Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Igauņu "Trans" prezidents labprātāk gribēja spēlēt pret Latvijas klubu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Igauņu "Trans" prezidents labprātāk gribēja spēlēt pret Latvijas klubu
Pretinieks Dmitriju Borisovu (pa labi) apķēris ar rokām
Foto: fctrans.ee

Igaunijas kluba "Trans" prezidents Nikolajs Burdakovs atzinis, ka UEFA Eiropas līgā labprātāk būtu spēlējis pret Latvijas vai Lietuvas klubu, nevis pret Azerbaidžānas klubu.

Narvas "Trans" ir klubs, kurā slavu ieguva Aleksandrs Čekulajevs, pagājušajā sezonā ar 46 vārtiem palīdzot tam Igaunijas čempionātā izcīnīt 3. vietu un ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgu šosezon. Šobrīd Čekulajeva "Trans" nav, un šosezon šai komandai nacionālajā čempionātā klājas skumji - 15 kārtās bilance ir 5-3-7 un ieņemtā 5. vieta ir daudz labāka nekā reālā situācija, jo no 3. pozīcijas īpašnieces "Levadia" atpalicība sasniegusi jau 24(!) punktus.

Šobrīd "Trans" ir ar Latvijas futbolistiem bagātākais ārzemju klubs - to pārstāv Aleksandrs Abramenko, Dmitrijs Medeckis, Dmitrijs Borisovs un Aleksejs Kuplovs Oginskis. Latvijas futbola līdzjutēji Eiropas līgā, protams, vairāk sekos mūsu klubu sekmēm, taču interesanti būs pavērot arī "Trans" cīkstēšanos ar ielozēto pretinieci "Inter" no Baku, kuru pēc šīs sezonas noslēguma pameta Ģirts Karlsons. Pirmā spēle ceturtdien Rakverē. Saistībā ar gaidāmo "Inter" un "Trans" dueli Azerbaidžānas sporta portāls azerisport.com nointervēja Igaunijas kluba prezidentu Nikolaju Burdakovu.

Ceturtdien jūsu komanda spēlēs ar Baku "Inter". Ko sagaidāt no spēles?
Tas, kurš spēlē futbolu, vienmēr cer uzvarēt. Tāpat kā "Inter", arī mēs vēlamies uzvarēt. Ko tad citu gaidīt? Bet visu parādīs spēle.

Lielākas izredzes ir "Inter"?
Grūti teikt, jo mēs nepazīstam šo komandu. Zinām, ka Azerbaidžānas futbols ir uz pacēluma. Zinu, ka šai valstī ir labi futbola apstākļi. Tā ka pretinieks būs sarežģīts.

"Trans" mājas stadions atrodas Narvā, taču spēlēsiet Rakverē. Jūsu stadions neatbilst UEFA prasībām?
Jā, tā ir. Igaunijā ir ierobežots stadionu daudzums, bet sakarā ar Eiropas U-19 čempionāta finālturnīru arī tie nedaudzie ir noslogoti. Rakvere ir tikai 120 kilometru attālumā no Narvas, tāpēc izvēlējāmies spēlēt tur, kaut gan savā stadionā, protams, justos brīvāk.

Teicāt, ka par "Inter" daudz nezināt. Vispār neko?
Kaut kāda informācija ir, taču lielākoties no medijiem. Tāpat no cilvēkiem, kuri ir pazīstami ar Azerbaidžānu. Zinām, ka tur rullē gruzīnu diaspora. Bet ko vēl var uzzināt? Jūs labāk zināt, kādā stāvoklī šobrīd ir "Inter". Nepadalīsieties ar informāciju?

Tas neatbilstu mūsu ētikai. Vai tālais brauciens "Trans" nebūs problemātisks no finanšu viedokļa?
Kad tu tērē naudu, vienmēr ir problemātiski (smejas). Domāju, ka mēs tomēr ieradīsimies Baku!

Cerējāt uz vājāku un ģeogrāfiski tuvāku pretinieku?
Katrs uz to cer. Mēs labprātāk būtu spēlējuši pret latviešu vai lietuviešu komandu. Vai ar kādu somu komandu, kuras mēs ļoti labi pazīstam.

Izmantotie resursi:
Azerisport.com - Все об Азербайджанском спорте

  +3 [+] [-]

, 2012-07-04 01:25, pirms 12 gadiem
Savaita zaudetu latvijas Klubiem

  +1 [+] [-]

, 2012-07-04 08:38, pirms 12 gadiem
Tas jau bija domāts, no ģeogrāfijas viedokļa raugoties, nevis spēka ziņā vai kā citādi.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-04 10:15, pirms 12 gadiem
Burdakovs - Igaunijas Gavrilovs?