Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pirms AEK un Zagrebas "Dinamo" ČL spēles nogalināts grieķu fans, mačs pārcelts

Rolands Eliņš

Pirms AEK un Zagrebas "Dinamo" ČL spēles nogalināts grieķu fans, mačs pārcelts
Foto: AEKInsider/Twitter

Šovakar paredzētais UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas mačs starp Atēnu AEK un Zagrebas "Dinamo" nenotiks un pārcelts uz nākamo nedēļu. Šādu lēmumu pieņēma UEFA pēc vakarnakt pieredzētajām fanu nekārtībām, kuru rezultātā durtu brūču dēļ miris grieķu futbola līdzjutējs.

Abu klubu līdzjutēji vakarnakt pie stadiona iesaistījās konfliktā, neskatoties uz to, ka UEFA lieguma dēļ gan AEK, gan "Dinamo" šī dueļa izbraukuma spēles jāaizvada bez saviem faniem. Šāds lēmums bija pieņemts drošības apsvērumu dēļ, un Zagrebas klubs savā paziņojumā atgādināja, ka lūdz savus fanus uz Grieķiju šoreiz nedoties.

Grieķijas policija šorīt apstiprināja, ka pie "Nea Filadelfeia" stadiona izcēlušās plašas nekārtības, kurās jauns grieķu vīrietis tika nodurts, bet vēl sešas personas nogādātas slimnīcā. Policija informē, ka arestējusi gandrīz 100 personas, lielākā daļa no tām ir no Horvātijas.

Reaģējot uz šiem notikumiem, UEFA paudusi stingrāko nosodījumu fanu uzvedībai, kas novedusi pie cilvēka nāves.

"Izsakām visdziļāko līdzjūtību upura ģimenei, AEK klubam un faniem un uzsveram, ka vardarbībai mūsu sportā nav vietas," sacīts UEFA paziņojumā. "Mēs sagaidām, ka tie, kas bija atbildīgi par šo drausmīgo notikumu, tiks apcietināti un saņems taisnu tiesu pēc iespējas ātrāk."

UEFA pēc konsultācijām ar vietējām varas iestādēm nolēmusi, ka šovakar maču droši aizvadīt nav iespējams, tādēļ spēle tikusi pārcelta. Atbildes mačs Zagrebā 15. augustā tiks aizvadīts kā plānots, bet šoreiz tas būs dueļa pirmais mačs, kamēr otrā spēle pēc tam tiks aizvadīta 18. vai 19. augustā.

UEFA paziņojuma beigās vēlreiz uzsvēra savu lēmumu, ka šajās abās spēlēs viesu komandas fani tribīnēs netiks ielaisti.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/med...
https://www.goal.com/en/news/22-yea...

     [+] [-]

, 2023-08-08 22:32, pirms 10 mēnešiem
Gadi iet, un cilvēki joprojām mirst. Tak ieviesiet stingrākus noteikumus gan no sacensību rīkotāju puses, gan no valsts varas puses. Kriminālām dauzoņām nav vietas sporta pasākumos un to tuvumā. Un pieskatiet arī visādas ultras, kuru aizsegā darbojas šie elementi.