Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA prezidents: Eirokausu sezona jāpabeidz līdz 3. augustam

Agris Suveizda

UEFA prezidents: Eirokausu sezona jāpabeidz līdz 3. augustam
Aleksanders Čeferins. Foto: Reuters/Scanpix

Kaut arī iepriekš tika noraidītas Nīderlandes federācijas izplatītās baumas, ka UEFA kā beigu datumu vietējo čempionātu pabeigšanai noteikusi 3. augustu, nu UEFA prezidents Aleksanders Čeferins pats šo datumu pieminējis intervijā vācu televīzijas kanālā ZDF – tikai Eirokausu sezonas kontekstā.

"Mums ir dažādi plāni Eirokausu sezonas atsākšanai – tā var atsākties maijā, jūnijā, jūlijā…vai var neatsākties nemaz. Arī tāda iespēja pastāv," sacīja slovēnis. "Ir darba grupa, taču tas ir atkarīgs arī no tā, kad valstu valdības ļaus mums spēlēt. Ja tās teiks, ka futbolu spēlēt nedrīkst, tad mēs neko nevarēsim padarīt. Visam ir jābūt pabeigtam līdz 3. augustam – gan Čempionu līgai, gan Eiropas līgai. Tās nedrīkst ievilkties septembrī vai oktobrī. Ja krīze mazināsies agrāk, varēsim sākt agrāk. Esam bezprecedenta situācijā, un mums ir jābūt elastīgiem – mēs varētu spēlēt tajās pašās dienās, kad vietējās līgas, un pat tajos pašos laikos."

Čeferins neslēpa, ka atkarībā no situācijas varētu tikt mainīts arī turnīru formāts: "Varētu izmantot esošo formātu vai aizvadīt tikai vienas spēles pārus, ar izlozi nosakot, kurš spēlēs mājās, vai varbūt pat spēlēt neitrālā laukumā. Mēs varētu izspēlēt arī "Final 8" vai "Final 4". Gaidāms, ka spēles varētu notikt aiz slēgtām durvīm, taču ar televīzijas translācijām."

"Varianti ir dažādi, bet vienīgais nepareizais lēmums būtu spēlēt tādā veidā, kas apdraudētu spēlētāju, fanu un tiesnešu veselību un drošību. Taču ja apstākļi būs droši, tad neredzu nekādas problēmas," UEFA prezidents turpināja. "Mums ir vajadzīgs sports. Tas paceļ cilvēku noskaņojumu, dod viņiem enerģiju. Tagad fani sāk kļūt satraukti un nervozi. Futbols ir nopietns bizness, lai gan šobrīd īstās superzvaigznes ir ārsti, medmāsas un medicīnas darbinieki."

Tāpat Čeferins kritizēja Beļģijas klubu lēmumu rosināt līgas sezonas priekšlaicīgu pabeigšanu. Slovēnis norādīja, ka nevar vienlaikus lūgt pēc palīdzības un pēc tam neizrādīt lojalitāti Eiropas futbolam, pieņemot pārsteidzīgus un individuālus lēmumus. UEFA jau iepriekš oficiālā relīzē netieši draudēja ar nepielaišanu Eirokausiem tām valstīm, kuras pārāk agri lems par sezonas izbeigšanu.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2020/04/04/foo...
https://www.football-italia.net/151...
https://www.marca.com/en/football/i...

     [+] [-]

, 2020-04-05 12:57, pirms 4 gadiem
izskatās, ka uefa ir vieni vienīgi āpši
kādas sezonas, ko viņš tur muld
sports ir pauzē uz gadiem