietis Konrāds Lainers, sitot nedaudz garām. 40. minūtē sekoja vēl viens sitiens no soda laukuma robežas, bet tieši virsū Doroševam. Puslaika beigās „Liepājas” saspēle jau bija acīmredzami drosmīgāka un precīzāka, taču pie sitiena pa vārtiem neizdevās tikt tik un tā. „Red Bull” dominance bija neapšaubāma, bet pēc pirmajām 45 minūtēm joprojām 0:0.

Pirmais „Liepājas” sitiens tika pieredzēts 55. minūtē – Gucs izmēģināja laimi ar tālsitienu apmēram no 25 metriem. „Red Bull” tikmēr spēlēja pacietīgi, cenšoties sagaidīt liepājnieku aizsardzības kļūdu, un uzturēja spriedzi teju katrā savā uzbrukumā. „Liepājas” presinga mēģinājumi bija noplakuši, kas padarīja spēles tempu visai lēnu, taču 71. minūtē kļūdījās jau mājinieku aizsardzība. Četri aizsargi ielaida no malas piespēlētu bumbu soda laukuma vidū, kur pēc tās jau metās Kamešs, taču bumbu neuztvēra, turklāt tika fiksēta arī aizmugure.

„Red Bull” atbildēja asi – pēc iespēles soda laukumā Doroševs izgāja no vārtiem, bet nepaspēja aizkavēt piespēli uz vārtu priekšu. Par laimi, tur pirmais bija Deniss Ivanovs, taču bumbu neizdevās izsist tālāk. Tā vietā bumba nokrita pie Soriano kājām, kuram sešu metru attālumā bija praktiski tukši vārti (Doroševs veica izmisuma lēcienu), taču viņš pamanījās pārsist pāri.

Doroševs pēc tam pieļāva vēl vienu kļūdu, nenoturot bumbu rokās pēc tālsitiena,bet 80. minūtē cieta sadursmē ar pretinieku uzbrucēju centrējuma laikā, kā arī saņēma dzelteno kartīti par laika vilcināšanu. Taču tas viss noveda pie vēlamā mērķa, proti, vēl 83. minūtē rezultāts bija 0:0. Diemžēl beidzot paveicās arī austriešiem – Gorkšs pēc centrējuma nedaudz nokavēja, un Soriano bija laiks apturēt bumbu, pagriezties un uzsist. Sitiens nebija īpaši spēcīgs, taču pēc neveiksmīga rikošeta pret Denisu Ivanovu bumba ieripoja vārtos, kamēr Doroševs bumbu gaidīja vārtu pretējā pusē.

Skarbs, taču loģisks mača pavērsiens. „Liepājai” uzreiz gan radās mača labākā iespēja pašiem gūt vārtus - Kamešs ielauzās soda laukumā un izdarīja piespēli, bet uz maiņu nākušais Afanasjevs netrāpīja tuvajā stūrī. Vairāk tik labas iespējas izlīdzināt rezultātu neradās, taču arī otrie vārti netika ielaisti. Zaudējums 0:1 saglabā salīdzinoši labas cerības divu spēļu summā, taču skaidrs, ka pēc nedēļas Liepājā būs nepieciešami vārtu guvumi.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārta, 1. spēle

”Red Bull”-”Liepāja” 1:0 (0:0)
Vārti: Soriano 83`
Brīdinājumi: Doroševs, Gucs
Red Bull: Valke, Miranda, Šveglers, Daburs, Lazaro (Reina 70`), Beriša, Ulmers, Soriano, Laimers (Samaseko 64`), Hintegerers, Bernardo
Liepāja: Doroševs, Kļava, Strumija (Gucs 27`), Gorkšs, Kārkliņš, Torress (Afanasjevs 70`), Brtans, Ivanovs, Mickevičs (Kurtišs 61`), Kamešs, Kluks.
Galvenais tiesnesis: Enea Jorgji (Albānija)

Spēles statistika

Red BullKategorijaLiepāja
19Sitieni4
7Sitieni rāmī0
12Stūra sitieni2
2Aizmugures3
62%Bumbas kontrole %38%
11Pārkāpumi10

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

1 2 3 4 126 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2016-07-12 23:23, pirms 8 gadiem
Zalcburgas īpašniekiem nerodas jautājumi, kāpēc jaiegulda tik daudz, ja pa pusmiljonu var gandrīz to pašu sasniegt…

 +24 [+] [-]

, 2016-07-12 23:23, pirms 8 gadiem
Tik solīds spēles iznākums sapņos nerādījās. Spēles gaita vispār lika just žēlumu, ka neatradās drosme bīstamāk un asāk iet uz priekšu. Šodien varējām arī uzveikt Mocarta dzimto miestu. Viņu defs bija pilnīgi nekāds.
Manuprāt, tukšs 40 000 skatītāju stadions izskatās sliktāk nekā mūsējais pēc nedēļas ar 3-4 tk, bet pilns.

Gorkš nebija pelnījis liktenīgo kļūdu!
Mūsējiem 3 iespējas bija. Kas pa momentu bija Markam. Ak dieee!!!
Tā kā mājās tāpat no defa jāspēlē, bet asāk uzbrukumā!!!

Liepāja var!!!
Paldies faniem, kas bija klāt!!!

  +6 [+] [-]

, 2016-07-12 23:25, pirms 8 gadiem
Maajaas nedriiskt ielaist, ja grib cereet uz kaut ko vairaak kaa 2.kaartu.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-12 23:25, pirms 8 gadiem
600 komentāri live rakstā par spēli!!!
Futbols aug!!!
Patiess prieks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:26, pirms 8 gadiem
visvaldis clinstons rakstīja: Gorkša kāja bija ceļā, bet pēdējā un izškirošā, kas novirzija bumbu tukšajā stūrī bija, škiet Smirnova maikste
Muļķības - D. Ivanovs jau glāba Gorkša ūdeni...
P.S.
Kauns nezināt LV izlases bijušos spēlētājus

  +9 [+] [-]

, 2016-07-12 23:26, pirms 8 gadiem
Nu cīnījās kā lauvas, bet tomēr līmenī netiekam līdzi. Malači veči, tagad jāsit mājās gols un 11 metri

  -1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:26, pirms 8 gadiem
Šances ar šādu spēli praktiski nekādas. Pat knapi kādu uzbrukumu izveido,kolīdz bumbu iegūst tā pazaudē utt.

Domāju šai sērijā viss ir skaidrs

  -1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:27, pirms 8 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Ahh. Žēl, ka Liepāja kompensācijas laikā neizrāva uzvaru. Mazliet pietrūka.
kādu uzvaru? būtu niča 1-1

 +13 [+] [-]

, 2016-07-12 23:27, pirms 8 gadiem
Lepojos ar savu komandu! Aiziet FK Liepaja!

 +18 [+] [-]

, 2016-07-12 23:27, pirms 8 gadiem
Var teikt pat labi nospēlēja.
Tikai muļķi varēja iedomāties, ka FKL bija jāspēlē atklāts futbols pret RB.
Priecē, ka liepājnieki saglabāja intrigu mājas spēlei.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-12 23:27, pirms 8 gadiem
Vaļera un Kurtišs varēja..., bet varēja būt arī 0:3 vai 0:4

  +2 [+] [-]

, 2016-07-12 23:28, pirms 8 gadiem
Red bull ar saviem milijoniem knapi uzvarēja. Liepājai bija divi labi momenti, lai izlīdzinātu, bet pietrūka killer instinkta!

     [+] [-]

, 2016-07-12 23:28, pirms 8 gadiem
Apbrīnojami turējās. Doroševs malacis. Gols ielaists, kā man izskatījās, pēc dubultrikošeta. Visa spēle aizsardzībā, domājams, ka ap 80% bumbas kontrole Zalcburgai.

Liepājā jāiet uz pilnu banku, jāliek virsū divi centra uzbrucēji Gauračs un Grebis (ja vesels). Nav jau ko zaudēt!

  +4 [+] [-]

, 2016-07-12 23:28, pirms 8 gadiem
da_silva rakstīja: Nu cīnījās kā lauvas, bet tomēr līmenī netiekam līdzi. Malači veči, tagad jāsit mājās gols un 11 metri
Žēl, ka paŗāk bijāmies.
Uzbrukumā jāiet tomēr 3-4-5 atā. Bet pieredzes nav. Tā jākrāj.
Katrā ziņā pirmo reizi tik koncentrējusies bija mūsu komanda šosezon!

  -1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:28, pirms 8 gadiem
0-1 ir gandrīz sliktākais iespējamais variants
Zalcburgas aizsardzība nepārliecināja un vajadzēja drošāk iet uz priekšu. 1-2 būtu labāks rezultāts. Un Afanasjevam tādi tomēr ir jāsit iekšā. Kāpēc nebija Gauraca?

  +8 [+] [-]

, 2016-07-12 23:29, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: 600 komentāri live rakstā par spēli!!!
Futbols aug!!!
Patiess prieks!
Tur lielākā daļa komentu ir totāls mēsls, par to nav jāpriecājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:29, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Var teikt pat labi nospēlēja.
Tikai muļķi varēja iedomāties, ka FKL bija jāspēlē atklāts futbols pret RB.
Priecē, ka liepājnieki saglabāja intrigu mājas spēlei.
Vajadzēja aktīvāk, jo tāpat galu galā 0-0 nenoturēja

     [+] [-]

, 2016-07-12 23:29, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Apbrīnojami turējās. Doroševs malacis. Gols ielaists, kā man izskatījās, pēc dubultrikošeta. Visa spēle aizsardzībā, domājams, ka ap 80% bumbas kontrole Zalcburgai.

Liepājā jāiet uz pilnu banku, jāliek virsū divi centra uzbrucēji Gauračs un Grebis (ja vesels). Nav jau ko zaudēt!
Viņš uzminēja, kur lido bumba, bet Ivanova kāja pamainīja lidojuma virzienu

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:30, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Apbrīnojami turējās. Doroševs malacis. Gols ielaists, kā man izskatījās, pēc dubultrikošeta. Visa spēle aizsardzībā, domājams, ka ap 80% bumbas kontrole Zalcburgai.

Liepājā jāiet uz pilnu banku, jāliek virsū divi centra uzbrucēji Gauračs un Grebis (ja vesels). Nav jau ko zaudēt!
dubult rikošets
mājās jāspēlē no defa
90 min no 3-4 iespējām, ja nevienu nevar izmantot, tad paliekam, kur Celtic : )

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:30, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Tur lielākā daļa komentu ir totāls mēsls, par to nav jāpriecājas.
tur lielākā daļa ir viņa paša komenti

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:30, pirms 8 gadiem
pleesonja rakstīja: Viņš uzminēja, kur lido bumba, bet Ivanova kāja pamainīja lidojuma virzienu
Ivanovs glāba Gorkša kļūdu

  -2 [+] [-]

, 2016-07-12 23:31, pirms 8 gadiem
Te točna nav ko priecāties...
Spēli skatoties, vēmiens nāca - tipisks latviešu futbols, kur mūsu laukuma pusē sēžam.
Un Gorkšs... no visiem, kas varēja neuzmanīgi nospēlēt spēles beigās... ehhh
PS.Patiesība kož acīs!

  +5 [+] [-]

, 2016-07-12 23:31, pirms 8 gadiem
Nu teiksim tā, ka RB otrajā puslaikā tās izdevības vairs nebija tik daudz. Spēles beigās Liepājai bija 2 izdevības arī izlīdzināt. RB nemaz neizskatījās tik vareni, kā varēja likties. Liepājai jānotic saviem spēkiem un mājās viss var notikt. 2dien uz Daugavas stadionu!!

  +3 [+] [-]

, 2016-07-12 23:31, pirms 8 gadiem
Es ticu, es iešu uz stadiona, mūsējiem jāuzvar.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:31, pirms 8 gadiem
Baigi labo analīzi tagad rāda ORF
neatslēdzaties

     [+] [-]

, 2016-07-12 23:31, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Vajadzēja aktīvāk, jo tāpat galu galā 0-0 nenoturēja
Ko nu vairs tagad pēc kariņa te spriest. Ja nebūtu tas stulbais rikošets, bet....tas ir no sērijas kā būtu ja būtu.

  +7 [+] [-]

, 2016-07-12 23:32, pirms 8 gadiem
Bet ļoti disciplinēti un cieši ';

     [+] [-]

, 2016-07-12 23:32, pirms 8 gadiem
MaiklsNaits rakstīja: Es ticu, es iešu uz stadiona, mūsējiem jāuzvar.
cikos spēle?

     [+] [-]

, 2016-07-12 23:32, pirms 8 gadiem
Nekas, tas kas bija šodien, vieš uz lielu optimismu atbildes spēlē. Malači! Cepuri nost liepājnieku priekšā! Protams bija šādas tādas nianses, kur iespējams varēja rīkoties savādāk, bet kopumā, labi. Super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-12 23:32, pirms 8 gadiem
visi Liepājnieki 10x31m aizsardzības zonā, wow

  +3 [+] [-]

, 2016-07-12 23:32, pirms 8 gadiem
Vienalga Lepojos!!!

  -3 [+] [-]

, 2016-07-12 23:33, pirms 8 gadiem
Arlabu, draugi!!!
1 2 3 4 126 komentāri