Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Stipičs: "Šādas spēles var mainīt ļoti daudz - šādas spēles pamodina ticību"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stipičs: "Šādas spēles var mainīt ļoti daudz - šādas spēles pamodina ticību"
Tomislavs Stipičs. Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Ceturtdienas vakarā UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu drāmā pārvarēja Virslīgas līdere "Riga". Komandas galvenais treneris Tomislavs Stipičs preses konferencē uzsvēra ticību saviem spēkiem un uzticību no vadības puses. "Pēc pirmā puslaika puišiem teicu, ka man ir plāns, ka uzvarēsim ar 3:1," teica speciālists.

"Paldies visiem, kas ieradās "Skonto" stadionā, lai mūs atbalstītu. Tā bija neticama Eirokausu spēle – tieši šādu maču dēļ mēs mīlam futbolu. Apsveikumi maniem futbolistiem, manam treneru štābam, visiem cilvēkiem klubā. Katrs ir kā puzles gabaliņš, katram no viņiem pieder daļa no uzvaras," pēc dramatiskā panākuma teica Tomislavs Stipičs.

Rīdzinieki izglābās otrā puslaika kompensācijas laikā, visu spēli dominējušajam Gotjē Mankendā izraujot pagarinājumu. Savukārt pagarinājuma pēdējās sekundēs par varoni kļuva Muhameds Ngoms. Stipičs atklāja, ka pirms soda sitiena strīdējies ar citiem treneriem, kuri uzskatījuši, ka pie bumbas jādodas Mikaelam Soisalo. Tomēr galvenais treneris palicis pie sava un izvilcis pilno lozi.

"Pēc pirmā puslaika teicu: "Puiši, man ir plāns, un jūs zināsiet, kas laukumā jāizdara. Mums ir tik daudz radošuma, mums ir individuāli spēcīgi futbolisti, bet mēs spēlējam kā komanda." Teicu, ka viņi mūs neapturēs, ka mēs uzvarēsim ar 3:1," pareģojumā dalījās Stipičs.

Treneris pauda, ka viņam bijis sapnis – spēle nonāks līdz pendelēm, viņš uz maiņu laukumā laidīs Rihardu Matrevicu, kurš atvairīs trīs sitienus un ievedīs "Riga" nākamajā kārtā. "Gribēju laist laukumā Matrevicu, bet man to vairs neļāva darīt," smaidīja Stipičs. Viņš pie sevis nolamājies un pārdomājis kļūdu, kā arī lūdzies, lai Ngoma soda sitiens būtu precīzs.

"Teicu futbolistiem, ka šī ir īpaša spēle, šāds mačs var mainīt daudz. Tas var pamodināt ticību. Mūsu futbolisti tic, arī klubs tagad vairāk tic futbolistiem un man. Tas ir ļoti svarīgi. Esmu ļoti laimīgs sēdēt šeit. Tas ir viens no labākajiem brīžiem manā dzīvē. Kā mēs spēlējām, kā mēs atradām brīvās vietas, kā mēs izveidojām momentus – varējām iesist desmit vārtus," teica Stipičs.

Viņš pauda, ka spēlēšana šādā stilā līdzi nesusi arī risku, tomēr treneris apzinājies, ka ar šādu sistēmu iespējams izspiest maksimumu.