Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E un F grupa: Vai BATE kritīs arī Valensijā?

Andrejs Siliņš

E un F grupa: Vai BATE kritīs arī Valensijā?
Foto: AP/Scanpix

Šovakar pulksten 21:45 turpināsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīra cīņas - E grupā savā starpā tiksies līderes Doņeckas "Shakhtar" un Londonas "Chelsea", savukārt BATE izbraucentīsies revanšēties "Valencia" par lielo zaudējumu pirms divām nedēļām Minskā.

E grupa

Pirmā apļa noslēgumā "Shakhtar" Doņeckā sagādāja londoniešiem pirmo zaudējumu jaunajā Čempionu līgas sezonā - 2:1, pie tam spēles gaitā doņeckiešiem bija arī divu vārtu pārsvars. Spēle Londonā šovakar ārkārtīgi svarīga būs mājiniekiem, jo zaudējuma gadījumā var nākties atvadīties arī no otrās vietas grupā (ja "Juventus" izcīna uzvaru). "Chelsea" galvenais treneris Roberto di Mateo cer uz savas komandas pieredzi šādos mačos: "Ir dažas līdzības ar pagājušo sezonu, kad mums bija spēles, kurās jāuzvar. Mums jānospēlē perfekta spēle, lai pieveiktu "Shakhtar". Mēs mājās esam spēcīgi, kas pierādījies daudzu, daudzu gadu garumā."

Ešlijs Kols nevarēs palīdzēt Londonas komandai savainojuma dēļ, tāpat joprojām sastāvā nav savainojumu ārstējošais pieredzējušais pussargs Frenks Lampards. Huana Matas un Davida Luisa veselības stāvoklis pēc savainojumu apārstēšanas nav skaidrs un tāda pati ir abu līdzdalība šī vakara mačā. "Shakhtar", kas atšķirībā no "Chelsea" nedēļas nogalē izcīnīja uzvaru vietējā čempionātā, Lielbritānijas galvaspilsētā ieradās pilnā sastāvā. Sniegums pārliecina gan Ukrainas čempionātā, gan Čempionu līgā, un Doņecka šosezon ir gatava sasniegt lielus mērķus starptautiskajā arēnā.

"Spēlētāji šo maču uztver kā ļoti nopietni. Gatavoju savus spēlētājus ar domu, ka varam uzvarēt pilnīgi visus - pat "Chelsea" viņu mājās," drošs par saviem vīriem ir Doņeckas kluba galvenais treneris Mirča Lučesku. Di Mateo atzinis, ka šī spēle pret "Shakhtar" būs viena no svarīgākajām "Chelsea" spēlēm kopš Čempionu līgas fināla pavasarī. "Kad spēlē Čempionu līgā, visas spēles ir ļoti svarīgas," šādus sava kolēģa izteikumus komentē Lučesku. ""Chelsea" ir ļoti spēcīga komanda, bet mēs neesam vājāki."

Ja "Chelsea" neizcīna uzvaru, lieliskas iespējas pakāpties uz otro pozīciju pavērsies "Juventus". Turīnas komandai mājās jāuzņem pastarīte "Nordsjælland".

VKomandaUNZVAP
1.Shakhtar2105:27
2.Chelsea1117:44
3.Juventus0304:43
4.Nordsjælland0121:71

F grupa

Šīs sezonas lielāko sensāciju autore Borisovas BATE šovakar mēģinās revanšēties "Valencia" par sāpīgo neveiksmi savās mājās pirms divām nedēļām (0:3). Uzdevums nebūs viegls - spēle notiks Spānijā, pret kuras komandām BATE zaudējusi visās līdz šim septiņās aizvadītajās spēlēs komandas vēsturē. Pie tam sešos pēdējos mačos pret spāņu komandām BATE nav spējusi gūt vārtus, savukārt savā cietoksnī ielaidusi 17 lodes...

"Visi, kuri šeit ieradušies, ir pietiekami sagatavoti un motivēti, lai izcīnītu uzvaru," par statistiku iz vēstures nav aizdomājies BATE galvenais treneris Viktors Gončarenko, kuram būs jāiztiek bez savainotajiem Aleksandra Pavlova un Filipa Rudika. "Viens no mūsu mērķiem šajā mačā būs apturēt Roberto Soldado." 27 gadus vecais spāņu uzbrucējs, kurš Minskā pirms divām nedēļām guva visus trīs "Valencia" vārtus, šī vakara mačā gan nepiedalīsies ģimenes apsvērumu dēļ.

Uzdevumu gan tas īpaši vieglāku nepadara. Aizvadītajā nedēļas nogalē vēl viena zīme pirms šī vakara mača Valensijā - pārtrūka BATE 17 nezaudēto izbraukumu spēļu sērija, ar 0:1 Novopolockā piekāpjoties vietējai "Nafta" vienībai. Tikmēr "Valencia" nedēļas nogalē mājās ar 2:0 pieveica Madrides "Atletico" un ar labām emocijām gaida šī vakara spēli.

"Ja uzvarēsim, tas būs liels solis pretī tam, lai tiktu tālāk," spēles svarīgumu uzsver Valensijas treneris Mauricio Pellegrino. "Ceram, ka līdzjutēji mūs atbalstīs tāpat kā spēlē pret "Atletico". Mums ir jāiet laukumā un jāizcīna uzvara, nevis jāgaida, kas notiks."

Situācija F grupā tiešām ir tāda, ka skaidrības ir tikpat, cik neskaidrības. Proti, franču LOSC ir absolūtā pastarīte, savukārt pārējām trim vienībām ir vienāds punktu skaits - seši. Bez BATE un "Valencia" trijniekā ir arī Minhenes "Bayern", kam šovakar mājas spēle pret "Lille" un lieliska iespēja nostiprināties labāko divniekā. Frančiem tā ir pēdējā iespēja aizķerties, bet komandu vajā savainojumi. Lilles komanda nekad nav guvusi vārtus Vācijā un zaudējusi pēdējās trīs spēles pret Bundeslīgas komandām.

VKomandaUNZVAP
1.BATE2016:56
2.Bayern2014:46
3.Valencia2016:26
4.LOSC0031:60

UEFA Čempionu līga 2013

LaiksGrupaSpēle1. aplī
21:45E grupaJuventus - Nordsjælland1:1
21:45E grupaChelsea - Shakhtar1:2
21:45F grupaValencia - BATE3:0
21:45F grupaBayern LOSC1:0

     [+] [-]

, 2012-11-07 15:48, pirms 11 gadiem
Nu nē, jācer, ka BATE sagādās vēl kādu pārsteigumu

  +5 [+] [-]

, 2012-11-07 16:26, pirms 11 gadiem
Netikai kritis,bet tiks sagrauti ar 5-0

  +1 [+] [-]

, 2012-11-07 18:28, pirms 11 gadiem
bate zaudes konkreti un pamatigi

     [+] [-]

, 2012-11-07 19:01, pirms 11 gadiem
Domāju, ka Bayern šodien Lille kārtīgi pārmācīs. Pārējiem E un F grupu mājiniekiem arī teorētiski jāuzvar, īpaši uzvara nepieciešama Chelsea. Cerams, ka Mata būs atguvies.