Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Jaunzems tic play-off kārtas sasniegšanai un vēlas spēlēt spēcīgākā līgā

Agris Suveizda

Jaunzems tic play-off kārtas sasniegšanai un vēlas spēlēt spēcīgākā līgā
Alvis Jaunzems. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Latvijas čempionvienība "Valmiera" aizvadīja ļoti labu pirmo puslaiku un ieguva pelnītu vadību, taču otro puslaiku ar spiedienu sāka Tirānas "Partizani" un izmantoja vidzemnieku divas neveiksmes – paslīdēšanu savu vārtu priekšā (2:1). Latvijas izlases futbolists Alvis Jaunzems sarunā ar portālu Sportacentrs.com un laikrakstu "Latvijas Avīze" komentēja aizvadīto maču un baumas par iespējamo karjeras turpinājumu.

"Sākām labi, bet otrajā puslaikā atdevām viņiem bumbu un viņi mūs piespieda. Muļķīgi ielaisti vārti, sāpīgs zaudējums. Pirmajā puslaikā paņēmām bumbas kontroli, tāds arī bija plāns – parādīt, ka protam spēlēt ar bumbu. Bijām paanalizējuši, kā viņu aizsargi kustas aizsardzībā – diezgan haotiski metas ārā un aiz muguras rodas zonas, kurās Ndojs var aizskriet. Izvēlētais plāns pirmajā puslaikā pilnībā strādāja," uzskata 24 gadus vecais staicelietis, kurš lielāko mača daļu spēlēja labo aizsargu, bet pabeidza kā centra pussargs.

"Otrajā puslaikā viņi pamainīja dažus spēlētājus, turēja bumbu, mainīja malas un aizsardzības līniju sēdināja zemāk – mums bija grūti iziet no aizsardzības, iniciatīva pārgāja viņiem. Fiziski kopumā jutos labi, un domāju, ka arī GPS dati rādīs, ka noskrējām diezgan daudz. Pēc ielaistajiem vārtiem sākām atgūties un beigās jau izdarījām lielu spiedienu, bet diemžēl neiesitām," teica Jaunzems. "Neatceros, ka kādreiz vēl būtu ielaidis divus vārtus šādu kļūdu, pat drīzāk neveiksmju dēļ. Abiem spēlētājiem [Robertam Veipam un Karlosam Olsesam] bija tā saucamie dzelži, tā ka arī bučus it kā nevarētu vainot. Grūti izskaidrot, kādēļ tā notika. Man personīgi tādu epizožu laikam nebija, grūti pateikt, kas bija pie vainas."

"Izbraukums, protams, būs grūtāks, bet, ja paņemsim bumbu, kā to izdarījām pirmajā puslaikā, tad vēl varam šo kārtu pārvarēt. Gribētu teikt, ka rezultāts neatbilda spēles gaitai. Pirmajā puslaikā vairākkārt ātrajās pārejās izskrējām 2:2, bet neizspiedām sitienus. Varbūt runāju emocijās un vēl jāpaskatās video, bet, manuprāt, bijām pelnījuši ko vairāk. Divu dažādo puslaiku dēļ grūti salīdzināt līmeņus – Virslīgas augšgalā "Partizani" varbūt liktu, bet noteikti ne pirmajā vietā. Kad viņi bija ar bumbu, tad bija ļoti labi, taču tad, kad spēle sanāca mums, neteiktu, ka viņi mums radīja kādas problēmas," Jaunzems turpināja. "Nekas kosmisks uz otro spēli nav jālabo. Parastas, ikdienišķas lietas, katram pie sevis jāpadomā, ko grib dzīvē sasniegt ar futbolu. Ko es gribu sasniegt? Personīgi es gribu doties kaut kur tālāk un pamēģināt sevi augstākā līmenī – citā čempionātā ārzemēs."

Otrās kārtas vidū komandu pameta līderi Ivans Želizko un Kamilo Mena, kuri tika pārdoti Gdaņskas "Lechia", kas vēlas atgriezties Ekstraklasē, un Gdaņskas sakarā poļu medijos locīts arī Jaunzema uzvārds. Galvenais treneris Jurģis Kalns preses konferencē pēc spēles netieši lika noprast, ka arī Jaunzems varētu pamest komandu un ka no pagājušā zelta sastāva daudz minūšu spēlētājiem varētu palikt vienīgi kapteinis Daniels Balodis [kreisie aizsargi Paps Fals un Emīls Birka spēles laika dalīšanas dēļ šajā kategorijā netika ieskaitīti], kurš vakar nespēlēja savainojuma dēļ. "Pagaidām esmu šeit – tas ir tas, ko varu pateikt. Kamēr esmu šeit, tikmēr arī eju laukumā un cīnos. Pārrunas ir bijušas – arī ar citiem klubiem, laiks rādīs, cik vēl ilgs būs mans laiks šeit. Mans liktenis nolemts vēl nav, bet pārrunas ir – pēc kāda laiciņa varbūt redzēsim," sacīja Jaunzems, kuram Baloža prombūtnē tika kapteiņa apsējs. Rezervē palikušais Balodis pēc mača atzina, ka jūtas arvien labāk un ka nav bijis tālu no tā, lai ietu laukumā arī vakardienas cīņā.

     [+] [-]

, 2023-08-11 09:55, pirms 9 mēnešiem
OBLIGĀTI , NOTEIKTI !!!Pirms atbildes spēles jāpārdod visu ko var pārdot un veiksme mūsējā .

  -1 [+] [-]

, 2023-08-11 10:59, pirms 9 mēnešiem
juings rakstīja: OBLIGĀTI , NOTEIKTI !!!Pirms atbildes spēles jāpārdod visu ko var pārdot un veiksme mūsējā .
Vai ne. Tikmēr Sīpoliņš uz Valmieru. Sportacentrs laikam ziņu neliks. Kā tev šis papildinājums?

  -1 [+] [-]

, 2023-08-11 12:42, pirms 9 mēnešiem
Pirms atbildes spēles noteikti tas nenotiks, diez vai pats Jaunzems kā vietējais uz to parakstītos.

     [+] [-]

, 2023-08-11 12:44, pirms 9 mēnešiem
Teikšu tā ja aizbrauks Alvis ,es pat priecāšos ka vēl viens latviešu puika mēģinās izsisties ārzemēs.Stāsts par Menu,Želisko,,,viņi vispār atvadījās no komandas,līdzjutejiem.Kur var izlasīt sirnīgos atvadu vārdus?

     [+] [-]

, 2023-08-11 14:08, pirms 9 mēnešiem
ziemeļi rakstīja: Teikšu tā ja aizbrauks Alvis ,es pat priecāšos ka vēl viens latviešu puika mēģinās izsisties ārzemēs.Stāsts par Menu,Želisko,,,viņi vispār atvadījās no komandas,līdzjutejiem.Kur var izlasīt sirnīgos atvadu vārdus?
Te raz bez slov kurwa perdole.
Tas pats Jaunzems nekur augstāk par Poliju netiks, labi ja vēl Polijas augstākā līga.

     [+] [-]

, 2023-08-11 14:30, pirms 9 mēnešiem
Polijas 1.līga - augstāks līmenis? Nu nu..