Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pārceltā spēle Dortmundē un Ančeloti tikšanās ar "Real"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pārceltā spēle Dortmundē un Ančeloti tikšanās ar "Real"
Arturo Vidals un Karlo Ančeloti
Foto: SIPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šodien tiks aizvadītas trīs ceturtdaļfināla spēles. Pulksten 19:45 sāksies sprādziena dēļ pārceltais mačs starp Dortmundes "Borussia" un "Monaco", savukārt 21:45 tiksies Minhenes "Bayern" un Madrides "Real", kā arī Madrides "Atletico" un "Leicester City".

Čempionu līgas ceturtdaļfināls sākās vakar ar Turīnas "Juventus" pārliecinošo uzvaru mājās pret "Barcelona" – 3:0. Vakar vajadzēja norisināties arī Dortmundes "Borussia" un "Monaco" divkaujai, tomēr spēle tika atcelta. Kad laukuma saimnieki pusotru stundu pirms mača pameta viesnīcu un autobusā devās uz stadionu, tuvumā nogranda trīs sprādzieni.

Autobusam izbira logi, un cieta aizmugurē sēdējušais spāņu aizsargs Marks Bartra, kuram lauzta labā roka, turklāt tajā iedūrās arī stikla lauskas. 26 gadus vecajam futbolistam veikta operācija, apstiprināja "Borussia" preses dienests. Citi spēlētāji tikuši cauri sveikā, un kluba vadība cer, ka šoka stāvoklis netraucēs aizvadīt cīņu laukumā.

"Lēmums pārcelt spēli bija pareizs, jo mūsu prioritāte ir līdzjutēju, komandu pārstāvju un futbolistu drošība," paziņojumā citēts UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins. Dortmundes policija paziņojusi, ka sprādziena vietā atrasta vēstule, tāpat tiek apstiprināts, ka uzbrukums vērts pret "Borussia" komandu. "Gribu pateikties abu klubu pārstāvjiem, varas iestādēm un līdzjutējiem par sadarbošanos un paveikto."

Dortmundes "Borussia" ceturtdaļfinālu sasniedza, pēc 0:1 viesos ar 4:0 savā laukumā sagraujot Lisabonas "Benfica". Tikmēr "Monaco" pēc 3:5 viesos ar 3:1 savā laukumā pieveica "Manchester City". Monako futbolisti arī atrodas Francijas čempionāta vadībā, tomēr galvenais treneris Leonardu Žardims sacīja, ka negrasās pret Vācijas klubu spēlēt ar rezervistiem.

Vakara galvenā cīņa notiks citā Vācijas pilsētā – pulksten 21:45 Minhenes "Bayern" savā laukumā uzņems Madrides "Real". Mājinieku galvenais treneris Karlo Ančeloti 2014. gadā aizveda "Real" līdz uzvarai Čempionu līgā, bet tagad centīsies izslēgt bijušo komandu no tālākas cīņas.

Bundeslīgā "Bayern" ir desmit punktu pāsvars pār tuvāko sekotāju. Ja nenotiks katastrofa, izdosies izcīnīt piekto titulu pēc kārtas, un tas būs jauns Vācijas rekords. Turklāt Ančeloti pretī kausam iet ar piesardzību, uzmanot spēlētāju veselības stāvokli. "Neesmu treneris, kurš nodzenā spēlētājus treniņa laikā. Spānijā ir teiciens: pārāk daudz ūdens nogalina augu. Ar treniņiem ir tāpat," norādīja Ančeloti.

Spēli pret Madrides "Real" izlaidīs tikai centra aizsargs Matss Hummelss, kurš svētdien iedzīvojās potītes savainojumā. Uzbrucējs Roberts Levandovskis ir pārliecināts, ka pleca trauma netraucēs doties laukumā, bet vārtsargs Manuels Noiers un uzbrucējs Tomass Millers pirmdien atgriezās treniņos pēc pauzes. Ančeloti arī ironiski norādīja, ka būtu priecīgāks, ja vien "Real" mājās būtu atstājis BBC - Geretu Beilu, Karimu Benzemā un Krištianu Ronaldu.

"Domāju, ka abas komandas centīsies uzspiest savu stilu. Grūti paredzēt, kas notiks laukumā, bet mēs esam Madrides "Real", un man patīk izaicinājumi," teica Toni Kross, kurš pirms kļūšanas par Spānijas milža galveno figūru laukuma centrā pārstāvēja tieši Minhenes "Bayern". "Ir viegli paredzēt, kā "Bayern" mēģinās spēlēt: presings augstu laukumā, taču ne visu 90 minūšu garumā, kā bija pie Pepa Gvardiolas. Reizēm viņi atkāpsies, un tas mums dos papildus vietu. Skaidrs, ka viņi gribēs pārvaldīt bumbu."

Savainojumu dēļ Madrides "Real" nevarēs palīdzēt aizsargi Pepe un Rafaels Varāns. Nedēļas nogalē tika izlaista uzvara Madrides derbijā pret "Atletico", beigās vārtus gūstot Antuānam Grīzmanam – 1:1. "Spēles iznākumu izšķirs mazas detaļas. Laukumā būs labākie futbolisti pasaulē, un atšķirība ir minimāla," teica Minhenes "Bayern" pussargs Arjens Robens. 2015. gadā "Bayern" mājās zaudēja "Real" ar 0:4, izstājoties no Čempionu līgas, tomēr nīderlandietis norādīja, ka spēle sen jau aizmirsta.

Šovakar laukumā dosies arī Madrides "Atletico", kas uzņems Anglijas čempioni un pārsteiguma autori "Leicester City". "Spēles ar lielu atbildības nastu ir iemesls, kāpēc dzīvojam, kāpēc spēlējam futbolu. Kad spēlē otrajā līgā un vakarā skaties Čempionu līgu pa televizoru, strādā šādu maču dēļ," teica Lesteras vārtsargs Kaspers Šmeihels.

Savainojuma dēļ nevarēs spēlēt "Leicester City" kapteinis Vess Morgans, tāpēc līdera loma tiks uzticēta Šmeihelam. "Būt par kapteini – tas ir sapnis. Protams, ir žēl par to, kādos apstākļos esmu kļuvis par kapteini. Būtu daudz priecīgāks, ja Morgans varētu spēlēt," teica dāņu vārtsargs.

Iepriekšējā kārtā Lestera no tālākas cīņas pārsteidzoši izsita "Sevilla", kas trīs reizes pēc kārtas bija uzvarējusi Eiropas līgā, un tas dara Madrides "Atletico" galveno treneri Djēgo Simeoni uzmanīgu. "Zinot, cik koncentrējušās ir abas komandas, nedomāju, ka būs vienas vienības liela uzvara," teica speciālists. "Būs divi spraigi mači. Esmu pārliecināts, ka viss izšķirsies tikai atbildes spēlē Lesterā."

"Futbols ir skaists, jo nav pareiza vai nepareiza veida, kā spēlēt. Ir dažādi stili, un mūsējais ir balstīts uz pazemību un smagu darbu. Iespējams, Lestera ņēmusi mūs kā piemēru," norādīja Simeone. "Viņi spēlē futbolu, kas vislabāk piemērots spēlētājiem. Un man patīk Džeimijs Vārdijs. Viņš ir spēcīgs, gluži kā uzbrucēji, kādi allaž bijuši "Atletico"."

"Ja spēlēsim ar tādu pašu centību, kā pret Minhenes "Bayern" vai "Barcelona", mūsu izredzes izskatās labi. "Leicester City" aizstāvas disciplinēti, tāpēc koncentrēšanās būs atslēga pretī uzvarai," teica "Atletico" kapteinis Gabi. Arī Simeone norādīja, ka mērķis ir uzvara pirmajā mačā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
marca.com

1 2 36 komentāri

     [+] [-]

, 2017-04-12 12:36, pirms 7 gadiem
Hummels ar iedzīvojās savainojumā treniņā, neraža. Lewandovskim ar čābīgi, nav vēl zināms vai spēlēs un iespējams kapās ar pretsāpju zālēm un cerams, ka neiedzīvosies lielākā savainojumā. Cerams, ka Noiers ar Mulleru pēc savainojuma būs labā formā. Cerams viss būs labi.
Aiziet Bayern!

  -3 [+] [-]

, 2017-04-12 12:41, pirms 7 gadiem
Domāju, ka būs saspringta un skatāma cīņā šo komandu izpildījumā abās spēlēs, taču, domāju, ka Real tomēr nomocīs Bayern.
Aiziet Real!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-12 12:44, pirms 7 gadiem
Labs koments no Ančeloti-I hope Ronaldo is on the bench,Benzema sits in the stands and Bale stays at home
Šovakar Ramosam bus liels darbs pret ļevu,jo mazais Načo jau ar viņu galā netiks.Un vēl maita Robens terorizēs kreiso malu
Nebus nekādas pastaigas te.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-04-12 12:55, pirms 7 gadiem
rufus7 rakstīja: Labāk lai juves autobuss uzsprāgst un barsa tiek tālāk, tas būtu fantastiski
Varētu tevi šodien mašīna netīšām notriekt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-12 13:03, pirms 7 gadiem
rufus7 rakstīja: Neuztraucies, esmu imūns pret nāvi, esmu nemirstīgs, kamēr juves ļotene strauji krīt kalnos
Tu esi vienkārši debīls, kādam kautko tādu novēlot!!! Citi komentāri lieki saistībā ar Tevi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-04-12 13:28, pirms 7 gadiem
rufus7 rakstīja: Varbūt esmu debīls, tomēr mans muskulis ir lielāks par abiem taviem kopā
Vismaz labi, ka atzini, ka esi debīls!

     [+] [-]

, 2017-04-12 13:56, pirms 7 gadiem
Viss izskatās ļoti neprognozējami

     [+] [-]

, 2017-04-12 16:55, pirms 7 gadiem
kreisais peles klikšķis uz rufus7 -> ignorēt lietotāju -> darīts

     [+] [-]

, 2017-04-12 17:11, pirms 7 gadiem
Levandovskis šovakar diemžēl nespēlēs pleca savainojuma dēļ.

     [+] [-]

, 2017-04-12 17:12, pirms 7 gadiem
Lewandovskis nespēlēs, Ančeloti negrib riksēt. Kā var tieši pret Real Madrid tā gadīties..

  +2 [+] [-]

, 2017-04-12 17:29, pirms 7 gadiem
Jācer, ka Ramos nenopelnīs dzelteno, tad atbildes spēlē būs pakaļā ar cb

     [+] [-]

, 2017-04-12 17:33, pirms 7 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Jācer, ka Ramos nenopelnīs dzelteno, tad atbildes spēlē būs pakaļā ar cb
Tad vispār būs ko likt?

     [+] [-]

, 2017-04-12 17:45, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Tad vispār būs ko likt?
Paliek divi malējie Danilo un Blondais.Bet cik lasiju Blondais šogad netaisoties spēlēt,jo gribot atveseļoties kārtīgi.Ja Serhio izkritīs,tad Pepem bus vien jāspēlē ar lauztām ribām

     [+] [-]

, 2017-04-12 18:15, pirms 7 gadiem
Jābūt uzmanīgiem. Būs ļoti grūta spēle, arī apzinoties, cik Ančelotti labi zin RM-gan spēlētājus, gan Zizū. Bet nu ceru uz to labāko un galvenais izmantot psšiem savus momentus un spēlēt savu spēli, tad jau rezultāts neizpaliks. Vienīgais kas uztrauc, tas ir Načo, bet gan jau puika būs līmenī! GO REAL!

     [+] [-]

, 2017-04-12 19:24, pirms 7 gadiem
Ja nu vienīgi kādu no castilas jauniešiem vai koentrao 😂😂😂

  +1 [+] [-]

, 2017-04-12 20:46, pirms 7 gadiem
Žēl par RObertu, bet nu ceru ka viņš spēlēs atbildes spēlē nākamnedēļ
(sestdienas maču bundeslīgā arī labāk lai izlaiž)

     [+] [-]

, 2017-04-12 21:24, pirms 7 gadiem
Vaidenfellers šo būtu paņēmis!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-12 21:26, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Žēl par RObertu, bet nu ceru ka viņš spēlēs atbildes spēlē nākamnedēļ
(sestdienas maču bundeslīgā arī labāk lai izlaiž)
Viņš izlaidīs, dēļ dzeltenajām kartītēm, ko sakrājis(5)

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:11, pirms 7 gadiem
Nacho pazaudeja savu speletaju!

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:12, pirms 7 gadiem
pa smuko Arturo ieliek

  +1 [+] [-]

, 2017-04-12 22:32, pirms 7 gadiem
Viss pareizi,rokas nebija,peneli ar neiesita!

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:34, pirms 7 gadiem
Pendeli aizsita uz mēnesi

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:36, pirms 7 gadiem
Pendeles izpildījums izskatījās pēc Fair-play!

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:36, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Pendeli aizsita uz mēnesi
Tas gan,bet tas tapec ka vinas nevaidzeja but!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-12 22:41, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Pendeli aizsita uz mēnesi
Laikam jau godīgi, ka gan Dortmundē, gan Minhenē abas pendeles tika aizsistas garām, jo abos gadījumos izskatījās, ka pendelei nebija jābūt.
Bet viena lieta, ko es šajā gadījumā nesaprotu, ir - kāda velna pēc gan Monaco, gan Bayern dod pendeli izpildīt CDM pozīcijas spēlētājam? Vai tad tiešām neviens uzbrucējs vai vismaz malējais pussargs nespēj pendeles izpildīt?

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:43, pirms 7 gadiem
Eu vechi kas notiek ar lester city ?

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:45, pirms 7 gadiem
ravetajs rakstīja: Eu vechi kas notiek ar lester city ?
nekas, drīz viss sagriezīsies kājām gaisā

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:48, pirms 7 gadiem
ravetajs rakstīja: Eu vechi kas notiek ar lester city ?
0-1.

     [+] [-]

, 2017-04-12 22:50, pirms 7 gadiem
ks to saprast?

     [+] [-]

, 2017-04-12 23:22, pirms 7 gadiem
Hz vai vajadzēja tur dot sarkano....

     [+] [-]

, 2017-04-12 23:25, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Hz vai vajadzēja tur dot sarkano....
Ka tu to iedomajies,vinsh speletu ar divam dzeltenajam?

     [+] [-]

, 2017-04-12 23:28, pirms 7 gadiem
Modritis rakstīja: Ka tu to iedomajies,vinsh speletu ar divam dzeltenajam?
Nē, vispār nevajadzēja brīdinājumu Nekas tur nopietns nebija
1 2 36 komentāri