Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G un H grupas: pa vienam nezināmajam

Jānis Celmiņš

G un H grupas: pa vienam nezināmajam
Foto: AFP/Scanpix

Interesanta situācija pirms pēdējās kārtas spēlēm izveidojusies Čempionu līgas turnīra G un H grupās, kur par atlikušajām divām vietām 1/8 finālos cīnās četras komandas. Šovakar vēlu vakarā arī šajās grupās viss kļūs skaidrāk par skaidru.

G grupa

G grupā 1/8 finālu un 1. vietu grupā jau nodrošinājusi „Barcelona”, bet par 2. vietu cīnīsies „Benfica” un „Celtic”, kurām ir vienāds punktu skaits. Šobrīd priekšā ir „Benfica”, jo ir bijusi pārāka savstarpējās spēlēs (0:0, 2:1). „Benfica” šovakar jāspēlē Barselonā un diez ko lielu cerību uz punktiem nav. Savukārt „Celtic” savās mājās Glāzgovā uzņems pastarīti „Spartak” – portugāļu zaudējuma gadījumā skotiem pietiks ar punktu un vieta 1/8 finālā būs nodrošināta.

Pie visa augstāk minētā jāpiemin, ka „Benfica” šovakar nebūs labākajā sastāvā. Spēlēt nevarēs ne Karloss Martins, ne Enzo Peress. „Ar šo faktu rēķināmies un gatavojam alternatīvas,” pauž komandas treneris Horhe Hesus. „Apzināmies, ka mūsu vidējā līnija šovakar nebūs tiks spēcīga, taču lūkosim savainotos aizstāt. Nevēlos, lai spēlētāji domātu par otra grupas mača iznākumu. Mums jāuzlabo sniegums un jāspēj aizvadīt labāku maču nekā Lisabonā. Nedrīkstam pieļaut tās pašas kļūdas, kura pieļāvām pirmajā mačā,” saka treneris. Var just, ka „Benfica” šovakar mēģinās nopietni pacīnīties ar grupas uzvarētājiem, lai arī viegli komandai neklāsies.

Skotijas klubam tikmēr šovakar uzdevums nedaudz vienkāršāks – pretiniekos grupas pastarīte Maskavas „Spartak” komanda, kura līdzšinējās piecās grupas spēlēs spējusi gūt tikai sešus vārtus, kamēr savos ielaidusi 12. „Celtic” šovakar tikai viens mērķis – jāizcīna vairāk punktu nekā Barselonā iespēs „Benfica”. „Man neinteresē, kā turnīrā veicas citām komandām, mani interesē manis vadītās vienības sniegums. Nebija daudzi, kuri mums ticētu, taču te nu esam – kārta līdz beigām un mēs turpinām cīņu,” pauž Glazgovas komandas treneris Neils Lenons. Tāpat futbola speciālists paredz, ka „Spartaks” tāpat vien neko nedāvinās un tai esot, ko pierādīt. Pirmajā savstarpējā spēlē Lužņiku stadionā „Celtic” spēja uzvarēt ar 3:2, un šovakar savā laukumā noteikti centīsies panākumu atkārtot.

G grupas turnīra tabula:

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Barcelona4-0-111–512
2.Celtic2-1-27–77
3.Benfica2-1-25–57
4.Spartak Moskva1-0-46–123

H grupa

H grupā 1/8 finālu jau pēc četrām no sešām kārtām nodrošināja „Manchester United”, bet, identiski kā nule aprakstītajā G grupā, divām sekojošajām komandām ir vienāds punktu skaits. Runa ir par turku „Galatasaray” un rumāņu „Cluj”. Daudz tuvāk 2. vietai ir „Galatasaray” – pirmkārt, tā jau šobrīd ir priekšā, jo bija pārāka savstarpējos mačos (1:1, 3:1), bet, otrkārt, turkiem pēdējā kārtā spēle viesos ar „Braga”, kamēr rumāņiem izbraukumā jācīnās ar „United”. „CFR Cluj” par katru cenu vajadzīgs kaut viens punkts un tad jau jācer uz „Galatasaray” neveiksmi Portugālē.

Zināmā mērā te var vilkt paralēles ar G grupu, kur scenārijs ir ļoti līdzīgs. „Manchester United” pirmā vieta un vieta 1/8 finālā jau kabatā, kamēr divas tuvākās sekotājas atlikušo sadalīs šovakar. „CFR Cluj” jāspēlē ar jau pieminēto „United” komandu, turklāt jācer uz sāncenses „Galatasaray” neveiksmi. „No katras spēles cenšamies kaut ko paņemt un šī vakara mačs nebūs izņēmums. Vakarā redzēsim, šī ir mūsu diena vai nē. Skaidrs, ka pretinieks ir klasi pārāks, taču futbolā viss ir iespējams,” pirms mača pauž „CFR Cluj” treneris Paulo Serhio, kura vadītā komanda jau šobrīd spējusi pārsteigt Eiropu.

Alekss Ferhusons tikmēr pēc pēdējā mača Anglijas Premjerlīgā, kurā „United” karsti cīnījās ar „Reading” (4:3) saka, ka nav apmierināts ar vienības spēli aizsardzībā. „Aizsardzībā mums jāspēlē labāk. Jā „Readng” spēlēja lieliski, taču mums tam bija jābūt gataviem. Noteikt nebūsim labākajā sastāvā, līdzīgi kā mačā pret „Galatasaray”, taču negatavojamies neko atdot. Mums jābūt vienādi godīgiem pret visām komandām, kuras vēl cīnās par vietu 1/8 finālā,” korekts ir Fergusons.

„Galatasaray” komanda šīs sezonas ČL spēlēs pratusi gūt tikai piecus vārtus, taču arī tās aizsardzība bijusi līmenī – pieci ielaisti. Tieši šis iemesls liek būt nedaudz piesardzīgiem pirms cīņas ar pastarīti „Braga”. „No šīs grupas nākamajā kārtā varēja iekļūt ikviena no komandām. Zinām, ka „Braga” ir spēcīga komanda, tāpēc zinām, ka mums viegli neklāsies. Nešaubīgi vēlamies iekļūt nākamajā kārtā un tieši tāpēc arī mūsu dvēseles šovakar būs laukumā,” pirms spēles pauž turku kluba treneris Fatihs Terims.

Interesanti, ka „Braga” komandas vienīgā uzvara Eiroausu cīņās savā laukumā izcīnīta tālajā 2008. gadā. Visi mači G un H grupās šovakar pulksten 21.45.

H grupas turnīra tabula:

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Manchester United4-0-19–512
2.CFR Cluj2-1-28–77
3.Galatasaray2-1-25–57
4.Sporting Braga1-0-46–113

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 15:44, pirms 11 gadiem
Fergusosns nevis Ferhusons izlabo!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 16:57, pirms 11 gadiem
Katad sosns tev starpnkaajaam

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 17:25, pirms 11 gadiem
Barcas sastāvā Xavi,Iniestam,Jordi Albam,Pedro,Piqe un Masherano uz spēli pret Benfica iedota atpūta,tā kā Barcai ar nebūs optimālais sastāvs

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 17:51, pirms 11 gadiem
''Interesanti, ka „Braga” komandas vienīgā uzvara Eiroausu cīņās savā laukumā izcīnīta tālajā 2008. gadā.''

Bet kā tad ar Eirokausiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja