Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Riga" iesit "Audai" četrus vārtus, Latvijas kausam būs cits turētājs

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Riga" iesit "Audai" četrus vārtus, Latvijas kausam būs cits turētājs
Raivis Jurkovskis. Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņā šogad būs jauns īpašnieks - "Riga FC" futbolisti guva četrus vārtus pret pašreizējo kausa turētāju "Audu", izslēdzot to no šī turnīra un iesoļojot pusfinālā.

“Skonto” stadionā, kurā mājinieku lomā šajā vakarā bija “Auda”, mačs tā īsti vēl nebija uzņēmis apgriezienus, kad bumba pirmo reizi nonāca vārtos. Pēc Raivja Andra Jurkovska piespēles no flanga līdz bumbai neaizstiepās Antoni Kontrerass, taču tā nonāca pie Duglasa Aureliu, kurš spēcīgi sita un pie tālā staba sameklēja nigērieša Abdulrahmana Taivo kāju – 1:0!

“Auda” kaut ko līdzīgu pretspēlē pirmo reizi sarūpēja vien puslaika vidū, tomēr līdz vārtu apdraudēšanai zaļajās formās tērptie futbolisti bija tālu. 25. minūtē ar lielisku vārtu guvumu atzīmējās Elbaširs Ngoms. Brains Penja izkārtoja labu momentu Kontrerasam, kura sitiens tika bloķēts, bet bumba netālu no soda laukuma nonāca pie Ngoma – senegālietis nolika to pa sitienam, nomērķēja un ar kreiso kāju pie paša vārtu staba iegrieza tālajā stūrī!

Nonākuši zaudētājos ar 0:2, “Audas” futbolisti beidzot atcerējās par uzbrukumu, jo ko zaudēt komandai vairs īsti nebija. Nominālajiem mājiniekiem kaut ko arī izdevās izveidot, bet “Riga” atbildēja ne vien ar kārtējo momentu, bet arī trešo vārtu guvumu. Šoreiz ar teicamu sitienu izcēlās Kontrerass, pēc Aureliu piespēles tieši no gaisa triecot bumbu vārtu tuvajā stūrī.

“Auda”, meklējot iespējas glābt maču, pārtraukumā veica trīs maiņas, bet jau otrā puslaika sākumā arī tika pie savas labākās iespējas. Vispirms Puriņš tika galā ar Ogunji sitiena no tuvas distances, bet pie atvairītās bumbas tika tikko laukumā nākušais Daniils Ulimbaševs, kura sitienu bloķēja Antonijs Černomordijs. “Riga” atbildēja ar Penjas sitienu pa pārlikti, tomēr ar lieliem spēkiem uz priekšu viņa komanda vairs nedevās.

Puslaika otrajā pusē “Riga” izdevās arī uz ilgāku laiku ielenkt sāncenšu soda laukumu, bija arī sitieni, bet bumbas ceļa stājās vai nu Roberts Ozols vai vārtu konstrukcijas. Tomēr arī otrais puslaiks nepalika sausā. Vispirms sāka pamatīgi gāzt lietus, bet 85. minūtes noslēgumā Luiss Iberiko piemānīja Ozolu un sita bumu tuvajā stūrī – 4:0.

“Auda” līdz pat mača beigu svilpei centās gūt kaut vai goda vārtus, tomēr pārspēt Nilu Tomu Puriņu nespēja. “Riga” svinēja uzvaru 4:0, droši tiekot pie biļetes uz kausa izcīņas pusfinālu.

Auda – Riga FC 0:4 (0:3)
Vārti: Taivo (6’), Ngoms 26’, Kontrerass 36’, Iberiko 85’
Auda: Ozols, Pētersons, Minkevičs (Mane 46’), Isajevs, Mikuličs, Ačols (Saveljevs 46’), Rezendi (Ulimbaševs 46’), Klemente (Piteu 75’), Atukvejs, Bretšnaiders, Ogunji (Stepanovs 75’)
Riga FC: Puriņš, Jurkovskis, Bosančičs (Iļjins 67’), Černomordijs, Musā, Aureliu (Dašķevičs 60’), Ngoms (Babecs 76’), Penja (Talla 67’), Ngenā, Kontrerass (Iberiko 60’), Taivo
Brīdinājumi: Rezendi, Isajevs, Klemente – Musā, Kontrerass
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

Latvijas kausa ceturtdaļfināls

DatumsSpēleRezultāts
20.08Liepāja – Beitar7:0 (4:0)
RFS – JDFS Alberts4:1 (2:0)
21.08Valmiera – Tukums 2000/Telms0:1 (0:1)
Auda – Riga0:4 (0:3)

     [+] [-]

, 2023-08-21 21:54, pirms 8 mēnešiem
Īsts čempionu gars!

     [+] [-]

, 2023-08-22 07:12, pirms 8 mēnešiem
europu pajāja , aududu izjāja , molodci rižāņi