Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Stipičs: "Atkal sākām slikti un neaizvadījām savu labāko spēli"

Agris Suveizda

Stipičs: "Atkal sākām slikti un neaizvadījām savu labāko spēli"
Tomislavs Stipičs. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Latvijas futbola virslīgas līdere "Riga" trešo kvalifikācijas kārtu UEFA Eiropas Konferences līgā sāka ar zaudējumu Enshedē pret Nīderlandes piekto spēcīgāko komandu "Twente" (0:2). Galvenais treneris Tomislavs Stipičs nebija apmierināts ar demonstrēto sniegumu, bet tic, ka cīņa vēl nav galā.

"Apsveicu "Twente" ar pelnītu uzvaru. Neaizvadījām savu labāko spēli, kas, protams, ir atkarīgs arī no pretiniekiem. Nevarējām spēlēt tā, kā vēlējāmies, taču beigu beigās intriga vēl pastāv – pēc septiņām dienām tiksimies Rīgā un centīsimies mājās uzvarēt, gūt pirmos vārtus un likt pretiniekiem nervozēt," teica horvātu speciālists.

"Savā starpā runājām, ka jau vairākas Eirokausu spēles nesākām labi – abās spēlēs pret ungāriem nesākām labi. Taču arī šo spēli nesākām labi un nebijām tādi, kādi gribējām būt. Mūsu problēma pirmajā puslaikā bija tā, ka palikām puspozīcijās starp līnijām – nebijām tik agresīvi un ātri, lai izdarītu spiedienu uz "Twente" spēlētājiem, kad viņi saņēma bumbu. Nepaguvām būt klāt bumbas saņēmējiem – tā bija problēma," uzskata Stipičs.

Pamatsastāvā balsta pussarga pozīcijā tika sūtīts Baba Musā, nevis Hrvoje Babecs, bet otrajā puslaikā notika arī citas pārkārtošanās: "Vlaps ir ļoti labs spēlētājs un spēlēja zemuzbrucēja pozīcijā – gribējām viņu piesegt un pirmajā puslaikā vairāk koncentrēties aizsardzībai, bet otrajā puslaikā spēlēt atklātāk. Sastāva izvēle bija sarežģīta – vienmēr ir grūti kādu atstāt uz soliņa. Apsvērām arī domu spēli jau sākt ar diviem centra aizsargiem, tomēr izšķīrāmies par trim – uzskatīju, ka sistēmā ar četru aizsargu līniju labāk spēlēt mājās."

"Twente" piederēja liels pārsvars, un viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ "Riga" mājās dosies ar tikai divu vārtu deficītu, ir vārtsargs Nils Puriņš: "Viņš ir viens no mūsu līderiem, un viņam pieredze spēlēt lielos stadionos ir jau no izlases – viņam tā bija parasta spēle. Pārtraukumā komandai teicu – rezultāts ir viens, bet otrs ir mūsu sniegums, kas var būt daudz labāks. Varam paņemt bumbu, varam vairāk presingot, jābūt agresīvākiem un jāspēlē tuvāk pretiniekiem – varam lauzt spēli. Pirms šīs spēles "Twente" bija septiņu dienu pauze, bet tagad starp mačiem viņi sāks "Eredivisie" sezonu. Arī mums gan būs sarežģīta spēle pret "Metta". Tribīnes būs pilnas – ja vārtus gūsim pirmie, tad visi atkal varēs sākt sapņot."

     [+] [-]

, 2023-08-11 11:54, pirms 9 mēnešiem
Puriņš zvērs! Tik prasās variantu B, kad augsts presings pie izspēles no vārtiem, tad ar sirdi var aiziet. Garš sastāvs noteikti ļautu izcīnīt tālās bumbas.

     [+] [-]

, 2023-08-11 15:30, pirms 9 mēnešiem
Mājās 3:0 un ejam tālāk