Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Astana" treneris: "Ja mēs kūrortpilsētā Jūrmalā atslābtu, tad vispār nebūtu jēgas startēt Eiropā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Astana" treneris: "Ja mēs kūrortpilsētā Jūrmalā atslābtu, tad vispār nebūtu jēgas startēt Eiropā"
Stanimirs Stoilovs
Foto: AP/Scanpix

Šodien Jūrmalā risinājās Kazahstānas čempiones "Astana" preses konference, kurā piedalījās Jūrmalas "Spartaka" Čempionu līgas pretinieces galvenais treneris Stanimirs Stoilovs.

Stanimirs Stoilovs, "Astana" galvenais treneris: "Gatavošanās rit normāli, visi ir veseli. Sākas Čempionu līgas jaunā kampaņa, un mēs plānojam cienīgi pārstāvēt Kazahstānu šajā turnīrā. Pēdējās sezonās esam spējuši jūtami pacelt savu līmeni, esam spējuši aizkļūt līdz Eirokausu grupu turnīriem [2015./16. gada sezonā Čempionu līgas grupu turnīrā, bet 2016./17. gada sezonā Eiropas līgas grupu turnīrā - aut.]. Tas mums ir liels panākums un mums šis panākums ir tālāk jāattīsta.

Esam labi izpētījuši pretinieku, kura komandā spēlē labi futbolisti. "Spartaks" spēlē kombinacionālu futbolu, kā arī prot prasmīgi aizsargāties. Domāju, rīt būs interesanta spēle. Sagaidu, ka mūsu komanda nospēlēs maksimālajā līmenī. Mēs saprotam, ka daudzi mūs uzskata par favorītiem, taču tas ir jāpierāda arī laukumā. Līdz spēles sākumam visi ir līdzvērtīgi."

Vai paguvāt visus jaunpienācējus pieteikt Čempionu līgai?
Mums šobrīd ir problēma ar Tomasovu [horvātu pussargs, kurš tiek īrēts no Horvātijas čempiones "Rijeka" - aut.]. Gaidīsim līdz pēdējam brīdim, lai pagūtu viņu pieteikt. Viņam ir milzīga Eirokausu pieredze, mēs speciāli viņu ņēmām, lai pastiprinātu komandu. Caur spēlēm viņam ir jāuzņem forma.

"Astana" un "Spartaks" samainījās ar spēļu kārtību. Vai "Astana" tas ir izdevīgi, ka tagad sāksiet ar spēli izbraukumā?
Man vienalga, kur sākt. Svarīgi ir, kā tu spēlē un svarīgi ir pierādīt sevi. Eirokausos visi mači notiek citādi.

Kādu futbolu spēlē "Spartaks"?
Pretinieks ir ļoti organizēts. Šī komanda spēlē kombinacionālu un uzbrūkošu futbolu. Viņi ir sava čempionāta līderi, tāpēc vēlēsies parādīt visu sava uzbrukuma potenciālu.

Vai var teikt, ka rīt jūsu komanda spēlēs uzbrūkošu futbolu?
Atkārtošu, ka favorīts ir favorīts tikai uz papīra. Mēs spēlēsim tādu futbolu, kāds ir jāspēlē Eirokausos. Svarīgi ir spēlēt organizēti un disciplinēti. Maniem futbolistiem ir jāparāda savas labākās kvalitātes.

Ko varat teikt par zālāja kvalitāti?
Domāju, viss ir normāli. Neslikts laukums, taču nav arī pats labākais.

Jūrmala ir kūrortpilsēta. Tas neatslābina jūsu futbolistus?
Ja atslābt tikai tāpēc, ka Jūrmala ir kūrortpilsēta, tad vispār varam nestartēt Eiropā. Futbolistiem jādomā nevis par atpūtu, bet gan rītdienas maču. Ne katrs Kazahstānas klubs spēlē Eirokausu grupu turnīros. Mūsu sasniegumi ir kluba un valsts rekordi, un tas uzliek atbildību arī par turpmākajiem rezultātiem.

Pagājušajā gadā pret citu Baltijas komandu "Žalgiris" jūsu komanda saskārās ar problēmām. Vai tagad brīdinājāt un atgādinājāt saviem futbolistiem, cik toreiz klājās grūti?
Es vienmēr atkārtoju, ka Eirokausos vieglu spēļu nav. Nav tādu komandu, kuras var viegli pārspēt. Čempionu līgā jebkurš klubs, ar kur tiekamies, ir savas valsts čempions. Pērn pret "Žalgiri" mums nedaudz paveicās - atzīstu, ka spēle bija sarežģīta [pēc 0:0 Viļņā "Astana" ielaida vārtus 57. minūtē, rezultātam kļūstot 1:1, kas derēja lietuviešiem, tomēr Kazahstānas čempione izrāva 2:1 kompensācijas laikā - aut.]. Ceru, ka tagad parādīsim labu futbolu un tālāk tiks tā komanda, kas to ir vairāk pelnījusi.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.kz