Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: TNS uzvar deviņu vīru sastāvā esošo "Europa", igauņi un kosovieši zaudē arī mājās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ČL: TNS uzvar deviņu vīru sastāvā esošo "Europa", igauņi un kosovieši zaudē arī mājās
Skots Kviglijs (TNS)
Foto: WalesOnline.com

Šovakar UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes mačos veiksme uzsmaidīja Maltas, Fēru salu un Velsas čempionēm, kamēr Armēnijas un Ziemeļīrijas labākie klubi spēles noslēdza ar sevi apmierinošiem neizšķirtiem rezultātiem.

Igauņiem fiasko arī mājas spēlē, "KF Trepça'89" Mitrovicā izgāž Čempionu līgas debiju Kosovā, Velsas TNS nolauž deviņu vīru sastāvā esošo Gibraltāra čempioni

Pirmajā šā vakara spēlē Tallinas "Infonet" tā arī nespēja neko likt pretī Maltas čempionei "Hibernians", ne tikai neiesitot pašiem, bet arī spēles beigās ļaujot brazīlietim Žorginjo pretuzbrukumā izraut viesiem uzvaru ar 1:0. Divu spēļu summā Maltas vienībai pārliecinoša uzvara ar 3:0, kā arī otrajā kārtā nodrošināta tikšanās ar Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas

Vēsturiski pirmā Čempionu līgas spēle šovakar tika aizvadīta Kosovā, kur vietējā Mitrovicas "KF Trepça'89" mājās uzņēma Fēru salu "Víkingur Gøta", kam viesos zaudēts ar visnotaļ cerīgo 1:2. Tomēr šovakar jebkādas cerības izdzisa jau pēc pirmā puslaika, kura laikā viesi guva divus vārtus, kā arī kosovieši palika mazākumā. Nekas neuzlabojās arī otrajā puslaikā, kad fērieši guva vēl divus vārtus, panākot jau nepieklājīgo 4:0. Kosovas čempione gan spēja gūt "goda vārtus", zaudējot ar 1:4 un noslēdzot savu pirmo dalību Čempionu līgā ļoti neveiksmīgi. "Víkingur Gøta", turpretim, otrajā kārtā tiksies ar Islandes čempioni "Fimleikafélag Hafnarfjarðar" (FH).

Emocijām bagātākais mačs šajā Čempionu līgas spēļu dienā tika aizvadīts Gibraltārā, kur vietējā čempione "Europa" centās noturēt pirmajā spēlē Velsā iegūtu 2:1 pārsvaru. Pirmais puslaiks "Europa" komandai gan nebija daudzsološs - Velsas TNS pēc pirmajām 45 minūtēm bija vadībā ar 2:0, kas nozīmēja, ka ja spēle šādi beigtos, tad tālāk tiktu tieši Velsas klubs.

Otrajā puslaikā Laiems Volkers bija precīzs no 11 metru soda sitiena atzīmes, panākot 1:2. Tomēr šis bija vienīgais vērtīgais pavērsiens priekš Gibraltāra čempiones šajā spēlē. Atlikušajā otrā puslaika daļā divi "Europa" spēlētāji nopelnīja muļķīgus noraidījumus, atstājot savu komandu divu vīru mazākumā. Līdz spēles pamatlaika noslēgumam "Europa" gan spēja noturēt savus vārtus neieņemtus, tomēr 104. minūtē papildlaikā Skots Kviglijs soda laukumā veiksmīgi pielaboja komandas biedra izdarīto sitienu pa vārtiem, panākot TNS uzvaru šajā spēlē ar 3:1, kā arī divu spēļu summā ar 4:3. Otrajā kārtā Velsas čempione tiksies ar Horvātijas "Rijeka".

Armēņu "Alashkert" un ziemeļīru "Linfield" nespēj pieveikt pundurvalstiņu klubus, tomēr iekļūst otrajā kārtā

Armēnijas "Alashkert", līdzīgi kā pirmajā spēlē (1:0), arī šovakar spēja pirmā izvirzīties vadībā pret vietējo Andoras "FC Santa Coloma", līdz spēles beigām armēņiem pārsvaru tomēr nenoturot (1:1). Divu spēļu summā Armēnijas čempionei uzvara ar 2:1. Otrajā kārtā "Alashkert" gaidāma tikšanās ar Kaspara Dubras pārstāvēto Baltkrievijas daudzkārtējo čempioni Barisavas BATE.

Pēdējā no pirmās kārtas dueļiem savus pretiniekus noskaidroja Skotijas čempione Glāzgovas "Celtic", kurai pretim varēja stāties vai nu Belfāstas "Linfield", vai Sanmarīno "La Fiorita". Pirmajā spēlē Belfāstā "Linfield" komanda spēja uzvarēt ar 1:0, tomēr šovakar Sanmarīno pagalam neizteiksmīgs 0:0 neizšķirts, kas daudzkārtējai Ziemeļīrijas čempionei nesola īpaši patīkamu dueli pret "Celtic".

UEFA Čempionu līgas pirmā kvalifikācijas kārta

Pāris1. sp.2. sp.Summā
Víkingur Gøta (FRO) - KF Trepça'89 Mitrovica (KOS)2:14:16:2
Hibernians F.C. (MLT) - FC Infonet Tallinn (EST)2:01:03:0
FC Alashkert (ARM) - FC Santa Coloma (AND)1:01:12:1
The New Saints F.C. (WAL) - Europa F.C. (GIB)1:23:1 pap.4:3
Linfield F.C. (NIR) - S.P. La Fiorita (SMR)1:00:01:0

Izmantotie resursi:
UEFA Champions League - UEFA.com

  -2 [+] [-]

, 2017-07-04 23:51, pirms 7 gadiem
Igaunijas klubi jau 3.sezonu pēc kārtas nespēj pārvarēt ČL 1.kvalifikācijas kārtas barjeru.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-05 07:42, pirms 7 gadiem
Gala rezultātā bez īpašiem pārsteigumiem.Infonet šobrīd Igaunijas čempionātā atrodās tikai ceturtajā vietā ,par 9 punktiem atpaliekot no trešās,bet 20!!! no pirmās vietas.Tā kā zaudējums maltiešiem galīgi nepārsteidz.