Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Juventus" Turīnā pret "Shakhtar", Minskā – BATE pret "Bayern"

Jānis Pārums

"Juventus" Turīnā pret "Shakhtar", Minskā – BATE pret "Bayern"
Henriks Mhitarjans uzbrukuma smailē
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas otrās kārtas spēles UEFA Čempionu līgas turnīra E un F grupās. E grupā Turīnas "Juventus" uzņems Doņeckas "Shakhtar", bet Farumas "Nordsjælland" mērosies spēkiem ar Londonas "Chelsea". Savukārt F grupā Minskā tiksies līderi BATE un "Bayern", bet "Valencia" uzņems "Lille".

E grupa

Juventus – Shakhtar
E grupas turnīru kā vienīgā ar uzvaru uzsāka Doņeckas "Shakhtar", kas savā laukumā ar 2:0 apspēlēja "Nordsjælland". Tikmēr Londonā "Chelsea" cīnījās neizšķirti ar citu potenciālo grupas favorīti Turīnas "Juventus". Tagad turīniešiem ir labas iespējas tikt pie pirmā panākuma un sagādāt pirmo neveiksmi Doņeckas klubam.

To, ka "Juventus" ir labā formā, komanda apliecināja pašmāju čempionātā sestdien, kad savā laukumā ar 4:1 sakāva "Roma", turklāt 3:0 pārsvars tika iegūts jau pēc pirmajās divdesmit minūtēm. Tiesa, arī "Shakhtar" Čempionu līgas grupu turnīra otrajai spēlei gatavojas labā noskaņojumā – Ukrainas čempionātā piektdien gūta 2:1 uzvara pār "Dnipro", panākumu nesošie vārti gan tikai gūti tikai desmit minūtes līdz spēles beigām.

"Shakhtar" Turīnā ieradušies labākajā sastāvā, savukārt mājiniekiem nevarēs palīdzēt ceļgalu savainojušais Simone Pepe, kurš gan trenējas trenera asistenta vadībā, taču nav gatavs spēlēt. Turīnas komandai jāuzmanās no Henriha Mhitarjana, kurš šosezon 13 spēlēs guvis 15 vārtus – divreiz viņš izcēlās grupu turnīra pirmajā spēlē, reizi – arī Ukrainas čempionāta pēdējā mačā.

"Juventus" galvenā trenera asistents Masimo Karera norādīja, ka "Shakhtar" ir tehniski spēcīga komanda, kuras treneris [Lučesku] labi pazīst Itālijas futbolu. "Zinām, ka mūs gaida smaga spēle, tāpēc laukumā būs jāatdod visi spēki. Viņiem ir spēcīga aizsardzība, zinām, ka "Shakhtar" nav zaudējusi 25 spēlēs pēc kārtas. Uzsveru - mūs gaida grūts mačs," sacīja Karera. Viņam piekrita arī Lučesku, kurš atgādināja, ka "Juventus" pēc ilgāka laika atgriezusies Čempionu līgā, tāpēc pirmo maču savu līdzjutēju priekšā gribēs nospēlēt īpaši labi.

"Nordsjælland" - "Chelsea"
Farumas "Nordsjælland" savā laukumā (savs laukums gan nosacīti, jo Čempionu līgas mačus "Nordsjælland" aizvadīs nacionālajā stadionā Kopenhāgenā – aut.) sagaida grūts eksāmens – mačs pret Čempionu līgas uzvarētājiem Londonas "Chelsea". Abas komandas pašmāju čempionātos guvušas uzvaras – "Nordsjælland" ar 3:0 apspēlēja "Esbjerg", savukārt "Chelsea" Londonas derbijā apspēlēja "Arsenal" (2:1).

Mājinieki būs spēcīgākajā sastāvā, bet londoniešiem nevarēs palīdzēt Daniels Staridžs, savukārt Dāvids Luiss, neskatoties uz savainojumu, devies komandai līdzi uz Kopenhāgenu.

F grupa

BATE – Bayern
Minskā šovakar tiksies F grupas līderi BATE un "Bayern", kas pirmajos mačos tika pie panākumiem – BATE izbraukumā ar 3:1 pārsteidzoši apspēlēja "Lille", savukārt Minhenes "Bayern" savā laukumā izcīnīja uzvaru pār "Valencia".

Pirms Čempionu līgas grupu turnīra otrajām spēlēm abi klubi tika pie panākumiem arī pašmāju čempionātā. BATE ar 5:1 sagrāva Grodņas "Neman", pagarinot savu nezaudēto spēļu sēriju jau līdz 16. Savukārt "Bayern" guva jau devīto uzvaru pēc kārtas, mača izskaņā gūstot divus vārtus pret "Werder" – 2:0. Jebkurā gadījumā šovakar kāda no sērijām pārtrūks.

Muskuļu problēmu dēļ "Bayern" komandai nevarēs palīdzēt Arjens Robens, tāpat arī Mario Gomess un Dāvids Alaba. Savukārt BATE paredzams, ka spēlēs spēcīgākajā sastāvā. Pārliecinoši favorīti gan šajā mačā būs vācieši, taču, ja BATE pārsteidza Franciju, kāpēc, lai Baltkrievijas klubs neparūpētos par vēl vienu pārsteigumu?!

"Pretiniekus ir jārespektē, vienalga, pret ko spēlē – Čempionu līgas uzvarētājiem vai kādu citu. BATE aizvadīja lielisku spēli Francijā, tāpēc mēs pret gaidāmo maču izturamies ļoti nopietni. Tā kā BATE spēlēs savā laukumā, viņiem būs dažas priekšrocības," norādīja "Bayern" galvenais treneris Japs Heinkess.

Valencia – Lille
Otrā F grupas spēlē spēkiem mērosies "Valencia" un "Lille". Francijas klubam pēc negaidītā zaudējuma savā laukumā pret BATE, jācenšas reabilitēties, taču izbraukumā un pret gana spēcīgo "Valencia" tas nebūs viegls uzdevums.

Turklāt "Lille" neveicas ne tikai Čempionu līgā, bet arī Francijas čempionātā, kur pēdējā spēlē ar 0:2 (abi vārti tika gūti pirmo 19 minūšu laikā) tika zaudēts "Stade Rennes". Septiņās spēlēs pašmāju čempionātā "Lille" izcīnījusi tikai vienu uzvaru un pagaidām atrodas tikai 15.vietā. Krietni labākā noskaņojumā pirms mača ir "Valencia", kas pēdējā Spānijas čempionāta spēlē ar 2:0 pieveica Saragosas "Real". Pagaidām gan "Valencia" ieņem vien 10.vietu 20 komandu konkurencē "La Liga" turnīra tabulā.

Kluba galvenais treneris Maurisio Pelegrino norādījis, ka "vienmēr ir patīkamāk strādāt pēc laba rezultāta", ar to domājot uzvaru pēdējā pašmāju mačā. Tomēr "Valencia" nevarēs palīdzēt vairāki spēlētāji (Kosta, Rami, Albelda, Piati), savukārt Gago atgriezies ierindā pēc ilgākas pauzes. Problēmas ar sastāvu ir arī "Lille" komandai – zem jautājuma zīmes komandas kapteiņa Rio Mavubas dalība spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-02 16:10, pirms 12 gadiem
Shodien bushu kopa ar Hose,par Juventus!

     [+] [-]

, 2012-10-02 16:27, pirms 12 gadiem
Kāpēc BATE spēlēs Minskā?

  +1 [+] [-]

, 2012-10-02 16:52, pirms 12 gadiem
Yomayoo rakstīja: Kāpēc BATE spēlēs Minskā?
Taapeec, ka Borisovaa nav pietiekami liels stadions.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja