Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Zenit" mēģinās apturēt "Monaco" kuriozo izkļūšanu no C grupas

Rolands Eliņš

"Zenit" mēģinās apturēt "Monaco" kuriozo izkļūšanu no C grupas
Brazīlietis Halks pret "Monaco" aizsardzību
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā astotdaļfinālā tikušo komandu no C grupas šovakar noskaidros "Monaco" un "Zenit" komandas, kamēr D grupā intriga atlikusi visai minimāla.

C grupā "Monaco" un "Zenit" divcīņa par vietu astotdaļfinālā

Jau rakstījām par C grupas interesanto situāciju, kas pieļauj scenāriju, ka "Monaco" ar diviem gūtiem vārtiem sešās spēlēs var ne tikai izkļūt no grupas, bet pat uzvarēt tajā. Lai šāds variants piepildītos, nepieciešams neizšķirts 0:0 pret "Zenit", kā arī jau tālāk tikušās "Bayer" zaudējums pret "Benfica".

Tieši ar rezultātu 0:0 noslēdzās pirmā "Zenit" un "Monaco" tikšanās, taču šoreiz likme daudz augstāka, proti, ČL astotdaļfināls. Šīs spēles uzvarētājiem nekas vairs nebūs jārēķina, savukārt neizšķirta gadījumā tālāk tiks "Monaco". Tās treneris Leonardu Žardims šo spēli jau nosaucis par "svarīgāko šajā gadā" un uzsvēris labo sportisko formu, kuru uzņēmis Dimitars Berbatovs. "Monaco" pārāk spoži savā čempionātā neklājas un pagaidām septītā vieta, taču pēdējās divās spēlēs divas uzvaras, un trīs vārtus šajos mačos guva Berbatovs.

"Zenit" tikmēr ir pārliecinoša līdere Krievijas Premjerlīgā, turklāt jau nodrošinājusi vismaz trešo vietu grupā. Šī vakara spēle Sanktpēterburgas komandai būs pēdējā pirms ziemas pārtraukuma, un galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs apsolījis, ka spēki netiks taupīti. Ierindā būs visi labākie, izņemot savainoto Keržakovu.

Otrajā šīs grupas spēlē Leverkūzenes "Bayer" viesosies pie jau pēdējā vietā palikušās "Benfica", kurai diskvalifikāciju dēļ nepalīdzēs Luizau un Samaris. Traumu gan netrūkst arī "Bayer" (Papadopolos, Donati, Reinarcs), slimība piemeklējusi Larsu Benderu, taču lai nodrošinātu pirmo vietu grupā, nepieciešama uzvara. Pirmajā spēlē Vācijā "Bayer" uzvarēja 3:1.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayer53027:49
2.Monaco52212:18
3.Zenit52124:47
4.Benfica51132:64

D grupas vienmuļā (?) izskaņa

Dortmundes "Borussia" un "Arsenal" tikšana astotdaļfinālā bija visai droša likme jau pirms turnīra sākuma, un tā bija praktiski piepildījusies divas kārtas pirms grupu turnīra beigām. "Arsenal" vēl ir teorētiska iespēja pakāpties uz pirmo vietu "Borussia" neveiksmes gadījumā, taču vispirms pašiem jātiek galā ar "Galatasaray", turklāt izbraukumā.

Arsēns Vengers jau nosaucis pamatsastāvu, kurā uzticējies pieredzējušajiem spēlētājiem, turklāt tajā pēc ilgākas prombūtnes atgriezies Matjē Debušī, bet vārtos atkal būs Vojcehs Šcensnijs. Pieteikumā iekļauti arī vairāki jaunie spēlētāji, taču viņi spēles sākumā būs uz rezervistu soliņa. "Galatasaray" vairs nevar pakāpties augstāk par pēdējo vietu, taču Vengers brīdina, ka tieši lepnums var nospēlēt lielu lomu, jo turki savās mājās vēlēsies reabilitēties par visu līdzšinējo turnīru.

"Borussia" tikmēr tiksies ar trešo vietu garantējušo "Anderlecht", turklāt Dortmundes sastāvā beidzot būs atgriezies Polijas izlases kapteinis Jakubs Blaščikovskis. Viņš iekļauts spēles pieteikumā pirmo reizi kopš augusta, taču iziešana laukumā vēl nav garantēta arī šoreiz. "Borussia" joprojām nīkuļo Bundeslīgā (šobrīd pakāpusies uz 14. vietu, par punktu atpaliek no Artjoma Rudņeva pārstāvētās HSV), taču Čempionu līgā spēlējusi pārliecinoši un pirmajā mačā pret "Anderlecht" uzvarēja 3:0. Tiesa, pirms divām nedēļām Londonā Jirgena Klopa vadītā komanda izskatījās vāji un pelnīti zaudēja 0:2, kas gan var neliegt pirmo vietu grupā.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Borussia D540113:312
2.Arsenal531111:710
3.Anderlecht51227:95
4.Galatasaray50143:151

Izmantotie resuris:
The official website for European football –...
Jakub Błaszczykowski wraca na boisko....

     [+] [-]

, 2014-12-09 14:11, pirms 9 gadiem
Žēl, ka sportacom nesarīkoja nekādu konkursiņu par Čempionu līgu.

  -4 [+] [-]

, 2014-12-09 14:17, pirms 9 gadiem
Būs ar vienu aci jāpavēro šī spēle, jo ja Zenit pēdējā spēle pirms ziemas pārtraukuma, un tik svarīga, tad sitīsies nepajokam!
Par Zenit!
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +2 [+] [-]

, 2014-12-09 15:02, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Par Zenit!
Par 0:0

  -3 [+] [-]

, 2014-12-09 15:53, pirms 9 gadiem
Nesaprotu, kā autoram sanāk, ka zenit car uzvarēt grupā 2 gūtiem vārtiem...man sanāk, ka vajag vismaz 3

  +1 [+] [-]

, 2014-12-09 17:06, pirms 9 gadiem
marisb11 rakstīja: Nesaprotu, kā autoram sanāk, ka zenit car uzvarēt grupā 2 gūtiem vārtiem...man sanāk, ka vajag vismaz 3
Nevis Zenit, bet Monaco.
Ja Monaco nospēlē 0:0, bet Leverkūzene zaudē, abām būt pa 9 punkti, bet augstāk būs Monaco, jo uzvarēja abās savstarpējās spēlēs.

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:09, pirms 9 gadiem
var ielikt ludzu linku uz spelem??