Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Izskata iespēju Čempionu līgas izšķirošās spēles aizvadīt vienuviet

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Izskata iespēju Čempionu līgas izšķirošās spēles aizvadīt vienuviet
Markoss Jorente izslēdza pagājušās sezonas čempioni "Liverpool". Foto: Imago Sport/Scanpix

UEFA Čempionu līgas finālu sākotnēji bija plānots aizvadīt Stambulā, taču iespējamas izmaiņas. Tiekot izskatīti varianti visus mačus no ceturtdaļfinālu stadijas aizvadīt vienā vietā, un par reālām tiek uzskatītas trīs kandidatūras.

Vācijas laikraksts Bild vēsta, ka Stambula varētu nebūt gatava vai nemaz nevēlas sarīkot Čempionu līgas finālu. Joprojām ieceļošana Turcijā ir stipri ierobežota, plus spēles aizvadīšana nozīmētu finansiālus zaudējumus, ņemot vērā, ka Stambulā neierastos plānotie 100 tūkstoši līdzjutēju.

UEFA ķērusies pie rezerves plāna izveides – sākot no ceturtdaļfināliem, visas spēles aizvadīt vienuviet. Starp trim vietām, kas tiek izskatītas kā kandidatūras mini turnīra aizvadīšanai, joprojām ir Stambula, taču tai tiek atvēlēta trešā vieta. Par reālākiem tiek uzskatīti scenāriji, ka Čempionu līgas atlikušās spēles uzņemtu Lisabona vai Frankfurte.

Vācijas Bundeslīga bija pirmā no Eiropas vadošajām futbola līgām, kas atsāka savu sezonu, plus Frankfurtē ir moderns stadions un blakus atrodas pasaules līmeņa lidosta. Savukārt Lisabonā piecu kilometru attālumā ir divi stadioni – vienā mājas spēles aizvada "Benfica", otrā spēlē "Sporting". Arī Portugālē atsācies čempionāts, un par Lisabonas plusu tiek uzskatīts arī fakts, ka Čempionu līgā vairs nav palikusi neviena Portugāles komanda.

Plānots, ka Čempionu līga līdz galam tiks izspēlēta augustā, bet lēmums par fināla norises vietu varētu tikt pieņemts jūnija turpinājumā.

Četurtdaļfinālu jau sasniegušas Madrides "Atletico", Parīzes "Saint-Germain", Leipcigas RB un Bergamo "Atalanta", bet četros dueļos atlicis aizvadīt atbildes spēli. "Manchester City" ar 2:1 ir vadībā pret Madrides "Real", Minhenes "Bayern" ir 3:0 pārsvars pret Londonas "Chelsea", "Lyon" ar 1:0 ir vadībā pret Turīnas "Juventus". Savukārt "Barcelona" un "Napoli" divkaujā ir neizšķirts 1:1.

Izmantotie resursi:
https://www.bild.de/sport/fussball/...
https://www.espn.com/soccer/uefa-ch...

     [+] [-]

, 2020-06-08 17:24, pirms 4 gadiem
Jaunzēlande!

     [+] [-]

, 2020-06-08 17:59, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Jaunzēlande!
Jā, un hoķa PČ, Tjomam par prieku, vajadzēja Grenlandē aizvadīt.

     [+] [-]

, 2020-06-08 18:19, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Jā, un hoķa PČ, Tjomam par prieku, vajadzēja Grenlandē aizvadīt.
Tjomam vienaga kur tas hokejs tiktu spēlēts, viņš tāpat skatās lielajā istabā pa lielo TV