Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" atkal uzņems Turcijas klubu, "Zenit" sagaida "Monaco"

Rolands Eliņš

"Arsenal" atkal uzņems Turcijas klubu, "Zenit" sagaida "Monaco"
Arsens Vengers
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar daudz kas noskaidrosies C grupā, jo jau 19:00 pēc Latvijas laika Sanktpēterburgas "Zenit" uzņems "Monaco". Savukārt D grupā "Arsenal" atkal varēs pārbaudīt spēkus pret Turcijas komandu.

Gan "Monaco", gan "Zenit" pirmajā grupu turnīra spēlē guva uzvaru, taču nacionālajos čempionātos daudz sekmīgāk klājies krievu klubam. "Zenit" pagaidām ir Krievijas līderpozīcijās un vēl nav zaudējis ne reizi, kamēr "Monaco" Francijā ir vien 12. vietā un astoņās spēlēs guvusi septiņus vārtus.

"Monaco" būs jāuzmanās no "Zenit" sākuma ofensīvas, kura pierādījās liktenīgā Lisabonā, kad jau pirmajās 22 minūtēs "Zenit" panāca 2:0 un ielika pamatus uzvarai. Tās treneris Andrē Vilašs-Boašs norādījis, ka arī šoreiz viņa komanda centīsies ātri pārņemt iniciatīvu. "Zenit" treneris arī uzsvēris savu draudzību ar "Monaco" treneri Leonardo Žardimu un atzinīgi novērtējis viņa taktiskās variācijas, sakot, ka "Monaco" var pārsteigt un spēli sākt ar negaidītu spēlētāju izvietojumu.

Šī spēle svarīga, jo uzvarētājs būs guvis jau sešus punktus un spēris platu soli pretim izkļūšanai no grupas. Taču tikpat izšķirošs būs arī mačs Vācijā, kur "Bayer" cīnīsies ar "Benfica". Portugāles komandai būs jāiztiek bez pret "Zenit" sarkano kartīti nopelnījušā vārtsarga Artura, kura vietu, visticamāk, ieņems slavenais brazīlietis Žuliu Sēzars. "Benfica" treneris Horhe Hesuss atzinis, ka otrs zaudējums ļoti sarežģītu viņa kluba situāciju: "Šī ir grūta, taču pietiekami līdzvērtīga grupa, un katra komanda var atļauties pa zaudējumam. Galu galā, tikai četras vai piecas komandas ir spējīgas uzvarēt Čempionu līgā, pārējās būs priecīgas, ja izkļūs no grupas vai tiks ceturtdaļfinālā. Tas ir arī mūsu mērķis."

D grupā "Arsenal" nu jau kārtējo reizi šosezon tiksies ar Turcijas komandu - pēc divām spēlēm ar "Besiktas" (0:0 un 1:0) nu seko duelis ar "Galatasaray", un tāpat kā ČL pēdējā kvalifikācijas kārtā, arī šoreiz Arsenam Vengeram nav atkāpšanās ceļa. Pirmajā spēlē diezgan bezcerīgi tika zaudēts "Borussia" un otra neveiksme varētu konkurentiem dot pārāk lielu handikapu pirms otrā apļa.

"Arsenal" netrūkst savainojumu, kuriem pievienojies arī Džeks Vilšīrs. Viņam problēmas ar potīti un par dalību spēlē tiks izlemts vien neilgi pirms tās sākuma. Lazaretes sarakstā ir arī Debuši, Žirū, Remzijs, Arteta, Monreals, joprojām Volkots, kamēr turki var piedāvāt savu labāko sastāvu. Jāpiezīmē, ka Vengeram šodien īpaša jubileja, jo aprit 18 gadi, kopš viņs kļūšanas par komandas treneri. Vengers gan norādījis, ka viņam nav laika skatīties pagātnē: "Čempionu līgā ir ļoti svarīgi uzvarēt mājās. Nepieciešamas trīs uzvaras savā laukumā un viens labs rezultāts viesos, lai iekļūtu nākamajā kārtā."

"Galatasaray" pirmajā spēlē tikai kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu pret "Anderlecht" (1:1), kurš šodien uzņems "Borussia". Arī Dortmundes komandai savainojumu saraksts ir garš, un treneris Jirgens Klops atzinis, ka ir grūti atrast piemērotu taktiku katrai spēlei, ja sākumsastāvā nemitīgi jāievieš piespiedu pārmaiņas. Klops arī ļoti atzinīgi novērtējis Beļģijas klubu, kurš vietējā čempionātā pagaidām nav zaudējis ne spēle (sešas uzvaras, trīs neizšķirti).

C un D grupas spēles

Gr.LaiksKomandas
C19:00Zenit-Monaco
C21:45Bayer-Benfica
D21:45Anderlecht-Borussia
D21:45Arsenal-Galatasaray

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -2 [+] [-]

, 2014-10-01 12:23, pirms 10 gadiem
Uz Monaco koefs 5.50
Ka jau teica pats A.Rasa - ies spēle līdz brīdim, kamēr krievi pašī sapīsies savā meistarībā !
Vienīgi žēl, ka pa TV6 šodien bus supergarlaicīga spēle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-01 14:38, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Kad tu iemācies pareizi rakstīt? Raksti kā krievelis kaut kāds!
Neinteresē Rasa, bet C grupa ir pati interesantākā, kur cīņa būs līdz pat pēdējai kārtai noteikti.
Klausies, tu man mēģini kanti sist vai ko? Raksti par lietu, skolotaj, vai neraksti vispār, Kurzemes Durik
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-01 16:31, pirms 10 gadiem
Nu Arsenal-Galatasaray gan nebūs garlaicīga spēle,turki varētu pabojāt vengeram sho jubili!!!

     [+] [-]

, 2014-10-01 21:42, pirms 10 gadiem
Kurzemes Durik )))))))))))))