Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dubram un Cauņam Čempionu līga turpinās - tālāk tiek BATE un CSKA

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Dubram un Cauņam Čempionu līga turpinās - tālāk tiek BATE un CSKA
Kaspars Dubra (pa labi) pret "Videoton"
Foto: Fcbate.by

Šodien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 3.kārtas atbildes spēlē Maskavas CSKA pēc izgāzta sākuma (0:2) prata izraut uzvaru 3:2 un pārspēt Prāgas "Sparta" divu spēļu summā ar 5:4. Aleksandrs Cauņa palika uz CSKA rezervistu soliņa. Savukārt Kaspara Dubras pārstāvētā BATE savā laukumā ar 1:0 nolauza "Videoton" un uzvarēja divu spēļu summā ar 2:1.

Cauņas CSKA sāk briesmīgi, taču izglābjas

Maskavas CSKA jau pirmajā spēlē pievīla savus līdzjutējus, parādot neizteiksmīgu sniegumu un ar budžeta ziņā krietni mazāku klubu, Prāgas "Sparta", mājās nospēlējot neizšķirti 2:2, taču šodien mača sākumā tika piedzīvots īstens murgs. Tas gan bez mūsu futbolista klātbūtnes, jo Aleksandrs Cauņa palika rezervē.

"Sparta" maču uzsāka vētraini, jau 17.minūtē liekot uz tablo iedegties 2:0 savā labā! Lai gan čehi realizēja ļoti ātrus uzbrukumus, nevarētu teikt, ka CSKA vienkārši iekrita pēc saviem uzbrukumiem, jo "Sparta" dominēja ikvienā laukuma kvadrātmetrā. 21.minūtē tikai vārtsarga Igora Akinfejeva reakcija un pirkstu galiņi ļāva izvairīties no 0:3.

Lai cik vāji CSKA spēlēja, 34.minūtē arī ātrā uzbrukumā izdevās vienus vārtus atspēlēt - precīzs bija Ahmeds Musā. Pēc šiem vārtiem CSKA pēkšņi ieguva visai lielu iniciatīvu un tēmēja otro vārtu virzienā, taču līdz pārtraukumam neizdevās. Toties izdevās 51.minūtē, kad atkal ļoti izveicīgi un precīzi nospēlēja Musā - 2:2! Drīz, 57.minūtē, CSKA reāli varēja iesist arī trešos vārtus, bet glāba "Sparta" vārtsargs. Savukārt vēl pēc pāris minūtēm jau CSKA paveicās - vārtu stabs.

64.minūtē "Sparta" spēlētājs par asu spēli uzreiz nopelnīja sarkano kartīti, un visas kārtis bija CSKA rokās - vairākums un, pieņemot, ka vārti netiek ielaisti, vajag vienus gūtus vārtus stundas laikā, ja tiek spēlēts papildlaiks. Tomēr papildlaiks šai spēlē nebija vajadzīgs, jo 76.minūtē Alans Dzagojevs ar skaistu sitienu deva 3:2 vadību CSKA. Skaidrs, ka "Sparta" mazākumā nebija spējīga gūt divus vārtus, un Cauņas pārstāvētā komanda iekļuva "play-off" kārtā, kurā cīnīsies par Čempionu līgas grupu turnīru. Cauņa laukumā netika.

CSKA ļoti būtiski, vai šovakar 3.kārtu pārvarēs Doņeckas "Shakhtar" (pirmajā mačā viesos 0:0 pret "Fenerbahce"). Ja Ukrainas klubs tiks tālāk, tad "play-off" kārtā CSKA būs neizsētā komanda un izlozē tai draud kāds grands. Ja "Shakhtar" izstāsies, tad CSKA iegūs daudz labākas izredzes, jo būs izsētā komanda "ne-čempionu" zara izlozē.

Turpinās arī Dubra

Kaspars Dubra atkal tika BATE pamatsastāvā un spēkojās ar Ungārijas čempioni "Videoton", pirmajā mačā abām vienībām slēdzot mierizlīgumu 1:1. BATE šodien mājās derēja arī 0:0, taču baltkrievu čempioni aizsardzībā netupēja un uzbruka vairāk nekā pretinieks. Līdz ar to arī Dubram sevišķi daudz darba nebija un savās nedaudzajās epizodēs viņš bija pārliecinošs - izcelsim uzvarētu vienu gaisa divcīņu, kad "Videoton" bija bīstama standartsituācija, kā arī precīzās un saasinošās Kaspara tālās piespēles no savas laukuma puses.

Mača 60.minūtē "Videoton" pie 0:0 palika mazākumā (otra dzeltenā kartīte par pārkāpumu laukuma centrā), un BATE nokļuva pavisam labā situācijā - atlika vienkārši vairākumā neielaist. Tiesa, BATE centās spēlēt uzbrūkoši un veidoja momentu pēc momenta, taču rezultāts kā palika slidens, tā palika. Vienā epizodē ungārus glāba arī stabs.

BATE līdzjutējiem kā akmens no sirds novēlās vien 82.minūtē, kad pēc centrējuma ar galvu beidzot izdevās panākt pelnīto 1:0. "Videoton" gan vēl bija 10 minūtes, lai mazākumā izrautu neizšķirtu un papildlaiku, tomēr ungāri tam netika pat tuvu. Dubram 90 minūtes, bet BATE uzvara divu spēļu summā ar 2:1.

Diemžēl "play-off" izlozē, kas notiks piektdien, BATE čempionu zarā, visticamāk, būs neizsētā (tas kļūs pilnīgi skaidrs pēc visām šī vakara spēlēm). Tādējādi starp iespējamajiem pretiniekiem BATE, iespējams, būs "Basel", "Viktoria", "Celtic", "Steaua" un APOEL. Jebkurā gadījumā - pat zaudējot "play-off" kārtā, gan Cauņam/CSKA, gan Dubram/BATE ir garantēts UEFA Eiropas līgas grupu turnīrs.

UEFA Čempionu līga, kvalifikācijas turnīrs, 3.kārta (čempionu zars)

Pāris1.spēle2.spēle (Laiks)Summa
Midtjylland (Dānija) - APOEL (Kipra)1:21:02:2
Dinamo Z (Horvātija) - Molde (Norvēģija)1:13:34:4
HJK (Somija) - Astana (Kazahstāna)0:03:43:4
Celtic (Skotija) - Qarabag (Azarbaidžāna)1:00:01:0
Videoton (Ungārija) - BATE (Baltkrievija)1:10:11:2
Milsami (Moldova) - Skenderbeu (Albānija)0:221:45
Maccabi Tel Aviv (Izraēla) - Viktoria (Čehija)1:221:45
Salzburg (Austrija) - Malmo FF (Zviedrija)2:021:30
Steaua (Rumānija) - Partizan (Serbija)1:121:30
Lech (Polija) - Basel (Šveice)1:321:15

UEFA Čempionu līga, kvalifikācijas turnīrs, 3.kārta (ne-čempionu zars)

Pāris1.spēle2.spēle (Laiks)Summa
Young Boys (Šveice) - Monaco (Francija)1:30:41:7
Rapid (Austrija) - Ajax (Nīderlande)2:23:25:4
CSKA (Krievija) - Sparta (Čehija)2:23:25:4
Panathinaikos (Grieķija) - Club Brugge (Beļģija)2:121:30
Fenerbahce (Turcija) - Shakhtar (Ukraina)0:021:45

Izšķirošajā "play-off" kārtā (cīņa par iekļūšanu ČL grupu turnīrā) čempionu zara 3.kārtas desmit uzvarētājas sadalīs piecas ceļazīmes, savukārt ne-čempionu zara 3.kārtas piecām uzvarētājām pievienosies arī "Manchester United", "Valencia", "Bayer", "Sporting" un "Lazio", lai arī desmit klubu starpā izspēlētu piecas ceļazīmes. Savukārt "Play-off" kārtas visas zaudētājas pārcelsies uz Eiropas līgas grupu turnīru.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 21:48, pirms 9 gadiem
Qarabag sakūra labu pirtiņu skotiem, bet ir viens bet, Celtic tika tālāk!

  +4 [+] [-]

, 2015-08-05 21:49, pirms 9 gadiem
tiesneši pavilka CSKA

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 21:59, pirms 9 gadiem
spēli redzēju, itāļu tiesnešu brigāde vairākās ļoti svarīgās un strīdīgās epizodēs vnm bij' ciskas pusē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-08-05 22:01, pirms 9 gadiem
dinamo-7 rakstīja: CSKA parāda īstu raksturu, nevis tiesneši pavilka CSKA.
Raksturs ta raksturs, bet pavilka konkrēti
Šaubīga sarkanā, neiedota pendele

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 22:01, pirms 9 gadiem
dinamo-7 rakstīja: CSKA parāda īstu raksturu, nevis tiesneši pavilka CSKA.
pilnīgi ļevā sarkanā kartīte! Paveicās,ka vēl pa štangu trāpija čehi ! Vārtsargs krieviem pilnīgs mēsls ! Virslīgā pat ir labāki

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 22:02, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: pilnīgi ļevā sarkanā kartīte! Paveicās,ka vēl pa štangu trāpija čehi ! Vārtsargs krieviem pilnīgs mēsls ! Virslīgā pat ir labāki
Vēl pendeli uz CSKA vārtiem neiedeva
Bet nu Sparta ar savu caurumaino aizsardzību arī neko nebija pelnījusi

  +3 [+] [-]

, 2015-08-05 22:03, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: pilnīgi ļevā sarkanā kartīte! Paveicās,ka vēl pa štangu trāpija čehi ! Vārtsargs krieviem pilnīgs mēsls ! Virslīgā pat ir labāki
Akinfejevs ielaida vārtus 29. ČL spēlē pēc kārtas

     [+] [-]

, 2015-08-05 22:04, pirms 9 gadiem
fkscd rakstīja: Akinfejevs ielaida vārtus 29. ČL spēlē pēc kārtas
klauns ! nesaprotu par ko viņiem tādus miljonus maksā ! līmenis nedaudz virs Polijas

  +2 [+] [-]

, 2015-08-05 22:05, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: klauns ! nesaprotu par ko viņiem tādus miljonus maksā ! līmenis nedaudz virs Polijas
Krievijā diži labāku nav

     [+] [-]

, 2015-08-05 22:06, pirms 9 gadiem
fkscd rakstīja: Krievijā diži labāku nav
viņiem tagad vēl limitu uzlika 6+5 ! ārzemnieki brauks prom ! Cauņam praktiski vispār iespēju nav spēlēt !vismaz naudu kaut cik būs papelnījis

  -1 [+] [-]

, 2015-08-05 22:07, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: viņiem tagad vēl limitu uzlika 6+5 ! ārzemnieki brauks prom ! Cauņam praktiski vispār iespēju nav spēlēt !vismaz naudu kaut cik būs papelnījis
Kā var likt limitu, ja leģionāri velk visu vezumu?

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 22:07, pirms 9 gadiem
fkscd rakstīja: Vēl pendeli uz CSKA vārtiem neiedeva
Bet nu Sparta ar savu caurumaino aizsardzību arī neko nebija pelnījusi
Neiedeva ne tikai pendeli - ja pareizi atceros - Nababkinam jau bija dzeltenā - ja būtu pendele tad arī vēl viena dzeltenā un būtu vienādi sastāvi.
Un tā sarkanā Spartas spēlētājam vienkārši smieklīga - ABI (gan Fernandezs, gan čehs) lec ar kājām pa priekšu, tikai brazīlis notēloja ka viņam kājas atrāva (tas nekas ka pēc 30 sek skradīja kā jauns kazlēns).
Un jau jau Spartas aizsardzība bija caura - kāda tad bija CSKA?

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 22:09, pirms 9 gadiem
Onka rakstīja: Neiedeva ne tikai pendeli - ja pareizi atceros - Nababkinam jau bija dzeltenā - ja būtu pendele tad arī vēl viena dzeltenā un būtu vienādi sastāvi.
Un tā sarkanā Spartas spēlētājam vienkārši smieklīga - ABI (gan Fernandezs, gan čehs) lec ar kājām pa priekšu, tikai brazīlis notēloja ka viņam kājas atrāva (tas nekas ka pēc 30 sek skradīja kā jauns kazlēns).
Un jau jau Spartas aizsardzība bija caura - kāda tad bija CSKA?
a vēl Vernblūma kaunpilnā simulācija ))))

     [+] [-]

, 2015-08-05 22:10, pirms 9 gadiem
Nu tiesnesis vainīgo sodīja tāpēc,kad čehs kā gāja ar taisnām kājām un darīja to pirmais ,bet Fernandes no csk beigās pievilka savas kājas un tik ārprātīgi tēloja ka pats itkā būtu Itālis Un vienpatsmitnieku Čehiem vajadzēja sist tiesnesis bija skatu puktā visu redzēja,bet fig .Jā ,mājinieki bija šakarsuši.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-05 22:15, pirms 9 gadiem
Onka rakstīja: Neiedeva ne tikai pendeli - ja pareizi atceros - Nababkinam jau bija dzeltenā - ja būtu pendele tad arī vēl viena dzeltenā un būtu vienādi sastāvi.
Un tā sarkanā Spartas spēlētājam vienkārši smieklīga - ABI (gan Fernandezs, gan čehs) lec ar kājām pa priekšu, tikai brazīlis notēloja ka viņam kājas atrāva (tas nekas ka pēc 30 sek skradīja kā jauns kazlēns).
Un jau jau Spartas aizsardzība bija caura - kāda tad bija CSKA?
Arī caura
Bet jebkurā gadījumā no spēles CSKA iesita 3 vārtus, Sparta- 2. Pendele gandrīz vienmēr ir uz tiesneša ieskatu
Ja gribēja uzvarēt, tad tomēr vajadzēja būt ar kaut ko labākiem
Bet šoreiz abas bija švakas, bet CSKA paveicās un izpildītāji CSKA arī tomēr labāki

     [+] [-]

, 2015-08-05 22:15, pirms 9 gadiem
OTELO rakstīja: Nu tiesnesis vainīgo sodīja tāpēc,kad čehs kā gāja ar taisnām kājām un darīja to pirmais ,bet Fernandes no csk beigās pievilka savas kājas un tik ārprātīgi tēloja ka pats itkā būtu Itālis Un vienpatsmitnieku Čehiem vajadzēja sist tiesnesis bija skatu puktā visu redzēja,bet fig .Jā ,mājinieki bija šakarsuši.
Kā tad paklausies vēl krievu komentētāju - ja apskatīsies atkārtojumi - abi pirms sadursmes kājas pievelk.
Un jā Vernblūms arī izlikās it kā viņu no ķēķa puses būtu paņēmis.

     [+] [-]

, 2015-08-05 22:16, pirms 9 gadiem
Jā un vēl spartai vārtsargs švaki nospēlēja.

     [+] [-]

, 2015-08-05 22:52, pirms 9 gadiem
ar skaudibu var skatities, ka Astana, BATE un iespejams vel kaut kads lidzigs klubs tiek lidz play-off un vismaz garante Eiropas Ligas grupu turniru.. nedaudz veiksmes un kads no musu klubiem ar tur vareja but.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-05 23:41, pirms 9 gadiem
backstab rakstīja: ar skaudibu var skatities, ka Astana, BATE un iespejams vel kaut kads lidzigs klubs tiek lidz play-off un vismaz garante Eiropas Ligas grupu turniru.. nedaudz veiksmes un kads no musu klubiem ar tur vareja but.
Naudas jautājums - BATE kopš 2008. gada tikai 2 gadus nav spēlējuši ČL/EL grupu turnīros. Nauda ienāk pietiekoši un var saglabāt baltkrievu spēlētājus klubā.
Būtu kādam Latvijas klubam 60% izlases pamatspēlētāji + kādi 3 -4 skarīgi leģionāri, varētu mierīgi mēģināt tikt Eiropas līgā.

Kazahiem vienkārši nauda pilna pakaļa.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-05 23:41, pirms 9 gadiem
"Ja Ukrainas klubs tiks tālāk, tad "play-off" kārtā CSKA būs neizsētā komanda un izlozē tai draud kāds grands."
..........
Shakhtar Donetsk - Fenerbahçe (3-0, agg: 3-0)
Gladkiy 25, Srna 65(p), Alex Teixeira 68